ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Sağlık Durumu - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Sağlık Durumu

ABD Dışişleri Bakanı Clinton\'ın Sağlık Durumu

Kafasında oluşan kan pıhtısı nedeniyle New York'taki bir hastanede tedavi gören ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın bakanlık personeliyle konuştuğu ve evrak okuduğu bildirildi.

03.01.2013 01:11

Kafasında oluşan kan pıhtısı nedeniyle New York'taki bir hastanede tedavi gören ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın bakanlık personeliyle konuştuğu ve evrak okuduğu bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Clinton'ın bakanlık personeliyle konuştuğunu ve evrak okuduğunu belirterek, "Clinton, hepimizle aktif olarak telefonla görüşüyor" dedi.

Clinton'ın, hastaneye kaldırılmadan önce de 29 Aralık Cumartesi günü bazı yabancı yetkililerle telefon görüşmeleri yaptığını belirten Nuland, Clinton'ın bu kapsamda, BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi ile yarım saat görüştüğünü, ayrıca Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim el-Tani ile konuştuğunu aktardı.

Nuland, doktorların 31 Aralık'taki açıklamasına ilaveten yeni bir bilginin bulunmadığını, yeni bilgiler geldikçe bunları basınla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Kongre'de geçen ay düzenlenen Bingazi oturumuna sağlık durumu nedeniyle katılamayan Clinton'ın, ilerleyen zamanda böyle bir oturuma katılmasının planlanıp planlanmadığına dair soru üzerine Nuland, bu konuda net bir bilgi vermeyerek, Clinton'ın Bingazi saldırısıyla ilgili olarak Kongre'ye ifade vermeye açık olduğunu söylediğini hatırlattı ve yeni bir gelişme olduğunda bunu paylaşacaklarını belirtti.

Öte yandan Amerikan medyasında, Clinton'ın, eşi Bill Clinton, kızı Chelsea ve güvenlik ekibiyle hastane kampüsünde siyah bir minibüse binerken çekilen görüntüleri yayınlandı.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Sağlık Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement