Ahmet Türk Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Türk Mazbatasını Aldı

Ahmet Türk Mazbatasını Aldı

Yerel seçimde Mardin'den bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.

08.04.2014 16:20  Güncelleme: 16:28

Yerel seçimde Mardin'den bağımsız büyükşehir belediye başkanı seçilen Ahmet Türk, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Seçimlerde Türkiye'nin tek bağımsız büyükşehir belediye başkanı seçilen Türk ile iki aile arasında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak, mazbatalarını almak için İl ve İlçe Seçim Kurulu'na geldi.

Mazbatayı aldıktan sonra adliye binası çıkışında açıklama yapan Türk, çok önemli bir seçim döneminden geçtiklerini, Mardin'de çok ciddi olaylar yaşanmadan demokratik bir yarışı sonlandırdıklarını söyledi.

Seçimde destek veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Türk, ilçe başkanları ile gece gündüz halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacaklarını, Mardin'i güzelleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Görev ve sorumlulukların halka hizmet etmek olduğunu ifade eden Türk, "Olabildikçe kapsayıcı ve kucaklayıcı bir belediye anlayışı gerçekleştireceğiz. Özlediğimiz ve gerçekleştirmek istediğimiz, demokratik özerk bir yapıyı oluşturmaktır" dedi.

Bütün bu hedeflere rağmen bugün belediyeyi büyük bir borç yükü ile devraldıklarını savunan Türk, belediye ve İl Özel İdareye ait, arazi, araç ve malzemelerin hazineye devredildiğini ileri sürdü.

Türk, şöyle devam etti:

"Belki ifadesi zor olan bir şey. Bir katrilyona yakın bir borçla belediyemizi devralıyoruz. Yine Tasfiye Kurulu belediyenin bütün mallarını talan ederek yağmalayarak başka yerlere intikal ettirerek belediyemizi çalışmaz halde bırakmayı esas alan bir yaklaşımı göstermiştir. Atatürk Kültür Merkezi Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kuruluyor. Özel İdare tarafından yapılmasına rağmen Tasfiye Kurulu ve Valilik burayı hazineye devretmiş. Özel idareye ait bazı arazileri hazineye, meclisin görev yaptığı binayı yatırım izleme komisyonuna, hizmet araçlarımızın büyük bir çoğunluğunu başka kurumlara devretmiş. Büyükşehiri eğer BDP veya bağımsız Ahmet Türk alacaksa bütün malların tasfiyesi esas alınmış. İkinci bir plan var. AK Parti'nin alması durumunda başka bir tasfiye planının hazırlanması bize ihbar ettirildi. Bunu da araştıracağız."

Türk, bu konular ile ilgili suç duyurunda bulunacaklarını ve yürütmeyi durdurma kararı alacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Haksız hukuksuz işlemleri mutlaka durduracağız. Mardin Büyükşehir Belediyesi yeni kuruluyor, yasa çok açık. Mardin Belediyesi Büyükşehir Belediyesine dönüşüyor. Buna rağmen AK Parti kazanacak hesabı ile Mardin Belediyesini Artuklu'ya devrediyor. Ne yasal ne hukuki ne de etik bir yanı olmayan bir kararlar var. Sayıştay'a başvuracağız. İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız. En önemlisi halkımız malına sahip çıkacak."

- "Herkese eşit yaklaşacağız"

"Mardin'de Araplar, Süryaniler, Mahalmiler, Kürtler var. Herkese eşit yaklaşacağız. Süryani ve Arap halkımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın" diyen Türk, halkları sevgiyle kucaklaştırmayı hedeflediklerini, onların gönlünü kazanmaya çalışacaklarını kaydetti.

Türk ve beraberindekiler daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına kadar yürüdü. Türk, burada makam koltuğuna oturarak göreve başladı.

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak da, kavgalı iki aileyi barıştırmaya giderken kaza kurşunu ile yaralandığını anımsatarak, bundan sonraki süreçte bu tür olayların yaşanmaması için büyük çaba harcayacaklarını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Türk Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement