AK Parti Gençlik Kolları'ndan Bosna-Hersek'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Bosna-Hersek'e Ziyaret

AK Parti Gençlik Kolları\'ndan Bosna-Hersek\'e Ziyaret

Zafer Çubukçu, İsmail Kaya ve beraberindeki 7 kişilik heyet, merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

02.04.2013 10:48

Bosna-Hersek'teki Boşnakların en büyük partisi olan SDA'nın daveti üzerine Saraybosna'ya gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu , AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya ve beraberindeki 7 kişilik heyet, merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret etti.

Bosna-Hersek'in ilk Cumhubaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurucusu olduğu Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) Gençlik Kolları'nın daveti üzerine, aralarında Osmaniye ve Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlarının da yer aldığı 7 kişilik bir heyetle Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gelen Zafer Çubukçu, Bosna-Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı ve SDA Gençlik Kolları Başkanı Salmir Kaplan ve Zenitsa Doboy Kantonu'nun bazı SDA'lı milletvekilleriyle Kovaçi semtindeki şehitliğe geldi. Çubukçu ve beraberindekiler, burada merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarına çelenk koydu ve dua etti.

SDA Gençlik Kolları'nın daveti üzerine Bosna-Hersek'e geldiklerini ifade eden Çubukçu, Saraybosna ziyaretine, merhum Aliya İzzetbegoviç'in mezarının ziyaretiyle başlamaya karar verdiklerini söyledi.

"Merhum Aliya İzzetbegoviç'e Türkiye'de ettiğimiz duaları, bizzat burada da edelim istedik" diyen Çubukçu, merhum İzzetbegoviç'in bir dava adamı, bir davaya inanmışlığın ve özgürlüğün tesis edilmesi için var güçle çalışan kişi olduğunu vurguladı.

Çubukçu, "Merhum İzzetbegoviç, ortak değerlere sahip olduğumuz, ortak tarihe sahip olduğumuz liderlerden biridir ve örnek aldığımız şahsiyetlerden biridir. Bizim gençliğimiz de Aliya İzzetbegoviç'i, Bosnalı gençler kadar örnek almalıdır" dedi. Kovaçi'deki şehitliğin yakınında bulunan Aliya İzzetbegoviç Müzesi'ni de gezen heyet, buradaki görevlilerden müzeyle ilgili bilgi aldı.

-AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret-

Zafer Çubukçu, daha sonra Bosna-Hersek Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan, Bosna-Hersek Federasyonu SDA Milletvekili Yasmin Duvnyak, Ömer Şkalyo, SDA Zenitsa Gençlik Kolları Başkanı Yasmin İmamoviç, SDA'nın Kadın Kolları olan "Fatma Derneği" temsilcisi Meliha Fazliç ve Türkiye'den gelen heyetle birlikte, AA'nın merkezi Saraybosna'da bulunan Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çubukçu ve beraberindeki heyete ziyarette, AA'nın Balkanlar'daki çalışmaları ve geçen yıl yayına başlayan Boşnakça-Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayınıyla ilgili bilgi verildi.

Bakan Salmir Kaplan, AA'nın ülkenin ve bölgenin en önemli haber ajansı olduğunu belirterek, bölgedeki ve dünyadaki önemli gelişmeleri, önemli röportajları AA'nın BHS yayını sayesinde takip ettiklerini, bölge medyasının da AA'nın haberlerinin önemli kısmını kullandığını kaydetti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Çubukçu ve beraberindeki heyet ayrıca Zenitsa kentinde, SDA'nın Gençlik Kolları ve İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Burada Gençlik Kolları üyeleri ve SDA Zenitsa İl Başkanı İbrahim Şişiç ile bir araya gelen heyet,SDA Gençlik Kolları ile AK Parti Gençlik Kolları arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi konusundu görüş alışverişinde bulundu. Çubukçu ve beraberindeki heyet, SDA Zenitsa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençler siyasette" adlı panele de katıldı. Ayrıca, AK Parti Osmaniye İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kaya ile SDA Zenitsa İl Gençlik Kolları Başkanı Yasmin İmamoviç iş birliği protokolü imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AK Parti Gençlik Kolları'ndan Bosna-Hersek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement