AK Parti'li Aras'tan, CHP İl Başkanı Şen'e Yanıt - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Aras'tan, CHP İl Başkanı Şen'e Yanıt

AK Parti\'li Aras\'tan, CHP İl Başkanı Şen\'e Yanıt

AK Parti Van İl Başkanı Aras, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen'in yanlış bilgilere ve boş söylemlere dayalı açıklamalarla kendisini ve partisini hedef aldığını söyledi.

19.09.2012 19:09  Güncelleme: 10:36

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Sayın Cemal Şen'in tamamıyla yanlış bilgilere ve boş söylemlere dayalı açıklamalarla kendisini ve partisini hedef aldığını belirterek, "Keşke muhalif zihniyet Van için bunca yapılan iyi şeyleri kötülemek yerine doğrusu bir proje üretseydi, bir çözüm üretseydi ve bir yarayı sarsaydı da, biz de kendilerini alkışlasaydık. Ama maalesef bugüne kadar görmediğimiz bu tabloyu galiba bu gidişle hiçbir zaman da göremeyeceğiz" dedi.

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, Cemal Şen'in, bin 341 dersliğin eğitime hala uygun olmadığını ve bu nedenle geçtiğimiz cuma günü Van'daki eğitim durumu ile ilgili yaptığı açıklamada kendisinin yalan söylediği ve bu nedenle Van halkından ve Cumhuriyet Halk Parti'sinden özür dilemesi gerektiğini belirttiğini hatırlattı. Cemal Şen'in temsil ettiği CHP'nin niyetinin de, zihniyetinin de belli olduğunu ifade eden Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, "CHP, Türkiye'nin en yüksek geliri olan en zengin partisidir. Bizi boş söylemlerle yalan yanlış eleştireceklerine keşke depremden sonra o maddi zenginliklerini biraz da Van'ın yarasını sarmaya harcasalardı veya en azıdan Van'a bir okul da CHP Genel Merkezi yapsaydı da biz de bununla gurur duysaydık. Ama maalesef sadece kendilerine Müslüman olan bu zihniyet, Ak Partinin Van için yaptığı konutlardan, okullardan, onlarca hizmetten ve 5,5 milyar liralık Van bütçesinden asla söz etmez. Çünkü işine gelmez. Çünkü CHP'nin mesleği hizmet değil siyasettir. Tabi siyaseti de doğru kaynaklarla yapmalarını isterdik ama bunlar onu da beceremiyorlar. Neden, çünkü attıkları hiçbir taş ürküttükleri kurbağaya değmiyor. Bunu dün de gördük bugün de. Bunlar bir okulun nasıl yapıldığını hangi süreçlerden geçtiğini bilemezler tabi. Çünkü memlekette eserleri yok, yapmamışlar ki. Onlara göre bir okul, bir anda sihirli bir değnek vurularak inşa edilir. Şimdi ben öncelikle kendisine Cuma günü yaptığım açıklamayı iyice doğru anlayana kadar tekrar tekrar okumasını tavsiye ediyorum. Çünkü söylemlerinde haklı olmadığını kendisi de iyi okuyunca anlayacaktır. Ben asla okullar Eylül'de bitecek diye bir açıklama yapmadım. Ekim ayından itibaren teslim edilecek dedim ve ayrıca normalde bir okul en az bir yılda inşa edilirken şimdi 4 ay gibi kısa bir sürede inşa edildiğini de açıkladım. Okul İnşaatların yapımına da malum zaruri süreçlerden sonra ağırlıklı olarak Haziran ayından itibaren başlandığını ve 4 ay sonrası olan Ekim ayından itibaren biteceğini söyledim. Üstelik şu ana kadar, toplam 400 derslik teslim edilmiş vaziyette. Bu arada eğitim aksamasın diye geçici bir süre ile öğrencilerimiz ücretsiz taşımalı eğitimle okullarına devam edeceğini de belirttim. Bu doğrultuda ben kendisine, yaptığım açıklamayı doğru okumasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu durumda kendisi yalancı konumuna düşmüştür. Şimdi CHP'ye soruyorum. Biz bir ay geç veya bir ay erken de olsa yine de Van'da yıkılandan çok okul yapıyoruz, peki siz ne yapıyorsunuz bu memlekete? Van yıkıldı biz buradaydık da, peki siz neredeydiniz, kaç tane çadırınız geldi, kaç tane konteynırınız geldi, kaç tane konut yaptınız, kaç tane okul yaptınız? Az bile olsa karınca kararınca buna gücünüz yok muydu? Siz Türkiye'nin en zengin Partisisiniz. Bu görev sadece iktidara mı hastır. Bütün Ülke Van için seferber olurken siz neredeydiniz? Bir kampanyada Van için siz yapsaydınız?, bir yarayı da siz sarsaydınız? İşte bu nedenlerle bu halk, sizi de biliyor, bizi de" diye belirtti.

Van'ın depremde çok ciddi bir yara aldığını, ama yaraları imkanların el verdiği en hızlı şekilde sarıldığını belirten Abdullah Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Buna karşı Türkiye'de hiç

bir depremin yarası da bizden daha hızlı sarılmadı. Kocaeli depreminden sonra oradaki yapılaşmalar 2 yıl sonra başlarken biz hemen başladık ve hiç vakit kaybetmeden bugüne kadar devam ettik. Yani muhalefette artık hiç değilse Van'da el vicdan demelidir, çünkü bir anda yıkılan Van'ı sihirli bir değnekle bir anda eskisi gibi görmeyi bekliyorsa bu çok büyük bir haksızlıktır. Bir kenti yeniden inşa ediyorsanız bunun da olabilir teknik bir zamanı vardır. Van için yapılabilecek en ideal hizmet ve yatırımlar gerçekte bu kadar yapılanlardı. TOKİ Van'da rekor kırdı, daha öte ne yapabilir. Okul inşaatlarına bir an evvel zaten başlandı daha öte ne yapılabilir. Biraz sabırla yapılanları zaten herkes görecektir çünkü kimse boş durmuyor herkes üstüne düşeni yapıyor. Şu ana kadar yapılan çalışmaların hiçbirinde aksama yok. Van şu an çok ciddi bir şantiye halinde ve her yerde bir çalışma var, bunlar boş şeyler mi. Boşuna mı yapılıyor Ak Parti Van'a 5,5 milyarı boşuna mı harcıyor. Ben, halkımızın yapılanları iyi bildiklerini, bu konuda akil olduklarını ve her şeyi çok iyi gördüklerine inanıyorum ve bu inançla yolumuza yani Van'a hizmete devam ediyoruz, biz icraatlarımızla halkımıza hizmet ediyoruz, halkımız da günü gelince iyi de yapsak kötü de yapsak yaptıklarımızın karşılığında notumuzu zaten verecektir. Keşke muhalif zihniyet Van için bunca yapılan iyi şeyleri kötülemek yerine doğrusu bir proje üretseydi, bir çözüm üretseydi ve bir yarayı sarsaydı da, biz de kendilerini alkışlasaydık. Ama maalesef bugüne kadar görmediğimiz bu tabloyu galiba bu gidişle hiçbir zaman da göremeyeceğiz. " - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Aras'tan, CHP İl Başkanı Şen'e Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement