Ak Partili Başkan, Bahçeli'yi Bölücülük Yapmakla Suçladı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Başkan, Bahçeli'yi Bölücülük Yapmakla Suçladı

Ak Partili Başkan, Bahçeli\'yi Bölücülük Yapmakla Suçladı

AK Parti Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, "Devlet Bahçeli Bölücülük Yapıyor" Dedi.

06.01.2011 17:30

AK Parti Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyareti sonrası sarf ettiği sözleri eleştirerek Bahçeli'yi kınadı. Kara "Devlet Bahçeli bölücülük yapıyor" dedi.

BAHÇELİ KORKMASIN GELSİN, BİZ ONU KORURUZ

AK Parti Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi Başkanı Cevdet Kara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kenti ziyareti sonrası, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları eleştirerek kınadı. AK Parti'nin halka hizmet dışında hiçbir düşüncesi olmadığını belirten Kara, meclisteki partilerin bir kısmının Silivri'dekileri meclise taşımanın, darbecilere dokunulmazlık zırhı giydirmenin derdinde olduğunu ileri sürdü. Kara, "şöyle dedi: "MHP Genel Başkanı Salı günkü grup toplantısında Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır ziyaretini adeta Kandil ziyareti olarak göstererek hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de bölge halkına çok büyük bir saygısızlık yapmıştır. Bölücülüğün Türkçe veya Kürtçeyle olmadığını, kullanılan dilin üslubuyla ilgili olduğunu bir kez daha net olarak ortaya koymuştur.

Devlet Bahçeli kullandığı dil ve üslup ile bölücülük yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanına sevgi seli bütün Türkiye'de takdir görürken, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneği ortaya konarken, bölge halkının devletine ve değerlerine ne kadar çok bağlı olduğunu gösterirken, Devlet Bahçeli'nin bu ziyaretten dolayı Cumhurbaşkanından hesap soracak kadar küstahlaşması, her şeyden önce bizlere hakarettir. Bu kardeşliğin, birlik ve beraberliğin verdiği görüntü, samimi duruş, etnik milliyetçilik ve ırkçılık yapan ve faşist bir duruş sergileyen MHP Genel Başkanını rahatsız etmiş ve talihsiz açıklamalarla hem Cumhurbaşkanlığı makamına hem de bölge halkına hakaret etmiştir. Bu nedenle Devlet Bahçeli'nin Salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmadan dolayı kınıyor ve kendisini gelemediği, gelmekten korktuğu Diyarbakır'ı ziyaret etmeye ve gerçekleri kendi gözleriyle görmeye davet ediyoruz. Şunu da belirtelim ki korkmasın biz onu koruruz"

BDP KÜRTÇLÜK, MHP TÜRKÇÜLÜK YAPIYOR

BDP'nin iki dilli yaşam hakkı talebini de eleştiren Cevdet Kara, Son günlerde BDP'nin ortaya koyduğu iki dilli yaşam ve demokratik özerklik talepleri ile MHP'nin açıklamaları arasında hiçbir fark yoktur. BDP Kürtçülük, MHP Türkçülük yaparak 2011 yılının hesaplarını yapmaktadır. Bu hesabın içinde halk yoktur, vatandaş yoktur, vatandaşın derdi ve sorunu yoktur. Vatandaşın başını sokacağı bir ev, çalışacağı bir iş, midesine koyacağı bir aş sağlama düşüncesi asla yoktur.Bu nedenle BDP ve MHP ye bir çağrıda bulunarak halkın gerçek gündemleriyle ilgilenmelerini gerçek sorunlara çözüm noktasında katkıda bulunmalarına, illegal örgüt ve bağlantıların sözcüsü ve temsilcisi olmaktan çok halkın ve vatandaşın sözcüsü olmayı ve gerçek bir muhalefet partisi gibi hareket etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Başkan, Bahçeli'yi Bölücülük Yapmakla Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement