Alibey Camii Çevre Düzenlemesi Törenle Başladı - Son Dakika
Güncel

Alibey Camii Çevre Düzenlemesi Törenle Başladı

Alibey Camii Çevre Düzenlemesi Törenle Başladı

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün'ün Açıkladığı 16 Projeden Bir Tanesi Olan Merkez Adakale Mahallesi Alibey Camii Çevre Düzenlemesi, Düzenlenen Törenle Start Aldı.

09.06.2010 01:32  Güncelleme: 01:34

Alibey Camii çevre düzenlemesi yapılırken, çevre içinde kalan ve 200 yıllık tarihi olduğu belirtilen Çınarlı Kahve'nin de onarım çalışmalarına başlandı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Tarihi binaları korumak bizim görevimiz. Bu kapsamda bu projemiz de tarihi canlandırmak adına önemli" dedi.

Projenin start alışı için Adakale Mahallesi'nde tören düzenlendi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün açıkladığı 16 projeden bir tanesi olan Alibey Camii Çevre Düzenlemesi törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Sedat Cesurol, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Sit alanı bölgesine dâhil edilen ve Anıtlar Kurulu'ndan alınan izinle onarımına başlanan proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevre düzenlemesinin Seven İnşaat tarafından 210 günde 139 bin 990 TL bedelle yapılacağını söyledi. Başkan Ergün, "Projenin 24 Mayıs 2010 yılında sözleşmesi yapılırken onarım müddetince Belediyemiz Fen İşleri denetiminde çalışmalar sürdürülecektir. Tabi 210 günü daha kısa zamana indirmek için yüklenici firmamızla görüşüyoruz" dedi.

Ay sonuna kadar diğer projeler de başlayacak

Alibey Camii çevre düzenlemesi işinin geçtiğimiz ay içerisinde ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Ergün, "Bugün de hayırlısı ile bu bölgeyi yıllardan beri el atılamayan mevcut bu bölgeyi projelendirerek, mahalle halkının, bu çevrede yaşayan insanlarımızın faydalanabileceği, kullanabileceği bir yer haline getireceğiz. Bir de biliyorsunuz Çınarlı Kahvemiz Manisa'nın simgelerinden. Buradaki mevcut binanın da restorasyonu yapılması, tekrar işler bir hale insanımıza kullanabilir şekli ile hizmete sunabilmenin projesinin startını veriyoruz.

210 gün gibi kısa süre içerisinde tamamlayarak bu bölgede yaşayan insanlarımızın faydalanma noktasına getireceğiz. Geçtiğimiz ay içerisinde yaptığımız 2010 yılı içinde 16 tane projemizden bu da bir tanesini kapsıyor. Projelerimiz içinden 6 tanesi şu anda başlamış durumda. Diğer projelerimizin de bu ay içerisinde, ayın sonuna kadar veya önümüzdeki ayın 15'ine kadar startını vereceğiz. Biz çalışmaya başladık.

Yakın süre içerisinde Manisalılara neleri yapabileceğimizi en kısa süre içinde göstermiş olacağız. Burası özellikli bir yer. Anıtlar Kurulu'ndan izin çıkmaması nedeni ile biraz sarktı. Anıtlar Kurulu mevcut projeyi inceledi. Kurulun onayının Belediyemize gelmesi üzerine çalışmaları başlattık. Anıtlar Kurulu izni vermeseydi projemiz askıda kalabilirdi. Kahveyi çalıştıran en son müsteciri Hüseyin Güler de yanımdadır. Onun destekleri ile proje çalışmalarını start verdik" d

Konuşmalar ardından tarihi Çınarlı Kahve'nin giriş kapısı önünde kesilen kurban ve edilen dualarla birlikte projenin startı verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alibey Camii Çevre Düzenlemesi Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement