Almanya'daki Türklerde "Bakan Sevinci" - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Türklerde "Bakan Sevinci"

Almanya\'daki Türklerde "Bakan Sevinci"

UETD Genel Başkanı Çelik: ''Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşamasından dolayı buradaki acıları, sevinçleri ve her şeyi çocukluğunda yaşayan, burayı iyi tanıyan bir kişidir.

26.12.2013 16:34

Almanya'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Almanya doğumlu AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın Gençlik ve Spor Bakanlığına getirilmesini sevinçle karşıladı.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kabinenin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bu görevi üstlenmesinin kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Kılıç'ın Almanya doğumlu olduğunu ve 10 yaşına kadar Almanya'da kaldığını, ardından ailesiyle Türkiye'ye dönerek eğitiminin bir kısmını da Türkiye'de tamamladığını hatırlatan Çelik, Kılıç'ın genç ve dinamik bir bakan olarak bu görevi en iyi şekilde yapacağına inandığını vurguladı.

Süleyman Çelik, "Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşamasından dolayı  buradaki acıları, sevinçleri ve her şeyi çocukluğunda yaşayan, burayı iyi tanıyan bir kişidir. Buradaki Türkler açısından

bu sevindirici" ifadesini kullandı.

Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın Almanya'da yaşayan gençlere yönelik programlar hazırlanmasına katkısının olacağına inandığını belirten Çelik,  bir önceki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın buradaki spor dernekleriyle ilgilendiğini, Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın da bunu sürdüreceğine inandığını kaydetti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da bu göreve getirilmesinin çok isabetli bir karar olduğunu ifade eden Çelik,  daha önce Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığı yapan Çavuşoğlu'nun Türkiye-AB ilişkileri için en uygun isimlerden biri olduğunu belirtti.

Berlin Türk Cemaati Başkanı (TGB) Bekir Yılmaz da Çağatay Kılıç'ın kabinede yer almasına ilişkin, Almanya'daki Türklerin duygu ve düşüncelerini  bilen birinin kabinede yer almasını olumlu bulduğunu belirtti.

Kılıç'ın Almanya'da doğumlu olması ve bu ülkeyi bilmesinden dolayı Almanya'daki Türk toplumunu daha fazla anlayabileceğini belirten Yılmaz, Kılıç'ın Almancaya hakim olmasıyla buradaki muhataplarla görüşmelerde, duygu ve düşüncelerini anlatmakta daha rahat olacağını kaydetti.

Kolat, AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu'nun uluslararası konuları iyi bilen, Avrupa Birliği kurumları ile ilgili deneyimi ve bilgileri olan bir politikacı olduğunu sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Türklerde 'Bakan Sevinci' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement