Amatör Balıkçılar Eskişehir'de Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

Amatör Balıkçılar Eskişehir'de Yarışıyor

Amatör Balıkçılar Eskişehir\'de Yarışıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) iş birliğinde düzenlenen ‘Sportif Amatör Balıkçılar Yarışıyor’ etkinlik başladı.

22.08.2015 16:39

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) iş birliğinde düzenlenen 'Sportif Amatör Balıkçılar Yarışıyor' etkinlik başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir'e kazandırılan Sarısungur Gölet'i, amatör balıkçıların kıyasıya rekabetine sahne oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ESABDER ile birlikte düzenlediği Sportif Amatör Balıkçılar Yarışıyor etkinliği bugün başladı. Farklı illerden gelen amatör balıkçılar kayıtlarını yaptırdıktan sonra oltalarını hazırladı ve yarışın başlama saatini beklemeye başladı. Yarışmaya erkeklerin yanı sıra kadınlarda katıldı. Bazı kadınlar eşlerine destek için gelirken, bazıları ise oltalarının başına geçti. Yarışma yarın bitecek.

Yarışma hakkında konuşan Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Osman Demirtaş, Eskişehir amatör balıkçılar derneği olarak sportif yarışma düzenlediklerini söyledi.

2 gün boyunca etkinliğin süreceğini belirten Demirtaş, "Bugün öğlen yarışma başlayacak ve şuanda hemen hemen atılmaya başlandı zaten. Pazar günü 12.30 da yarışmamızı sonlandıracağız. Ödüllerimiz en büyük sazan tutan arkadaşımıza değerli ödüllerimiz var, kupalarımız var. Bunun haricinde en çok sazan tutan birinci ikinci ve üçüncüye ödüllerimiz var. Akabinde İsrail sazanı dediğimiz havuz balığı olarak adlandırılan fakat halk arasında İsrail sazanı olarak adlandırılan istilacı bir tür olan İsrail sazanında birinci ikinci ve üçüncüye en çok tutan bazında ödüllerimiz var. Burada çekilen fotoğraflar içerisinde de her fotoğraf yarışmacısı üç fotoğraf ile katılacak. Anadolu Üniversitesi'ndeki hocalarımızın takdiri ile birinci ikinci ve üçüncüye hediye ve plaketlerimiz olacak. Çanakkale, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Ankara ki Ankara'dan üç büyük derneğimiz var. Federasyon komple destekli" dedi.

"BALIK TAMAMEN NASİP İŞİ"

Kadın yarışmacı Özden Aydın Şimşek ise, yapılan etkinlikle ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Biz hanımlar her fırsatta balığa gidemiyoruz. Bizler için campingler yok, güvenli campingler yok onun için bu etkinlikler çadır kurmamız ve güven içerisinde çadırımızda kalabilmemiz için çok güzel oluyor. Hemen çıkıp geliyoruz ailecek katılıyoruz. Balık tamamen nasip ve şans işi. Aslında ben Turncıyım Sazancı değilim. Sazan yarışmasına da katılıyoruz. Zaten amaç kamp yapmak dostlarla arkadaşlarla birlikte olabilmek."

"EŞİ AVCI OLAN KADINLAR YA YANINDA GİDECEK YADA BOŞANACAK"

Eşine yarışmada destek olmak için gelen Mahmure Tekin, "Avcı eşin varsa ya yanında gideceksin her yere ya da boşanacaksın. Başka türlü bunun çaresi yok. 5 6 yıldır fırsat buldukça işten ve çocuklardan yarışmalara katılıyoruz. Eşim eski avcı ben 5 6 yıldır onun yanında geliyorum" diye konuştu.

Eşinin kendisine destek olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ömer Tekin, şunları söyledi:

"Ben bu konuda çok mutluyum herkesin eşi böyle benim eşim gibi destekçi olmuyor. Bir de örnek aile özden ablamızla ayhan nuri şimşek ağabeymiz var. Karım sağolsun arkamdan hiç eksik olmuyor." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amatör Balıkçılar Eskişehir'de Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement