Anaokulu Öğrencisi Efe Boz'un Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Anaokulu Öğrencisi Efe Boz'un Ölümüne İlişkin Dava

Anaokulu Öğrencisi Efe Boz\'un Ölümüne İlişkin Dava

Okul idarecileri ile müteahhit firma yetkililerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi Mahkeme hakimi, sanık Yalçın Kaya'nın avukatının sunduğu bir belgenin, müvekkili ile sanık Murat Kılıç'ın hukuki durumlarında değişiklik yaratma olasılığı bulunduğu gerekçesiyle karar verilmesi beklenen duruşmayı erteledi.

10.04.2014 16:42

Maltepe'de anaokulu öğrencisi Efe Boz'un ölümüne ilişkin, okul idarecileri ile müteahhit firma yetkililerinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme hakimi, sanık Yalçın Kaya'nın avukatının sunduğu bir belgenin, müvekkili ile sanık Murat Kılıç'ın hukuki durumlarında değişiklik yaratma olasılığı bulunduğu gerekçesiyle karar verilmesi beklenen duruşmayı erteledi.

Anadolu Adalet Sarayı 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya katıldı. Diğer sanıkların gelmediği duruşmada, Efe Boz'un annesi Nurdan ve babası Kemal Boz ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme hakimi İbrahim Fikri Talman, geçen celse cumhuriyet savcısının mütalaasını bildirdiğini belirterek, sanık avukatlarının esas hakkında savunmalarını yapacağını tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan Nurdan Boz'un avukatı Hasan Girit, atılı suçun bilinçli taksir koşullarında işlendiğini savunarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

O dönemde okul müdürü olan Mustafa Katırcılar'ın avukatı Hasan Dikmen de Efe Boz ve tüm çocukların boşuna ölmemesi için ailenin gösterdiği çabayı kutlamak istediğini söyledi.

Müvekkilinin olaydan sorumlu tutulamayacağını savunan Dikmen, Mustafa Katırcılar'ın beraatini talep etti.

Sanık Yalçın Kaya'nın avukatı Celal Budakoğlu ise müvekkilinin olayda kusur ve mesuliyetinin bulunmadığını ileri sürerek, okul inşaatında taşeron firma yetkilisi olarak çalıştığını kaydetti.

Olayın olduğu dönemde müvekkilinin, taşeron firmada mühendislik yapan Murat Kılıç'ın inşaatın teknik sorumlusu olarak görev yapmasına dair bir sözleşme imzaladığını anlatan Budakoğlu, "Olayda müvekkilimin sorumluluğu yoktur. Sorumluluğun Murat Kılıç'a ait olduğu ortaklık ve sorumluluk sözleşmesinde görülecektir. İnşaatı okul müdürü kendi inisiyatifiyle gerçekleştirmiştir. Müvekkilimin beraatini istiyorum" diye konuştu.

Mahkemeye sunulan belge kararı erteletti

Sanık Murat Kılıç'ın avukatı Turan Altun, Yalçın Kaya'nın avukatının sunduğu belgeyi kabul etmediklerini belirterek, "Böyle bir belgeden bu zamana kadar söz edilmemiş ve dosyaya sunulmamıştır. Ayrıca bu belgedeki imzanın müvekkilime ait olmadığını belirtmek istiyorum" dedi.

Bu arada mahkeme hakimi Talman, sanık Yalçın Kaya'ya yönelik "Neden bu belgeden daha önce bahsetmediniz?" diye sordu. Sanık Kaya da belgenin doğru olduğunu belirterek, "Daha önceki avukatlarımın bu belgeden bilgisi olmadı. Ben de o anda bu belgeyi hatırlamadığım için mahkemeye sunamadım. Ancak belge doğrudur ve imza Murat Kılıç'a aittir" ifadelerini kullandı.

Hakim Talman, bu celsenin karar duruşması olduğunu ifade ederek, "Böyle önemli bir davada son celse neden bu belgeyi sundunuz? 3 yıldan fazla bu dava sürüyor" dedi.

Talman, sanık Yalçın Kaya'nın avukatının sunduğu belgenin, müvekkili ile sanık Murat Kılıç'ın hukuki durumlarında değişiklik yaratma olasılığı bulunduğu gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

İddianameden

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 6 yaşındaki Efe Boz'un 12 Mayıs 2010 tarihinde okulun tuvaletindeki lavabonun boğazını kesmesi sonucu öldüğü anlatılıyor.

İddianamede, okulun deprem güçlendirme inşaatını üstlenen firmanın 4 yetkilisi ile o dönemde Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü olan Mustafa Katırcılar ve müdür yardımcıları ve ana sınıfı öğretmeninin, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anaokulu Öğrencisi Efe Boz'un Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement