Antalya Ek Görüntü - 'Bizim Kadar Bizden Çocuklar' Tbmm Başkanı Şahin:Avrupa´Nın Huzuru Balkanlar´Dan Geçer´ Haberine Ek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Antalya Ek Görüntü - 'Bizim Kadar Bizden Çocuklar' Tbmm Başkanı Şahin:Avrupa´Nın Huzuru Balkanlar´Dan Geçer´ Haberine Ek

Antalya Ek Görüntü - \'Bizim Kadar Bizden Çocuklar\'
Tbmm Başkanı Şahin:Avrupa´Nın Huzuru Balkanlar´Dan Geçer´ Haberine Ek
08.06.2010 02:09

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünyanın Farklı Ülkelerinden Gelerek 8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Katılan Öğrencilerin Antalya'da Gerçekleştirdiği Özel Bir Gösterimde "bizim Kadar Bizden Olan Bu Çocuklar İnanıyorum Ki Ülkelerinde Önemli Görevlere Gelecek, Türkiye'nin Dünyadaki Etkinliği ve Saygınlığı Daha da Artacak. Diplomasiyle Çözülemeyen Birçok Sorun Bu Yolla Çözülmüş Olacak" Dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dünyanın farklı ülkelerinden gelerek 8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerin Antalya'da gerçekleştirdiği özel bir gösterimde "Bizim kadar bizden olan bu çocuklar inanıyorum ki ülkelerinde önemli görevlere gelecek, Türkiye'nin dünyadaki etkinliği ve saygınlığı daha da artacak. Diplomasiyle çözülemeyen birçok sorun bu yolla çözülmüş olacak" dedi.

Kepez Belediyesi ana sponsorluğunda Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen özel gösterimde konuşma yapan Meclis Başkanı Şahin, geçen yıl İslam Konferansı Örgütü Parlamentolar Birliği Genel Kurul toplantısı nedeniyle gittiği Uganda'da kendilerini karşılayacak hiçbir resmi kurumun bulunmadığını öğrendiğini belirterek, "Uganda'ya gittik, başkentte havaalanına indik. Ancak pırıl pırıl genç Türkler bizi karşıladı. Uganda Işık Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti'nden önce oraya gitmişler ve Türk okulunun açmışlar ve eğitim veriyorlardı" şeklinde konuştu.

Uganda'daki okulların Türk işadamları tarafından yapıldığını öğrendiğinde, bir kez daha mutlu olduğunu belirten Meclis Başkanı Şahin, "100'den fazla okulda sadece Türkçe öğretmiyorlar. Tabi ki; iyi ve çağdaş bir eğitim veriyorlar ve aynı zamanda Türkiye'nin temsilciliğini yapıyorlar. Ancak perdenin arkasındaki öğretmenlerimizi unutamayız. Bu okulların açılmasını teşvik edenleri, hayır dualarıyla destekleyenleri nasıl unutabiliriz? Ben bu projenin çağımızın en önemli projesi olduğunu düşünüyorum. O nedenle TBMM olarak Türkçe'yi Teşvik Özel Ödülüyle ödüllendirdik. Ben bu ödülü kendi adıma vermedim. TBMM adına verdik, sahibi sizler adına. Gerçekten bu gençler bu ödüle ve takdire layıktırlar" diye konuştu. Şahin konuşmasının ardından Antalya özel gösteriminin sponsorlarına plaketlerini takdim etti.

Antalya'daki özel gösterimde Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 'Sevdan olmasa' isimli parçayı seslendiren Endonezya'dan Toga Ardian Saputra'yı cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi. Tamince, "Böyle heyecanlı bir anda duygularımı paylaşmak çok zor. Tabi ki dilimizin dünya dili olması, hepimiz için önemli bir adım ve önemli aşama. Dünyanın farklı ülkelerinde iş yapan bir kardeşiniz olarak Türkçe'nin hakim dil olmasını önemsiyorum. Dünyada ne kadar ülke varsa, inşallah, Türkçe hepsinin ortak dili olur" diye konuştu.

Gecede Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 'Dönülmez Akşamın Ufkundayız' isimli parçayla Olimpiyat birincisi olan Tacikistanlı İsmail Saidov'a ödülünü verirken, "Sabrın, inancın ve emeğin ürünü bu eserin arkasında olan Türk milletinin gani gani gönlünü anmamak uygun olmazdı. Şükranlarımızla tüm emeği geçenlerini anıyorum" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ADO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 8'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda dereceye giren diğer öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Ek Görüntü - 'Bizim Kadar Bizden Çocuklar' Tbmm Başkanı Şahin:Avrupa´Nın Huzuru Balkanlar´Dan Geçer´ Haberine Ek - Son Dakika


Advertisement