Arınç Cemaate Seslendi: Biz Varsak Siz De Varsınız - Son Dakika
Güncel

Arınç Cemaate Seslendi: Biz Varsak Siz De Varsınız

Arınç Cemaate Seslendi: Biz Varsak Siz De Varsınız

Bülent Arınç, Bursa'dan cemaate seslenerek, "Her şeyin garantisi biziz. Biz varsak, siz de varsınız. Biz yoksak siz de yoksunuz" dedi.

26.01.2014 18:58  Güncelleme: 21:53

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

"BÜTÜN SEÇİMLERDEN BAŞARI İLE ÇIKTIK"

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, AK Parti'nin bütün seçimlerden büyük bir başarı ile çıktığını, yapılan iki referandumda da önemli başarılar elde ettiğini ifade etti. Şimdi yeni bir seçime gidildiğini hatırlatan Arınç, büyükşehirleri kazanan siyasi partinin oy oranı olarak şimdiden birinci çıkmaya aday olacağının altını çizdi. Arınç, 30 belediyeyi de kazanmak için çalıştıklarını kaydetti.

"DÜŞMANDAN ALMIYORUZ"

Bu seçimlerde de kazanacaklarını ifade eden Arınç, "Kazanacağız inşallah, başaracağız inşallah, halkımızla bütünleşeceğiz. Biz şu belediyeyi, bu belediyeyi almak hedefinde değiliz, düşmandan almıyoruz, rakiplerimizden alacağız. Halkımızla alacağız. Halkımız bize güvenecek ve bizi seçecek." diye konuştu.

"Oy oranı olarak şu anda girdiğimiz her seçimi kazanacak durumdayız" diyen Arınç, şöyle devam etti: "76 milyon insan Ak Parti'de ne ararsa bulabilir, 76 milyon insan partide kendisini ifade edebilir. Biz etnik kimlikle siyaset yapmıyoruz. Onu yapan partiler ortada, bir tanesi barajı aşamayacağım diye bağımsızlarla seçime giriyor, bir tanesi de yüzde 15 alınca seviniyor. Bize yüzde 15-20 yetmez."

Son milletvekilliği dönemini Bursa'da yaptığı için çok mutlu olduğunu belirten Arınç, "2015 yılında kenara çekileceğim." şeklinde konuştu.

"BIR BAŞKA PARTI HAKKINDA BU DEDIKODULAR OLSAYDI…"

AK Parti hakkında pek çok dedikodu ve iftiranın yapıldığını ileri süren Arınç, şunları dile getirdi: "40 günden bu yana Ak Parti, Başbakanımız hakkında bir takım çevreler müthiş bir kötülük peşinde. Yanlış iş yapıyorlar. Ama niyeti bu hükümeti yıpratmak, bu seçimlerde geriletmek ve bir sonraki seçimde sahneden silmektir. Eğer bir başka parti başka bir hükümet hakkında böylesine dedikodu olsaydı bu salonda 20 kişiyi bulamazdınız. Ama bu insanlar bu dedikoduya inanmamış. Insanlar başbakanına, hükümetine sahip çıkıyor, hamdolsun ülkesine sahip çıkıyor. Söylemek istediğim şudur, heyecanlarınızı biliyorum. Inanın 2011'de yaptığımız mitinglerin en az 2 misli kalabalık var. Her yer büyük bir sevinç içinde, güven içinde ve kenetlenmiş durumda."

"YIPRANMIŞ OLABILIRIZ"

"Nedir bu başımıza gelenler?" diye soran Arınç, Ak Parti'nin kurulduktan sonra karşılaştığı engeller, uğraşmak zorunda kaldığı sorunları anlatarak, hepsini atlattıklarını vurguladı. 11 senedir iktidar olduklarını belirten Arınç, şunların altını çizdi: "10,5 senedir başbakan değişmiyor Türkiye'de. 3 aylık 5 aylık hükümetler var. Allah ne büyük güç vermiş ki, yel kayadan ne koparır, hiçbir şey. Biz iktidardan gidebiliriz, ama bunun yolu sandıktır. Biz yıpranmış olabiliriz, yanlış işler yapmış olabiliriz. Millet sandıkta karar verecek değil mi? Biz onlar gibi yanlış yaparsak emin olun sonumuz aynı olur. Bu millet oyunu tapusu ile vermiyor. Biz ayağımızı yanlış yere koyarsak, yanlış işler yaparsak desteğini bizden alır, başkasına verir."

"CHP ADAY BULAMIYOR"

CHP'ye yüklenen Arınç, muhalefet partisinin 63 yıldan beri tek başına iktidara gelemediğini ve gelmeye de niyeti olmadığını ileri sürdü. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum, mahalli seçimlerde ben en az yüzde 30 ay alacağım diyebilir mi, yüzde 40 demiyorum, yüzde 50 demiyorum, yüzde 30 diyorum. Alamazsan siyaseti bırakacak mısın? MHP'ye biraz daha yumuşak davrandım, yüzde 20 alamazsanız siyaseti bırakacak mısınız diye sordum, 6 aydır cevap alamadım. Bağırıp duruyor bir taraftan, daha soruma cevap alamadım. CHP'ye yeri geldi bir sözüm daha var. Bu seçimlerde kimler aday gösteriliyor? Varlığını devam ettirebilmek için Istanbul'da Sarıgül, başbakanımız söyledi, Baykal döneminde partiden ihraç edildi, sebep, büyük yolsuzluklar yaptı diye. Kılıçdaroğlu yolsuzluğa karşı olduğunu söylüyor ya, bir fotoğraf çektirmiş, yolsuzluk dosyaları var, en üstte Sarıgül'ün adı yazıyor. Nasıl böyle bir karar verdiniz ki bu kişiyi büyük bir nümayişle partinize aday yaptınız. Yani yolsuzluğu yoktu da sırf partiden atmak için mi dosyalara adını yazdınız. Yoksa kazanamayacağınızı bildiğiniz için onu mu aday gösterdiniz? Peki Ankara'da ne yaptınız? Ankara'da aday bulamıyor CHP."

"MHP VE Ak Parti'NIN ESKISI ADAYLARLA ORTAYA ÇIKIYOR"

"Peki hangi hidayet nasip oldu da geçen dönem MHP adayını aday yaptınız?" diyen Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Bitmedi, çünkü parti bitiyor. Hatay gibi bir yerde AK Partili birini partinize transfer edip aday yapıyorsunuz. Bu nasıl bir yoksulluktur. Ya MHP ya Ak Parti eskisi adaylarla ortaya çıkıyor CHP, bu nedir arkadaşlar. CHP kendi partisine yakışır Kemalist bir adayla seçime çıkacak gücü yok. Böyle yaparsa nal toplayacağını çok iyi biliyor. Oyunu artırmak istediği için bizim eskilerimizden medet umuyor. Ak Parti'nin eskisi CHP'nin baş tacı oldu. Bu partinin hangi noktaya vardığını görün. Sen iktidar falan olamazsın, sen o partilerden çıkmış olan ama hiçbir zaman CHP'li olmayan adaylarla milletin karşısına çıkıyorsun. Tek partili, ceberrut söylemlerle milletten oy almanız mümkün değil."

"HÜKÜMET DÜŞMANLIĞI YAPAMAZSIN"

Bugün başbakanı ve hükümeti yıpratmak isteyen bir merkez bulunduğunu savunan Arınç, "Bu merkezin yargıda da, başka yerlerde bir üst akıl tarafından planları yapılıyor. Bunlar teşhis edildi. Her memurun kafasından farklı partiler geçebilir. Ama yaptığı işe bunu aksettirmemesi lazım. Particilik, partizanlık yapamazsın, hele hükümet düşmanlığı hiç yapamazsın. Bunlar ortaya çıktı, tedbirler alındı alınıyor. Tek dertleri var hükümeti yıkmak, bizim de tek derdimiz yıktırmamak. Bütün Türkiye bu oyunu anladı. Hükümetin yıkılmaması, yıpranmaması için el ele verdi, 76 milyon büyük bir ekseriyetle hükümetin ve başbakanımızın yanında bu oyunu bozmak için söz verdi. Bu toplantı da bunun göstergesi. Ne yaptığımızı biliyoruz, onlar da ne yaptıklarını biliyorlar. Istikrarın bozulmaması, halkın nereye gidiyoruz dememesi lazım. Geçen dönemlerde siyasi istikrarsızlıkla çok şeyi kaybettik. Bugün bunun olmasını isteyenler var. Ben bu hükümet döneminde servetime servet kattım, ama bu hükümet gitsin de servetimin yarısı kalsın diyenler varsa mücadelemiz bunlaradır."

"BIZ Varsak SIZDE VARSINIZ BIZ YOKSAK SIZ DE YOKSUNUZ"

Cemaatlerin Ak Parti iktidarı sayesinde ayakta durduğunu iddia eden Arınç, "11 sene evvel neyin çilesini çekiyorduk, 11 yıldır neyin mutluluğunu yaşıyoruz, bu hükümet varsa o cemaat de o cemaatler de var olacaktır. Bu hükümet olmazsa o cemaat de bütün cemaatler de yok alacaktır. Cemaatlerin eskiden irtica yuvası falan derlerdi. Cemaatler hepinizin. Bu ülkede yaşayan insanlar inançlarını farklı yerlerde yerine getirebilirler, farklı hizmetler yapabilirler, biz de destek oluruz. Ama Türkiye'de bir cemaat yok, onlarca cemaat var. 11 yıldır çok güzel çalışıyoruz, kursumuz, evimiz yuvamız basılma tehlikesi yaşamıyor. O cemaatler çok iyi bilir, ben onları çok iyi bilirim. Şu cümleme çok dikkat etsinler, biz Varsak siz de varsınız biz yoksak siz de yoksunuz. Çözüm sürecinin teminatı biziz. Biz yoksak cenazeler gelmeye devam eder, karakollar basılmaya devam eder, ülkenin insanları birbirlerine düşmanlıklarını artırır. Biz varız ki Diyarbakır, Batman da insanlar başı dik alnı açık geziyorlar. Seçimi kazanacak noktadayız, hayal söylemiyorum. Bursa'nın başarısından önce Batman'ın Diyarbakır'ın haberini alırsak şaşmayın, her yerde kazanacağız inşallah. Ayrımcılığı ortadan kaldırdık." şeklinde konuştu.

"BIZ GIDERSEK EKONOMI ÇÖKER"

AK Parti'nin gitmesi halinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını fırlatmasında hükümetin düştüğü gibi günlere dönülebileceğini öne süren Arınç, "Ekonomi çöker, maaş ödeyemezler, çiftçiye destek veremezler, yüksek hızlı trenden vazgeçerler, yapamazlar, biz yapıyoruz şu anda. Bu insanlar mı yüksek hızlı treni yapacak, çiftçiye destek verecek, Türkiye'nin başını dik tutacak. 70 katrilyon veriyoruz hazineden bunları mı verecek, 70 kuruş veremezler. Her şey tersine döner, bu kadar açık söylüyorum. Gece Gündüz çalışıyorum, katrilyon para harcıyorum daha ne istiyorsunuz. Biz yoktuk, Mudanya'ya, Kemalpaşa'ya, Nilüfer'e hastane mi yaptılar. Biz yapıyoruz. Biz varsa olacak bu işler. Biz gittiğimiz zaman bunlar olmayacak. Iş bu kadar vahimdir ve ciddidir." ifadelerini kullandı.

"MOĞOLISTAN'DAKI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCILERLE BIR MESELEMIZ YOK"

"Cemaatler güzel insanlardır" diyen Arınç, "Hiçbirisi ile bir sıkıntımız yok. Eğitim hizmetleri fevkalade önemlidir, sağlık sistemi önemlidir. Cemaatlerimizin güzel insanlarıyla, hepsini biliyorum, duasını isteyen bir insanım, başka bir taleplerimiz yok. Başbakanımın içi yanıyordu, yüksek perdeden bir şeyler söylüyor. Siz onun bildiklerini bilseydiniz daha çok şey söylerdiniz. Moğolistan'daki, Yakutistan'daki öğretmenlerle, öğrencileriyle hiçbir meselem yok, hepsi kardeşlerimiz, hepsi gönlümüzde, ama şunu biliyorum bu taraflardan görünüp de belli siyasi hesaplarla alçakça bu hükümeti yıkmaya çalışanlar var. Bize dua etsinler, onların hakkından gelelim, Türkiye rahatlasın. Her şey ortaya çıktı, tedbirler alındı, kimse merak etmesin." şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arınç Cemaate Seslendi: Biz Varsak Siz De Varsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement