BAHAD 'Huzurlu Bir Aile İçin' Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

BAHAD 'Huzurlu Bir Aile İçin' Yola Çıktı

BAHAD \'Huzurlu Bir Aile İçin\' Yola Çıktı

Bayraklı Aktif Hanımlar Derneği, 'Huzurlu Bir Aile İçin' sloganı ile yeni bir projeye adım attı.

04.11.2013 12:01

Bayraklı Aktif Hanımlar Derneği (BAHAD), 'Huzurlu Bir Aile İçin' sloganı ile yeni bir projeye adım attı. 2006 yılında Bayraklı'da kurulan ve kısa sürede İzmir'deki en aktif kadın derneklerinden biri olmayı başaran BAHAD, projeyle ilgili Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde bir tanıtım konferansı düzenledi.

Derneğin tanıtım filmiyle başlanan programda projenin tanıtım konuşmasını gerçekleştiren BAHAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşenur Akkor, dernek olarak faaliyet amaçlarının öncelikli olarak şiddete maruz kalan kadınlara yardım eli uzatmak olduğunu söyledi.

Akkor şu ifadelerde bulundu;

"BAHAD olarak Bayraklı'da her türden şiddete maruz kalan kadınların tespitini yapıyoruz. Bu tespiti yerel yönetimler, kolluk kuvvetleri, siyasi parti teşkilatları ve hatta mahalle muhtarlarını gezerek gerçekleştiriyoruz. Son projemiz olan 'Huzurlu Bir Aile İçin' çalışmamız için de ilk etapta 2014 Şubat ayına kadar 100 kadına ulaşmayı hedeflemiştik. 1 aylık bir çalışma yürüttüğümüz projede şimdiye kadar şiddet mağduru 35 kadına ulaştık. BAHAD olarak bu hanımları öncelikle Kişisel Gelişim Uzmanımız Yüksel Köksal ile bir araya getirip sorun tespiti yapmasını sağlıyoruz. Şiddet mağduru bayan arkadaşımızla görüşen Yüksel Hanım, vakanın durumuna göre bir sonraki süreç için psikolojik desteğin gerekli olup olmadığına karar veriyor. Bu şekilde bir terapi sürecimiz var. Böylelikle şiddet gören kadınlarımızı daha sağlıklı bireyler haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun dışında da yapılması gerekenleri yapıyoruz. Kadın üzerindeki şiddetin her türlüsüne karşıyız ve bu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz."

Kayıtlı 300'ün üzerinde üyesi bulunan BAHAD'ın tamamen gönüllülük üzerine kurulduğunu söyleyen Akkor, 'Huzurlu Bir Aile İçin' projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı'ndan destek almayı başardıklarını ifade etti. Projeleriyle İzmir'de İçişleri Bakanlığı'ndan hibe kazanan ilk kadın derneği olduklarını vurgulayan Akkor, şiddet mağduru kadınlara hiçbir ücret talep etmeden birebir psikolojik destek sağlandığını belirtti.

Akkor'un konuşmasının ardından Psikiyatrist Dr. İsmail Yavaş ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yüksel Köksal tarafından, aile yaşamının önemini anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Farkındalık Akademisi'nin de kurucusu olan Yüksel Köksal, "Belki birçok insanın yapmadığı şeyi yapıyoruz. Biz insanları dinliyoruz ve onlara ayna tutuyoruz. Kendi hayatlarına, yüreklerine dokunarak, sıkışmışlıkları varsa yürümeleri için destek veriyoruz. Beraber hedefler belirleyerek o hedeflere yürüyoruz" dedi.

Geziler, paneller, hanımlar için eğitim kursları ve çeşitli yardım faaliyetlerinde de bulunan BAHAD, ayda bir düzenlenecek konferanslarda, alanında uzman psikiyatristler ve gelişim uzmanlarının katılımlarıyla programlar düzenleyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAHAD 'Huzurlu Bir Aile İçin' Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement