Bakan Çavuşoğlu: "Suriye Haddini Aştı" - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: "Suriye Haddini Aştı"

Bakan Çavuşoğlu: "Suriye Haddini Aştı"

Antalya’nın Alanya ilçesini ziyaret eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’nin tahrik ve tacizlerinin haddini aştığını ifade ederek, “Bizim uçaklarımız ve pilotlarımız yapması gerekeni gerçekleştirmiştir.

25.03.2014 15:35

Antalya'nın Alanya ilçesini ziyaret eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin tahrik ve tacizlerinin haddini aştığını ifade ederek, "Bizim uçaklarımız ve pilotlarımız yapması gerekeni gerçekleştirmiştir. Bunun çok fazla büyütülmesi, uzatılması ya da başka yerlere çekilmesinin de bir anlamı yok" dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin düzenlediği yerel seçim çalışmaları için Alanya'ya geldi. Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak Alanya Kent Konseyi üyeleri ile Harbour Restoran'da bir araya geldi. Yemeğe Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin de katıldı. Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağını düşürmesi konusunda yönelttiği soru üzerine, herhangi bir sınır ihlalinde Avrupa Birliği'nin tavrını beklemenin gerçekçi ve doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) kurucu ülkelerinden biri olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Dolayısıyla Türkiye'ye karşı bir tehdit doğrudan NATO'yu da ilgilendirir. NATO'nun zaten kuruluş amacı budur. Türkiye bugüne kadar çok sabır gösterdi. Esad rejiminin uçağımızı düşürmesine, topraklarımıza füzeler düşmesine, vatandaşlarımızın şehit olmasına rağmen biz bölgede ilave istikrarsızlık olmasın diye sabır gösterdik. Türkiye hiçbir zaman savaş yanlısı olmamıştır. Savaşı tercih etmemiştir."

Yaşanan son olaydan sonra Suriye'nin tahrik ve tacizlerinin haddini aştığını ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Bizim uçaklarımız ve pilotlarımız yapması gerekeni gerçekleştirmiştir. Bunun çok fazla büyütülmesi, uzatılması ya da başka yerlere çekilmesinin de bir anlamı yok. Uçak düşürülmeden önce 4 defa uyarı yapılmış. Uyarılar dinlenmeyince bizim de pilotlarımız, uçaklarımız bunu yapmak zorunda kalmıştır."

Bundan sonra böyle bir tahrikle karşılaşmak istemediklerini ancak olması halinde askeri güçlerimizin gerekeni yapacağına dikkat çeken Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "NATO üyesi ülkelerden bir tanesine herhangi bir tehdit olursa 5'inci maddeye göre o ülkeye her türlü yardım yapabilir. Daha önce NATO ülkelerinden özellikle füze tehdidine karşı koruma amaçlı cihazlar gelmişti. Onun dışında şuan NATO'dan yardım isteyecek bir durum yok. Umarız Suriye'deki katil rejim de aklını başına almıştır. Türkiye ile şaka yapılmayacağını ve oyun oynanmayacağını anlamıştır."

Suriye uçağının seçim öncesi düşürülmesiyle ilgili muhalefet partilerinden gelen eleştirilerin sorulması üzerine Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye rejiminden sınırlarımızı ihlal etmesini biz mi istedik? Suriye rejimine yakın olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Onlarla sürekli temas halinde. Sürekli ziyaret ediyorlar. Kanka olmuşlar. Hatay'daki terör saldırılarını organize edenler, CHP milletvekillerini Esad'a götürenlerdir. Neticede bir ihlal olmuştur. Bizim de sabrımız taşmıştır. Gereken yapılmıştır."

Bir gazeteci, Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski'nin, Suriye'nin her türlü teknolojik sistemiyle, sınır ihlali halinde Türkiye'nin uçaklarını düşürebileceği yönünde bir açıklamasını hatırlattı. Bunun üzerine Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Jirinovski'nin söyledikleri Rusya'da da dikkate alınmaz. Biz de ciddiye almayız. Çünkü kendisini Avrupa Konseyi'nden de tanırım. Bir gün söylediğini, ertesi gün tam tersini söyler. Bir gün önce Türkiye'yi över, bir gün sonra tersini söyler. O şimdi kendisini müzik ve sanata vermiş. Parfüm çıkarıyor. O işlerle uğraşıyor."

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Hasan Çolak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kermesi ziyaret etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: 'Suriye Haddini Aştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement