Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başmakçı'da 16 milyon liralık üç tesisin temelini attı.

23.08.2012 16:23

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başmakçı'da 16 milyon liralık üç tesisin temelini attı. Tesisler tamamlandıktan sonra ilçede 5 bin dekar arazinin suya kavuşacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonakarahisar'ın Başmakçı ilçesinde Yaka Göleti ve Sulaması, Yaka Kasabası Taşkın Koruma Tesisi ile Çığrı Köyü Kocaçay Deresi Taşkın Koruma Tesislerinin temelini attı.

Eroğlu, ilçenin girişinde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Yaklaşık 200 metre karşılama kuyruğu oluşurken, Bakan Eroğlu uzun süre kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaştı. Çocuklar tarafından kendisine hediye edilen çiçekleri kabul eden Bakan Eroğlu, kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

Tesislerin temel atma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a büyük müjdelerle geldiklerini söyleyen Eroğlu, ile Zafer'in 90. yılında 90 milyonluk yatırım yapacaklarını aktardı. Vatan ve bayrak için canlarını feda eden şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu, "Dün Sinanpaşa'da bir kahramanımızı uğurladık. Bizim inancımızda peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik makamıdır. Onların acıları yüreğimizdedir. Biz de şehit ailelerimize başı sağ olsun diyoruz" dedi.

Tesislerin kısa zamanda biteceğinin müjdesini veren Eroğlu, "Çünkü biz farklıyız. Bizim farkımız biz söz verdiğimiz zaman sözümüzü yerine getiriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. Biz şimdi Ramazan Bayramı'nda bütün ilçeleri gezemiyoruz ama merak etmeyin diğer ilçelere daha büyük yatırım müjdesi ile geleceğiz. Allah nasip ederse Kurban Bayramı'nda gidemediğimiz ilçelere gideceğiz. Onlara da o zaman müjde vereceğiz. Bizi başka iller de bekliyor. Önümüzdeki hafta Sivas, Erzincan tarafına gideceğiz. Bütün Türkiye'yi karış karış geziyoruz" diye konuştu.

YATIRIMLAR DOLU DİZGİN SÜRÜYOR

Şu anda yatırımların dolu dizgin devam ettiğini bildiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece bu kardeşinizin 4 binden fazla yatırımı var. TOKİ artık her yere gidiyor. İnşallah Başmakçı'ya da gelecek. TOKİ 500 bin konut yaptı. Bir evde 4 kişi kalsa 2 milyon kişiyi ev sahibi yaptık. Hedef 1 milyon bina. Bunları yapacağız. Şu gördüğünüz çocuklar geleceğin teminatı, bunları çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Benim Haticem Helga'dan çok daha iyi yetişecek. Okullar açıldığında kitaplar masanın üzerine konuyor. Fatih projesi, akıllı tahtalarla eğitim veriliyor. Dünyada ne varsa eğitim alanında bu çocuklarımız o şekilde eğitim alacak. Bölünmüş yollar yapıldı, neticede şu anda bölünmüş yollarda çok güzel bir sürüş var. Yollar 'Afyon kaymağı' gibi. Allah'a şükür daha güzel olacak. Her tarafı sıcak asfalt ile kaplayacağız. Biz Türkiye'de çok şeyler yaptık. Bakanlar içinde en fazla tesis yapan bu kardeşiniz. Sırf DSİ'de bin 128 tesis açtım. 206 tane baraj, bu gerçekten bir rekor. Türkiye'de bir rekora imza attık. 640 tereyi ıslah ettik. Sadece Afyonkarahisar değil, İzmir, Mersin, Edirne, Kars ve Çorum'a su götürdük. Belçika'ya yakın bir alanı bu yıl sonuna kadar ağaçlandırmış olacağız. Bu bölgede ağaçlandırma zayıf onun için bu bölgeye orman işletme Müdürlüğünü kurduk. Ceviz, badem ve bal ormanları kurduk. Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğünü Afyonkarahisar'a kurduk. O kadar çok yatırım yapıyoruz ki Başbakanımız 100'den fazla baraj sulama tesislerini topluca açıyor. 10 milyondan düşükleri ben açıyorum. Yaklaşık olarak yılda 300 tesis açıyoruz. Geçmişte 3.5 yılda sadece 9 tesis açmışlar. Bu kardeşiniz yılda 300 tesis açıyor. 2011 yılında 111 tesisi toplu olacak açtık. Bu yıl inşallah 312 tesisi Başbakanımızın katılımı ile açacağız."

16 MİLYON TL'YE 3 GÖLET VE SULAMASININ TEMELİ ATILDI

Başmakçı'ya ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, bütün yeraltı suyunun sulamalarını kapalı sisteme dönüştürmek için talimat verdiğini Afyonkarahisar'a da bu çalışmaların tamamlanması için 100 milyon TL para gönderdiğini aktardı. Bakan Eroğlu, "230 bin dekar alanda Afyonkarahisar'da çalışma yapılıyor. Başmakçı'da 8 bin 500 dekar alanda çalışma yapılıyor, parası hazır. 230 bin dekar 23 tane baraj ve gölet demektir. Biz bunu sessiz sedasız yapıyoruz. Bin günde bin gölet kapsamında Afyonkarahisar'ın hissesi 64 tane baraj, gölet ve sulaması. Bunun içine Yaka ve Yıprak da dahil. İnşallah bunları kısa zamanda tamamlayacağız. Üç tane temel atacağız. Sadece bu üç tesisin toplam maliyeti 16 milyon TL. Böyle bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Sulanacak alan yüksek basınçlı sulama sistemi ile olacak. 5 bin dekar alan sulanacak. Dolayısıyla inşallah bu tesisleri de kısa zamanda bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu buradaki programının ardından temel atma törenine katılmak üzere Dinar'a bağlı Çayüstü köyüne geçti. Eroğlu burada da Çayüstü Göleti ve Sulaması'nın temelini attı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement