Bakanların Öğretmeni - Son Dakika
Güncel

Bakanların Öğretmeni

Bakanların Öğretmeni

Ordu'nun ilk İngilizce öğretmeni olan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in öğretmenliğini yapan Sevinç Ergen Özel, "Böyle öğrencilerim olduğu için gurur"...

24.11.2012 16:55

Ordu'nun ilk İngilizce öğretmeni olan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in öğretmenliğini yapan Sevinç Ergen Özel, "Böyle öğrencilerim olduğu için gurur duyuyorum" dedi.

1960 yılında Ordu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak göreve başlayan 78 yaşındaki Sevinç Ergen Özel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gibi önemli isimlerin öğretmenliğini yaparken, Ertuğrul Günay'ın başarılı olacağını öğrencilik yıllarında öğretmenleri ile tahmin ettiklerini belirtti. Özel, Bakan Günay ve Güler'in yanı sıra binlerce başarılı öğrencisinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"1960 yılında Ordu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görevime devam ettim. Binler öğrencim oldu. Tabii ki binlerce öğrenci yetirdim. Bugün Türkiye'nin çeşitli yerlerinde başarıyı yakalamış çok öğrencim var.

Onlar ile hep gurur duymuşumdur. Benim için en önemli olanlardan, Türkiye'ye güzel hizmetler yapmış Ertuğrul Günay, Hilmi Güler, eski milletvekilleri Nabi Poyraz ve Rahmi Güler vardır. Ertuğrul Günay ile her zaman gurur duymuşumdur. Lisede onu ve eşi Gülten Günay'ı 4 yıl okuttum. Ertuğrul Günay, son derece başarılı, dikkatli, sosyal yönü çok kuvvetli başarısını arkadaşları ile paylaşan bir öğrencimdi. Eşi de aynen güler yüzü ile halen sınıfın içinde hatırlıyorum. O da çok başarılı bir hukukçu oldu. Başarılarının devamını diliyorum. Ona sağlıklar diliyorum. Hilmi Güler de ortaokul yıllardın da başarılı sevimli bir gülen gözleriyle ön sıralarında oturan bir öğrencimdi. O da ülkemizde başarılı işler yaptı. Ne mutlu bana ki böyle kıymetli insanlar yetiştirdim. Sağlığımda bunları görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Ertuğrul Günay, öğretmenler günümü kutladı. Çok memnun oldum. Çok yoğun programları arasında her zaman saygılıdır. Zaten öğrencilik yıllarında da çok saygılıydı. Çok incelerdi. Ertuğrul, çok başarılı bir öğrenciydi. Her zaman onunla gurur duyduk. Biz öğretmenleri onun bugünkü başarısını yakalayacağını o yıllarda tahmin edebiliyorduk." - ORDU

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement