Balıkesir Şehidini Bağrına Bastı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Şehidini Bağrına Bastı

Balıkesir Şehidini Bağrına Bastı

Hakkari Çukurca'da çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

12.06.2012 19:40  Güncelleme: 08:27

Hakkari Çukurca'da terör örgütü üyelerinin askeri birliğe saldırısı sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin'in (25) cenazesi önce evine getirildi. Buradaki dua ve helalleşme esnasında feryatlar yükseldi. Şehidin kız kardeşi Betül Şahin, ağabeyinin tabutuna sarılıp ağlarken; tabutu açıp cenazeyi görmek istedi. Görevlilerin müdahale edip, güçlükle sakinleştirdiği Betül Şahin ve şehidin diğer yakınlarının feryatları, yürek dağladı. Burada okunan duanın ardından aile ve yakınları şehitle helalleştikten sonra cenaze, Zağnos Paşa Camii'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel'in çelenk gönderdiği cenaze namazına Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlker Temel, diğer askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Camide bayrağa sarılı tabutun başından hiç ayrılmayan ve ağabeyinin fotoğrafına sarılıp sürekli onunla konuşan Betül Şahin, terör örgütüne lanet yağdırdı. Şehidin üniversite öğrencisi olan erkek kardeşi Sezer Şahin de, ablasıyla birlikte ağabeyinin fotoğrafına sarılıp gözyaşı döktü.

İkindi namazını müteakip İl Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin'in cenazesi top arabasına konuldu. Cenazenin taşınması sırasında kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah bismillah Allahu ekber" şeklinde slogan atıp tekbir getirdi. Yol kenarında toplanan yüzlerce vatandaş da göz yaşı döktükleri şehidi alkışlarla uğurladı. Bir süre sonra askeri cenaze aracına konulan şehidin tabutuna dokunan kız kardeşi Betül Şahin, "Beni de götür yanında ağabey" dediği ağabeyini son defa selamladı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin, Balıkesir Garnizon Şehitliğinde defnedildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balıkesir Şehidini Bağrına Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement