Bartın Halk Oyunları Yarışmaları - Son Dakika
Güncel

Bartın Halk Oyunları Yarışmaları

Bartın Halk Oyunları Yarışmaları

Bartın Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışmaları Milletvekili Yılmaz Tunç'un Katılımıyla Gerçekleştirildi.

28.02.2011 09:07

2010- 2011 Eğitim Öğretim Yılı Valilik Kupası Halk Oyunları İl Yarışması, Bartın Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Okul Müdürleri ve kalabalık bir seyirci topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin gösterildiği Halkoyunları yarışmasında Geleneksel Dal Küçükler Kategorisinde Bartın Yöresi ile yarışan Fatih İlköğretim Okulu, Geleneksel dal Yıldızlar kategorisinde Bartın Yöresi ile yarışan Amasra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Yaygın Eğitim Kurumları kategorisinde Bartın Yöresi ile yarışan Amasra Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Stilize Dal Küçükler Kategorisinde Adıyaman Yöresi ile yarışan Akçalı İlköğretim Okulu, Stilize dal Gençler kategorisinde Denizli Yöresi ile yarışan Ulus Kumluca Çok Programlı Lisesi, Stilize dal Yaygın Eğitim Kurumları kategorisinde İzmir Yöresi ile yarışan Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinci oldu.

Dereceye giren halkoyunları ekiplerine ödüllerini AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, , İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ve protokolde yer alan bazı müdürler tarafından verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, halkoyunları yarışmalarına katılan tüm ekipleri kutlayarak, halk oyunlarının adı üstünde halk kültürünü, geleneklerimizi yaşatan, gelecek kuşaklara aktaran önemli bir faaliyet olduğunu söyledi. Yarışmacılara, "Anadolunun değişik yörelerinden güzel oyunlar sergileyerek, bizlere güzel bir gün yaşattınız" diyen Milletvekili Tunç, "dereceye giren girmeyen tüm ekiplere başarılar diliyorum, birinci olan ekiplerin bölge yarışmalarında Bartın'ı en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum" dedi.

Milletvekili Yılmaz Tunç ve beraberindeki protokol üyeleri, ödül töreninin ardından tüm folklor ekipleriyle birlikte ayrı ayrı fotoğraf çektirerek yarışmacıları tek tek tebrik ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bartın Halk Oyunları Yarışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement