Başbakan Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Bitti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Bitti

Başbakan Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Bitti

Erzurum'da halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık." dedi.

21.03.2014 18:39  Güncelleme: 18:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fettullah Gülen'i memleketi Erzurum'da sert bir dille eleştirdi. Türkçe olimpiyatlarına da değinen Erdoğan, "Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık. Bizden stadyum, Kapalı salon alacalar kapandı o defter." dedi.

Başbakan Erdoğan, Gar Meydanı'ndaki mitingde, Erzurumlulara, "Dadaş sen burada olduğun müddetçe, bu ülkeye bir şey olmaz, Dadaş sen böyle yiğit böyle mert yürekli durdukça namahrem el bu ülkeye uzanamaz" diyerek seslendi.

"CAHİL İLE İLİM SAHİBİNİ BİRBİRİNDEN AYIRIR"

Başbakan Erdoğan konuşmasında, "Erzurum miting bizim için çok önemli. Erzurum bizi anlıyor, biz de Erzurum'u anlıyoruz, biz Erzurum'un ne demek istediğini biliyoruz. Erzurum da bizim ne demek istediğimizi anlıyor. Erzurum bilim şehridir, Erzurum gönül şehridir, Erzurum, evliyanın ulemanın şehri demektir. Bu topraklardan nice âlimler yetişti. Erzurum o muhteşem basireti sayesinde, gerçek gönül insanlarıyla, sahtesini birbirinden ayırıyor. Erzurumlunun o şaşmaz feraseti, vatanseverle, vatanında fitne çıkaranı birbirinden ayırır. Erzurum kendi hırsına teslim olanlarla, hırsını ayaklar altına alanları birbirinden ayırır. Cahille ilim sahibini birbirinden ayırır" dedi.

"Biz hükümet olarak Pensilvanya'daki bu zatın yalanlarına maalesef aldandık" özeleştirisinde bulunan Erdoğan, "Başka hesapların içinde olduğunu bilemedik, başka niyetlerle yol yürüdüğünü bilemedik, başkalarının hesabına çalıştığını maalesef bilemedik, iyi niyetimizin kurbanı olduk" diye konuştu.

"BURS, HİMMET, KURBAN, NEREYE GİTTİ BUNLAR"

Konuşmasında Erzurumlu "Alvarlı Efe"nin torunu Sadi Hoca ile Futulah Gülen arasında yaşanan bir olayı da anlatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gençliğinde Erzurumda, Alvarlı Efe hocanın medresesine geliyor. Kendi yazdığı kitaplarda, Alvarlı Efe Hocanın torunu Sadi Hocadan ders aldığını, Sadi hocanın tecrübesiz ve bildiğiz olduğunu ve aralarında çıkan anlaşmazlık dolayısıyla medreseden ayrıldığını söylüyor. Hem Sadi Hocadan ders aldığını söylüyor hem bilgisiz olduğunu söylüyor. Bir gazeteci hanım kardeşimim Alvarlı Efe'nin torunundan işin aslını öğrenmek istiyor. Bir gün medreseye jandarma geliyor, Sadi efenin kollarına kelepçe takıyor. Gürcü kapıdaki karakola götürüyorlar, Erzurum ayağa kalkıyor, halk Gürcü kapının önüne yığılıyor. Bir süre sonra mesele anlaşılıyor Sadi efendiden şikâyetçi olan genç Pensilvanya'daki zat. Jandarmaya gitmiş Sadi Efendi Atatürk aleyhine konuşuyor diye şikâyette bulunmuş, Sadi Efendi tutuklanmış. Takiyenin, yalanın, fitnenin ne zaman başladığını görüyorsunuz. Burs, himmet, kurban, nereye gitti bunlar? CHP'ye, nereye gitti bunlar MHP'ye."

"YALAN SÖYLÜYORSUN"

"Bu ülkenin başbakanına hain diyecek kadar seviye kaybına uğrayan bunun bedelini ödeyecek. Bizim ülkemize ihanetimiz olmadı. Sen 1999'da ülkeden kaçıp gittin. Said-i Nursi'yi seviyorum diyorsun, yalan söylüyorsun, Said Nursi kaçıp gitmedi, onu Sibirya'ya sürdüler, fırsatını bulup vatanına döndü. Sen niye Pensilvanya'da duruyorsun. Sordukların da inzivaya çekilmiş orada. İnziva için Pensilvanya mı, Mekke'ye git, Pensilvanya'ya git, Erzurum'a gel, Konya'ya gel. Bu topraklarda inzivaya çekilmek için bizim ne yerlerimiz varya. Yıllarca yalan söylediler, Yıllarca bizi aldattılar, Erzurum'da Türkiye'de, dünyayı da aldattılar. Erzurum'daki bu yalanından sonra her yerden dışlanmış, her yerde horlanmış, Erzurum'dan kaçıp giderek başka yerde kendisine yalanlar üzerine kurulu başka bir dünya inşaat etmiş."

"TÜRKÇE OLİMPİYATLAR BİTTİ"

"Alvarlı Efe CHP'ye karşı 1 oyum olsun diye uğraşırken, sandığa giderken, işte bu zat CHP için oy topluyor, CHP için çalışıyor, MHP için çalışıyor, Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar. Hayatı boyunca iftiralar var. Sinsice gizlice, tehditle şantajla kendisine bir dünya imparatorluğu kurmaya çalışmış, Bir ceketim var diyor, oda yalan hem de kuyruklu yalan, Bu nasıl ceket ya, içine CHP sığıyor, MHP sığıyor, bu nasıl bir ceket ki içine holdinglerde sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, milyarlarca dolar sığıyor, Kurban derileri sığıyor himmetler sığıyor. 1999'da kaçıp gitti. 2 sene önce Türkçe olimpiyatları var gel dedim. Bundan sonra Türkçe olimpiyatları, falan hikâye yapamazlar, bitti o iş artık. Bizden stadyum, Kapalı salon alacalar kapandı o defter."

"BUNLARIN İNTİHAR KOMANDOSU YARGI MENSUPLARI VAR."

"Bir başbakanı dinleyemezsiniz, böyle bir hak yok, ama bunların intihar komandosu yargı mensupları var. Dinliyorlar dinlemeyle kalmıyorlar işi düştüğü zaman, bir kapı kapıdan alıp diğer kapıdan bırakıyorlar. Montajlar var, dublajlar var, kardeşlerim, hiç merak etmeyin biz bunun hakkından geliyoruz. Erzurum'dan bir kardeşimizi içişleri Bakanı yaptık Efkan Ala, Dadaş ruhuyla, paralel yapı ile ağababalarıyla yiğitçe aslanca mücadele ediyor. Bizim işimiz buraya gönül veren kesimle değil ben üzülüyorum. Bizim işimiz tepedeki takımlar karar almadaki takımla.

CHP Tunceli Milletvekili Aygün; terör örgütünün meclisteki gönüllü temsilcisi. Pensilvanya için Fetullah hazretleri, beter olsun diyerek hakaret ediyordu. Bu vekil, seçim otobüsünde bozkurt işareti yapan Pensilvanya'nın dizinin dibine oturan, genel başkanı için ne düşünüyor merak ediyorum. Bu vekil polise taş atarken, hakaret ederken, intikam yemini ederken çok cesur görünüyordu, hadi çıksın da bir partisini değerlendirsin. Ne kadar cesurmuş, ne kadar mertmiş, yiğitmiş görelim."

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbakan Erdoğan inşallah kardeşliğin kazanacağını söyledi.

Erdoğan, "Türk dünyasının, coğrafyamızdaki tüm halkların 21 Mart nevruz bayramını yürekten kutluyorum, Geçen yıl Nevruzu tüm Türkiye kardeşlik içinde kutladı. Geçen nevruzdan bugüne kadar Türkiye'de kalıcı bir barış yaşandı. 77 milyon tek yürek halinde ortak bayramımız nevruza idrak ediyoruz. Nevruz ülkemiz milletimiz ve geniş coğrafyamız için hayırlara vesile olsun. Bahar ülkemizde milletimiz içinde her daim kalıcı olsun" dedi.

Milliyetçiliğin tanımını da yapan Başbakan Erdoğan, milliyetçiliğin ülkesini sevmek olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Türkçe Olimpiyatları Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • bekir sarıkaya: yolun açık olsun uzun adamm... 12 38 Yanıtla
  • OSMAN YAMAN: Düne kadar Türkçe olimpiyatları le övünen böbürlenen her fırsatta dile getiren okyanus ötelerine selam söyleyen bu adam değilmiydi ? Yav bunlar allah bir deseler inanmam artık ! ( elhamdullillah müslümanım allah'a da şıh koşmuyorum elbet sözüm yanlış anlaşılmasın ) 45 3 Yanıtla
    YAMAN: DAHA DÜNE KADAR KEFİL OLURUM DEDİGİN ADAM BORCUNU ÖDEMEYİNCE KAPINA GELEN İCRA MEMURLARINI GÖRÜNCE VAY NE ADAMMIŞ BEN BÖYLE BİLİRDİM YOK ŞÖYLE BİLİRDİM DİYEN BİNLERCE VATANDAŞIMIZ VAR HERKESİN İÇİNDE BİR PLANI OLUYOR DEMEKKİ... 0 0
  • SERDAR: SANA GÖRE BİTTİ SAYIN BAŞBAKAN... ASIL TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ŞİMDİ BAŞLADI... KENDİNE KAÇACAK DELİK ARA... 31 13 Yanıtla
  • kalem: Türkçe olimpiyatlarını siz başlatmadınız dolayısıyla siz bitiremesiniz.Bu davanın sahibi HAK tır 35 8 Yanıtla
  • osman: BASBAKAN SENIN AMACIN TURKCEYI TURKLUGU BITIRMEK BITIRMEK ICIN ELINDEN GELENI YAPIYORSUN BU ULKEDE NE YAPTINSA YABANCILAR ICIN YAPTIN 28 14 Yanıtla
  • mertemir: sonunda BASBAKANIM göster hepsine günlerini bunlar anca ondan anlarlar PEYGAMBERE laf atanlar geberecek 7 34 Yanıtla
  • MHP'li: BEN BU ÜLKEYE VERDİĞİM DEĞERİN ONDA BİRİNİ KENDİME DEĞER BİÇMEDİM EYYYY RECEP... BAYRAĞIMI BIRAK, VATANIMI BIRAK, ŞEHİTLERİMDEN UZAK DUR... GİT HESABINI YARADANLA VER... 30 10 Yanıtla
  • enes: DAĞDAKİ PEŞMERGE BARZANİYİ GETİRİP ŞİWAN PERVERE KONSER VERDİRİN SONRA SELAM KÜRDİSTANLI TARDEŞLERİME DEYİN, ŞEHİDİMİZE KELLE DEYİN, BOP'UN EŞBAŞKANIYIM DEYİN.. SONRA ÇIKIN ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON OLAN OLİMPİYATI BİTTİ O İŞ DEYİN! KİMSENİN İZNİ İLE YAPILMIYORDU Kİ ŞİMDİ İZİN ALINSIN.. YASAL OLARAK ORGANİZE OLMUŞ BİR OLİMPİYATI YASAKLAMAK TWEETTER YASAKLAMALA BENZEMEZ.. MELEYEN KOYUNLAR HARİÇ TWEETTER YASAĞINDAN RAHATSIZ, ÖZGÜRLÜK BİR KAÇ KİŞİNİN DUDAKLARI ARASINDAN DÖKÜLECEK LAFLARA BAKACAK KADAR DÜŞMEDİ... ŞİİR OKUDU DİYE HAPSE ATANLAR İLE TWETTERI YASAKLAYANLAR AYNI ZİHNİYETTEDİR! 34 5 Yanıtla
  • aaa: Biz bu adamın TÜRK düşmanı olduğunu söylüyoruz ama hala birileri çıkıyor yedirmeyiz diyor çok umrumuzda da değilde kardeşim nolur alın gidin bu adamadı siz padişah mı lan etceksiniz peygambermi yoksa Hintliler gibi inek yerine koyup tabacakamısınız naparsanız yapın ama ne olur bu aziz şehitlerin bize bıraktığı ülkemde yapmayın gidin kendinize bir ülke bulun ne olursunuz ALLAH rızası için 18 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement