Basın İlan Kurumu'ndan Yerel Gazetecilere Eğitim - Son Dakika
Güncel

Basın İlan Kurumu'ndan Yerel Gazetecilere Eğitim

Basın İlan Kurumu\'ndan Yerel Gazetecilere Eğitim

Basın İlan Kurumu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'da görev yapan gazetecilere ünlü spikerlerin katılımıyla eğitim verdi.

22.10.2011 19:21

Basın İlan Kurumu, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'da görev yapan gazetecilere ünlü spikerlerin katılımıyla eğitim verdi.

Basın İlan Kurumu ve Spikerler Derneği'nin düzenlediği Medya Eğitimi semineri Safranbolu Kadıoğlu Otel'de düzenlendi. Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'da görev yapan gazetecilere yönelik düzenlenen seminerde ünlü spikerler Özge Uzun, Fatih Portakal, Erdoğan Arıkan, Evren Özalkuş ve Defne Sarısoy bilgilerini meslektaşlarıyla paylaştı. Seminere katılan Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Ali Atalay, Anadolu'da yetenekli spikerlerin olduğunu belirterek, İşini iyi yapan çok meslektaşlarımız var. Yerel kanallarımızda öyle yetenekler var ki, hayran kalmamak elde değil. Her gün İstanbul'dan gelip de Safranbolu'yu haber yapacak gazeteci bulamazsınız. Bunu ancak yerel gazeteciler yapabilir. Bunun için önemli yerel basınımız. Kurum olarak, iş birliği yaparak meslektaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güzel hizmetler veriyoruz dedi.

Bazı ülkelerde yaşanan terör saldırılarının ardından yayınlanan haberlerden örnekler veren Atalay, şöyle konuştu

Basınımızın neler yapması gerektiği bazı toplantılarda konuşuluyor. Basınımız gerekeni yapıyor. Haberse habercilik, ama nereye kadar habercilik, basın özgürlüğüne dokunmadan, zarar vermeden. Modern ülkeler, basın özgürlüğünün en yüksek olduğu ülkeler bu işi nasıl yapıyor; 11 Eylül saldırılarından sonra New York Times'ın birinci sayfasındaki fotoraflarda bir tane ceset yok, kan yok, insanları üzecek görüntü yok. Londra'da metroya yapılan saldırı. The Guardian'ın olaydan sonra ki sayısında ilk sayfasındaki fotoğraflarda yine kan yok. İspanya El Mundo gazetesi. Bir saldırıda 130 kişi hayatını kaybetti, gazete tek ceset vermedi. Dikkat etmek lazım, birilerinin reklamını yapmamak lazım. Elbette gazeteler habercilik için yapıyor bunu reklam için değil ama bu hassasiyetleri dikkate almamız lazım. Başbakanımız, basın kuruluşlarının sahipleri, editörleri ve temsilcileri ile toplantı yaptı. Bende basınımızın hassasiyetlerinin arttığını görüyorum. Ülkemiz takım oyunu oynayacaksa bu takımda basının yer alması kaçınılmaz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basın İlan Kurumu'ndan Yerel Gazetecilere Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement