Batman'da Olaylı Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Batman'da Olaylı Gün (2)

Batman\'da Olaylı Gün (2)

"bizi SEÇEN İRADENİN EZİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı taşıyan otobüs, 2.5 saat gecikme ile Turgut Özal Bulvarı'na geldi.

20.03.2016 17:13

"bizi SEÇEN İRADENİN EZİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı taşıyan otobüs, 2.5 saat gecikme ile Turgut Özal Bulvarı'na geldi. Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Demirtaş, nevruz kutlamasına izin verilmemesine tepki gösterdi. Batman halkının alanlara gelmesinden korkulduğunu ileri süren Demirtaş, "Üç insanla buraya atanmışlarsınız. Bizi seçmiş olan iradenin ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. Burası bizim topraklarımız, bizim vatanımız. Kimse bize köle muamelesi yapamaz. Herkes haddini bilecek. Atanmış memurlar Batman'da bize emir veremez. Haddinizi bileceksiniz. Burada, savaş dursun diye kimse ölmesin diye yollarda olacağız, beyefendiler yollara çıkmış, olanları engelleyip, gazlayacak, coplayacak, var mı böyle bir faşizm?" dedi.

"BİZİ HALK SEÇTİ, SİZ MEMURSUNUZ"

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan'ın da eşlik ettiği Demirtaş, 'Saraydaki zat' diyerek isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Demirtaş, şunları söyledi:

"Saraydaki zatın bulunduğu yerde, halktan ne kadar korktuğunun fotoğrafının göstergesidir bu. Bu güç gösterisi değil, bir çaresizlik ve acizliğin göstergesidir. Günlerdir Batman halkı yan yana gelmesin diye operasyon yapıyorlar. Sabahtan bu yana şehri gaza boğdular. Biz buranın yerel iktidarıyız. Halk bizi seçti. Bizi kimse memur diye atamadı. Sen bir partinin genel başkanını, 'parti binasına sokmam' diyorsan, kusura bakma, sen Batman'da fazlasın. İstifa et, git bu şehirden. Batman halkını, Batman'a sokmayan vali ve emniyet müdürü bu halkın önünde eğilmelidir. Bunların ucuz zihniyetine acıyoruz."

Yaklaşık yarım saat süren konuşmadan sonra Demirtaş, bölge halkını Diyarbakır'da yarın yapılacak Nevruz etkinliğine davet ettikten sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Olaylı Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement