Batman1bakan, Kürtçe 'Evet' İstedi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Batman Havaalanı Terminali'ni Açtı - Son Dakika
Güncel

Batman1bakan, Kürtçe 'Evet' İstedi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Batman Havaalanı Terminali'ni Açtı

Batman1bakan, Kürtçe \'Evet\' İstedi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Batman Havaalanı Terminali\'ni Açtı

Bakan, Kürtçe 'evet' İstedi

29.08.2010 19:04

BAKAN, KÜRTÇE 'EVET' İSTEDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Batman Havaalanı'nın terminal binasının açılışında yaptığı konuşmada halktan referandumda Kürtçe 'evet' oyu vermelerini istedi. Bakan Yıldırım, "Ere, ere hezar cari ere (Evet, evet, bin kez evet)" dedi.

Yapımına 13 ay önce başlanan Batman Havalimanı'nda terminal binasının açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP Batman Milletvekilleri Ahmet İnal, Emin Ekmen, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüselam Uluçam, Devlet Hava Limanları Genel Müdürü Orhan Birdal ve il yöneticileri katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Yıldırım, göreve başladığında Batman'a geldiğini ve o zaman havaalanının bir baraka vi bir yoldan ibaret oludğunu ve işletmeciliğini de valiliğin yaptığını söyledi. Yıldırım, "Bu alan Batmanlılara yakışmıyordu. Havayolunu, halkın yolunu yapmak için hemen çalışmalara başladık. ve bu örnek eser 13 ay gibi bir sürede tamamlandı" dedi.

Sadece batı illerine değil Şırnak'a, Bingöl'e, Iğdır'a ve Hakkari'ye de havaalanı yapacaklarını söyleyen Bakan Yıldırım, "Batman'a örnek bir alan kazandırmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadık. 2001'de Türkiye krizden çıkmıştı. 25 alandan sadece THY uçakları sefer yapıyordu. Şimdi 46 alandan sefer yapıyoruz. 250 milyon liralık bütçeyi Batman'ın bölünmüş yollarına ayırdık. Hizmette siyaset olmaz. Hizmeti herkese götüreceğiz" diye kouştu.

KÜRTÇE 'EVET' OYU İSTEDİ

Bakan Binali Yıldırım, 12 Eylül'de yapılacak referandumda herkesin boyunun ölçüsünü alacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mereto Dağı kadar başı dik Batmanlı hemşerilerim için önemli bir gün bugün. 12 Eylül referandumu için 'Ere, ere hezar cari ere- Evet, evet bin kez evet' diyorum. Demokrasinin geleceğine 'evet' deyin. Bölünmüş yolları biz yapıyoruz. Gönül yollarını da biz yaparız. Ama siz de tıkanan adalet yollarını açacaksınız. Adalet yollarını açmaya hazır mısınız? Önümüzde iki bayram var. Biri Ramazan bayramı, diğeri de özgürlük ve demokrasi bayramı . Çifte bayramı bir arada yaşacağız."

GENEL MÜDÜR BİRDAL'IN KONUŞMASI

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, işlettikleri alan sayısı Batman Havaalanı ile birlikte 44'e ulaştığını söyledi.

42 milyon 195 bin liraya mal olan tesisin 20 bin 741 metrekarelik alanı kapsadığını belirten Birdal, "Batman Havaalanı terminal binasında VİP salonu, cafe, otopark ve itfaiye bölümü de bulunuyor. Havaalanı uzun yıllar sivil havacılıkla birlikte hizmet vermiş ama yer hizmetlerini yeterli düzeyde verememiş. 2006 yılında 34 bin 350 kişi, Batman'dan yolculuk yaparken, bu rakam son yıllarda 165 bin 482'ye ulaşmıştır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman1bakan, Kürtçe 'Evet' İstedi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Batman Havaalanı Terminali'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement