Batman Valisi Arslan, Belediyeye Sitem Etti - Son Dakika
Güncel

Batman Valisi Arslan, Belediyeye Sitem Etti

Batman Valisi Arslan, Belediyeye Sitem Etti

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Belediyesinin yaptırdığı kültür merkezinin temel atma törenine çağrılmamasını sosyal medyada eleştirdi.

18.10.2013 15:50  Güncelleme: 16:09

Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Belediyesi tarafından yaptırılacak olan kültür merkezinin temel atma törenine Belediye tarafından çağrılmamasını sosyal medyada eleştirdi. Vali Yılmaz Arslan, "Batman Belediyesi Kültür Merkezi temeli atmış. Güzel iş, hayırlı olsun. Ancak, bu törenlere ben niye davet edilmiyorum anlaşılır gibi değil" diyerek tepkisini dile getirdi. Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Vali Arslan'a yönelik bir tasaruflarının söz konusu olmadığını, sadece açık hava etkinliklerinde olası sataşmaların önüne geçmek için bir davet yapmadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı BDP'li Necdet Atalay'ın KCK davasından tutuklu bulunduğu Batman Belediyesi, 9'uncu Batman Hasankeyf Kültür Sanat Festivali kapsamında Batman Kültür Merkezi'nin temelini bugün düzenlenen törenle attı. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen temel atma törenine, Batman Valisi Yılmaz Arslan çağrılmadı.

VALİ'DEN SİTEM

Temel atma törenine davet edilmeyen Batman Valisi Arslan, tepkisini sosyal medyada dile getirdi. Twitter'daki hesabında durumu takipçileri ile paylaşan Vali Arslan, "Batman Belediyesi Kültür Merkezi temeli atmış. Güzel iş, hayırlı olsun. Ancak, bu törenlere ben niye davet edilmiyorum anlaşılır gibi değil" diyerek tepkisini dile getirdi.

Vali Yılmaz'ın takipçilerinden bazıları onu desteklerken, bir takipçisi ise, "Geçmişten kalan ve gelenek haline gelmiş bu durumu, davetsiz gidip bir 'hayırli olsun' derseniz düzelir diye duşünüyorum" diye yazdı.

'SATAŞMA OLUR DÜŞÜNCESİYLE'

Konu ile ilgili DHA muhabirine konuşan Batman Belediye Başkanvekili BDP'li Serhat Temel, Vali Yılmaz Arslan'ın şahsına ve makamına yönelik bir tasarufun söz konusu olmadığını, sadece açık hava etkinliklerinde, devleti temsil ettiğinden kendisine yönelik olası bir sataşmanın önüne geçmek için davet etmediklerini söyledi. Temel, "Bizim Sayın Valimiz ile bir sorunumuz yoktur. Özellikle son bir yıllık çalışmaları ve Belediyeye yönelik bakışı da bizleri memnun etmiştir. Ben kendisi ile görüştüğümde konuyu anlatırım. Ayrıca önümüzde Yılmaz Güney Film festivalini gerçekleştireceğiz. Açılışa sayın Valimizi de çağıracağız" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Valisi Arslan, Belediyeye Sitem Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement