Berk bebek "geç olmadan" nakil bekliyor - - Son Dakika
Güncel

Berk bebek "geç olmadan" nakil bekliyor -

Berk bebek "geç olmadan" nakil bekliyor -

Yaklaşık 1 haftalıkken mermer kemik hastalığı olarak bilinen ve ilik nakli dışında çaresi bulunmayan osteopetroz tanısıyla tedaviye alınan Berk bebeğin ailesi, hastalık Berk'in organlarına zarar vermeden yurt dışında bulunan uygun iliğin nakledilmesini istedi.

22.12.2013 15:57

HALİL ŞAHİN - Yaklaşık 1 haftalıkken mermer kemik hastalığı olarak bilinen ve ilik nakli dışında çaresi bulunmayan osteopetroz tanısıyla tedaviye alınan Berk bebeğin ailesi, hastalık Berk'in organlarına zarar vermeden yurt dışında bulunan uygun iliğin nakledilmesini istedi.

Manisa'nın Kula ilçesinde 24 Ağustos'ta dünyaya gelen ve yaklaşık 1 haftalıkken yatırıldığı hastanede osteopetroz tanısıyla tedaviye alınan Nurullah Berk İnal'ın ailesi, Almanya ve ABD'de bulunan uyumlu donörlerle umutlandı.

Anne Pınar İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren oğlunun hastalığı nedeniyle vücudunun kemikleşme eğiliminde olduğunu, doktorların göz damarlarında baskı tespit ettiğini anlattı. Baskının zamanla diğer organlarda da başlayacağını dile getiren İnal, çocuğunun görme yeteneğini kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

İnal, tek çarenin ilik nakli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle yurt dışında bulunan uyumlu iliklere çok sevindiklerini kaydetti. İliklerin Türkiye'ye getirilmesi ve nakil işleminin yapılmasını beklediklerini vurgulayan İnal, şöyle konuştu:

"İliklerin uyum oranı bire bire yakın denildi. İşlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Nakil tarihiyle ilgili söylenen bir şey yok. Her geçen günün zararı var çocuğumun, göz damarlarına baskı daha da çoğalacak. Doktorlar en acil şekilde gelmesi gerektiğini söyledi. İlik bugün gelse bugün ameliyat edilmesi gerekiyor. Yurt dışındaki donöre hemen ulaşılsın ki çocuğumun gözleri etkilenmesin. İlik bulundu, çok mutluyum ama bulunmasına sevindiğim kadar diğer işlemlerin ilerlemesi de çok önemli. İşlemlerin hızla yapılmasını istiyoruz. Çok geç ilerliyor, çocuğum gözlerini kaybediyor. Bu süre içinde görme engelli olacak, işitme engelli olacak."

Berk'in hastalığı nedeniyle sık aralıklarla ağladığını, huysuzlandığını ifade eden anne Pınar İnal, kilo gelişiminin de olması gereken değerlerin gerisinde olduğunu söyledi. İnal, iki gün sonra 4 aylık olacak bebeğinin, yaşıtlarının kilosuna göre daha düşük bir kiloya sahip olduğunu kaydetti.

- "Melis'in darısı başımıza"

Pınar İnal, kamuoyunda, "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'ın nakil olmasına sevindiğini belirterek, "En kısa zamanda evine gider inşallah. Darısı başımıza" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berk bebek 'geç olmadan' nakil bekliyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement