Borajet, Denizli Seferlerini Başlatıyor - Son Dakika
Güncel

Borajet, Denizli Seferlerini Başlatıyor

Borajet, Denizli Seferlerini Başlatıyor

Borajet, 23 Ocak'tan 79 liraya itibaren İstanbul-Denizli karşılıklı uçak seferlerine başlayacak.

07.01.2013 20:30

Borajet, 23 Ocak'tan 79 liraya itibaren İstanbul- Denizli karşılıklı uçak seferlerine başlayacak.

Borajet'in İstanbul-Denizli uçuşlarına başlaması dolayısıyla Denizli Valiliğinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol katıldı.

Vali Demir, Denizli'den Türk Hava Yolları (THY) ile sadece İstanbul'a uçuşların olduğunu ve kış döneminde de sabah bir, akşam bir olmak üzere iki seferinin olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bir de uçuşlardaki fiyat yüksekliği zaman zaman iş adamlarımızın, vatandaşlarımızın maalesef serzenişte bulunduğu, şikayet ettiği bir konuydu. Bununla ilgili nasıl bir çıkış yolu bulabiliriz diye değerlendirme yaptığımızda, özellikle Borajet'in de bölgesel havacılık yaptığını biliyoruz, vatandaşlarımıza daha uygun fiyatlarla bir uçuş başlatılabilir mi diye bir araştırma içerisine girildi. Yaklaşık 1,5 aydır Borajet yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Bugün o görüşmelerin sonuna varıldı. Özellikle bütün hedefimiz, Denizli gibi hem bölgesinde hem Türkiye'de gelişmişlik durumu belli olan bir kentin bölgesel havayolu ile sadece ana merkezlere değil, Türkiye'nin değişik merkezlerine daha ucuz, daha hızlı şekilde ulaşması."

Denizlililerin 23 Ocak'tan itibaren Denizli'den İstanbul'a, İstanbul'dan Denizli'ye çok ucuza uçabileceklerini ifade eden Demir, "Haftanın beş günü sabah yapılacak uçuşlar sabah 07.30'da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Denizli Çardak Havaalanı'na olacak. İstanbul'dan havalanan uçak, 08.30'da Çardak'a inecek. Aynı uçak 08.55'te Çardak'tan havalanıp, saat 09.55'te İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na iniş yapacak" dedi.

68 kişilik uçaklarda biletler 79 lira ile 99 lira arasında satılacak.

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadir Peker de, Borajet'in 2,5 yıldır bölgesel havacılık alanında yatırımlar yaptığını ve uçuşlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Bölgesel uçuşlar şirketlerin tek başına altından kalkabileceği uçuşlar değil. Genellikle uçulan bölgedeki sivil toplum örgütleri ve yönetimlerle bu konuda işbirliği yapıyoruz. Borajet bu alanda 5 uçağı ile hizmet vermekte, önümüzdeki yıllarda bu filo büyümeye devam edecek. Bölgesel havacılık konusunda öncülük yaptığı için Denizli'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Denizli Platformu üyeleri olan Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Borajet'le protokole imza attılar.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu/ Senem Yazıcı

Yayıncı: İbrahim Uyar - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Borajet, Denizli Seferlerini Başlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement