Burdur Hacılar Kazısı Sponsor Desteği Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Burdur Hacılar Kazısı Sponsor Desteği Bekliyor

Burdur Hacılar Kazısı Sponsor Desteği Bekliyor

Burdur Hacılar Büyük Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülsün Umurtak, sponsor desteği bulamamaktan yakındı.

28.08.2016 12:47

Burdur Hacılar Büyük Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülsün Umurtak, sponsor desteği bulamamaktan yakındı. Burdur merkezdeki Hacılar Köyü yakınındaki Hacılar Büyük Höyük'te kazı çalışmalarının yürütüldüğü alanı ziyaret eden Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülsün Umurtak ile görüştü. Başkan Ercengiz'e kazı alanını gezdiren Prof. Dr. Umurtak, "Böyle bir yerleşmeyi seçerek, 6 yılda bu duruma ulaştırıp, Türkiye ve dünya arkeolojisine kazandırdığımız için gurur duyuyoruz. İlk günden bu yana 2- 3 bilimsel yayın sunuyoruz. Dünyanın her yerinde Burdur ve Hacılar Büyük Höyük tanındı. Refik Duru ve benim makalelerime her yerde ulaşılabiliyor. Tek üzüntümüz, bizi bir sponsorun desteklememesi" dedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendilerine olanakları çerçevesinde destek verdiğini ancak bir sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Umurtak, "Böyle bir yerleşmeyi gelecek kuşaklara sağlam ve özgün durumuyla sunmak bizim de görevimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin de görevi. En azından bilimsel olarak bunu yapmak görevimiz ve arzumuz. Bunu yapamayacak olmaktan endişe duyuyorum. Çünkü insan hayatının aktif olarak arazide çalışma süresi bellidir. Bu kadar süre içinde burayı kazıp da kalıcı bir arkeolojik park haline getiremezsek çok üzülürüm. Genel olarak ilginin az olması da diğer bir üzüntümüz. Gönül isterdi ki çevreden, kentimizden insanlarımız daha çok ilgi göstersin. Kentin ve bölgenin 5 bin yıllık geçmişini ortaya çıkardığımız için mutluluk duyardık" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de "Burada bir kentin değil, bir medeniyetin tarihini ortaya çıkarıyorlar. Keşke bu iş daha fazla ilgi ve ekonomik destek alabilen ve insanların geçmişinde bu topraklarda neler yaşandığını görebilmesine imkan tanıyan bir ortam sağlanabilse. Yerel yönetim olarak kentimizin geçmişine sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Hacılar Kazısı Sponsor Desteği Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement