Çadırkentlere Kış Ayarı - Son Dakika
Güncel

Çadırkentlere Kış Ayarı

Çadırkentlere Kış Ayarı

Duygu Can - Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadırkentlerde, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yağışlı ve soğuk havaya karşı önlemler alınıyor.

05.11.2012 11:33

Duygu Can - Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı çadırkentlerde, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yağışlı ve soğuk havaya karşı önlemler alınıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hatay'daki 5, Şanlıurfa'daki 2, Gaziantep'teki 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman'daki birer çadırkentle Kilis'teki 12 bin konteyner kentinde 30 Ekim itibarıyla 107 bin 769 Suriye vatandaşı barınıyor.

Geçen yıl Nisan ayı içerisinde ülkelerinde başlayan iç karışıklıklar nedeniyle bugüne kadar Türkiye'ye gelen 145 binden fazla Suriye vatandaşı için 7 ilde kurulan kamplarda her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte çadırkentlerde başlatılan kış hazırlıkları da sürüyor.

-Yağlı radyatörle yangın riskine son-

Bu kapsamda yazlık çadırlar kışlıklarla değiştiriliyor. İhtiyaç duyulan çadırların üzerine yağışa karşı korunmak için branda çekiliyor.

Çadırların zemini, yerin soğuğu ve nemini engelleyici malzeme yerleştirilmek suretiyle izole ediliyor. Bu şekilde toprak zeminle yaklaşık 14 santimetre olmak üzere bağlantı kesiliyor.

Tüm çadırlara elektrikli yağlı radyatör dağıtılıyor. Böylelikle çadırlardaki yangın riski ortadan kaldırılıyor.

-55 bin bot dağıtılacak-

Çadırkentlerde kalan Suriyeliler için temin edilen 55 bin deri botun dağıtımına başlandı. Çocuklardan başlanmak üzere eşofman ve kaban da dağıtılacak.

Bununla birlikte 220 bin battaniyenin de önümüzdeki günlerde Suriyelilere ulaştırılması planlanıyor.

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çadırkentlere Kış Ayarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement