Çankaya Adaylarının Netleşmesi İçin Son Hafta - Son Dakika
Güncel

Çankaya Adaylarının Netleşmesi İçin Son Hafta

Çankaya Adaylarının Netleşmesi İçin Son Hafta

CHP ve MHP'nin Köşk adayı belli olurken AK Parti'de Gül ve Erdoğan isimleri gündemde. Kilit parti HDP'de ise CHP seçmenini de çekecek isim aranıyor.

23.06.2014 09:24  Güncelleme: 09:30

Çankaya seçimi son viraja giriliyor. CHP ve MHP'nin adayı belli olurken hafta sonuna kadar hem AK Partinin hem de HDP'nin Cumhurbaşkanı adayının belli olması bekleniyor. Seçime üç aday ile gidilmesi kuvvetlenirken 20 milletvekilinin imzası bulunarak bir başka adayın daha çıkarılması ihtimali zayıf görülüyor. Kilit parti durumundaki HDP'nin ise Çatı adaya tepkili CHP seçmenine cazip gelecek bir isim arayışı içinde olduğu gelen bilgiler arasında.

ERDOGAN'IN VEDA KONUŞMA MI?

Gazeteport'un haberine göre, CHP ve MHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesinin ardından, AK Parti’nin de Erdoğan veya Gül ile yarışa katılması bekleniyor. Başbakan Erdoğan adaylarının bu ay sonuna kadar netleşeceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın, dün yaptığı ''Veda gibi'' konuşma da, kendisinin aday olacağı biçiminde yorumlandı.

HDP KİLİT PARTİ

10 ve 24 Ağustos tarihlerine iki turlu olarak yapılacak seçimde HDP'nin çıkaracağı isim seçimin ilk turu için de önem taşıyor. HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde, ilk turda hiç bir adayın yüzde 50'yi aşarak seçimi kazanamayacağı ve sonucun ikinci tura kalacağı değerlendiriliyor.

SEÇMEN ÇEKECEK İSİM ARANIYOR

HDP’de adayı belirlemek için çalışma yapan Hazırlık Komisyonunun bu hafta sonuna kadar kararını vermesi bekleniyor. HDP, Ekmeleddin İhsanoğlu'na gelen tepki nedeniyle CHP seçmenine de sıcak gelebilecek bir isim düşünüyor. HDP'de Levent Tüzel, Osman Baydemir, Baskın Oran, Büşra Ersanlı, Sami Selçuk, Hatip Dicle gibi isimler gündeme gelmesine rağmen, Selahattin Demirtaş'ın adı ön sırada bulunuyor.

Çankaya seçimi için bu hafta son viraja girilecek. Hafta sonuna kadar AKP'nin yanı sıra HDP adayının da netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çankaya Adaylarının Netleşmesi İçin Son Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • RODRİGEZ ZAZA MUSA: Evet gerçekten veda konuşması Oh be kurtuluyoruz artık ... 5 7 Yanıtla
  • HACK-C5: EY KÜRT HALKI.. YALNIŞ HESPA BAĞDATTAN DÖNER. KÜRTLERİ DAR BÖLGEYE SIKIŞTIRIP ARTIK SEN BENDEN DEYİLSİN MANTIĞI İLE SİYASET YAPILMAZ. UNUTMAKİ BU GÜN KÜRTLER TÜRKİYENİN HER YERİNDE VARDIR. ÇÖZÜM SÜRECİCİNİN LEGALLEŞTİĞİ BU HASAS DÖNEMDE UÇ NOKATALARA KAÇARAK AYRICA SİYASET YAPILMAZ. ŞU BİR GERÇEKKİ BU ÇÖZÜM SÜRECİNDE AKP'NIN YANI SAYIN BAŞBAKINIMIZIN KATKISI BÜYÜKTÜR. BUNU GÖRMEMEZLİKTEN GELEREK DENEGELERİ DEĞİŞTİRMEK KÜRTLERİN ASLA YARARINA OLMAZ. ÖRNEK Mİ İSTİYORSUN MERSİN DE.. YEREL SEÇİMLERDE KÜRTLERİN ÇOĞUNLUĞU AKP YE OY VERMEDİ DEVAMINDA NE OLDU.. BÜYÜKŞEHRİ ALAN MHP Lİ BELEDİYE BAŞKANI AKABİNDE KÜRTÇEYE YASAKLAMAK İSTEDİ. YANI ANLAYACAĞIN DENEGELERİ YERİNE OTURTMAK LAZIM..YOKSA ULUSALCI FAŞİSTLERLE KALSA ÇÖZÜM MÖZÜM HAYAL OLUR ORTALIKTA KAN REVAN OLUR. 0 1 Yanıtla

Advertisement