CHP Eski Milletvekillerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

CHP Eski Milletvekillerinin Yargılanması

CHP Eski Milletvekillerinin Yargılanması

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "adil yargıl...

09.12.2013 14:35

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "adil yargılanmayı etkilemek" iddiasıyla haklarında dava açılan eski CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in Erzurum'da yargılanmalarına devam edildi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan eski CHP milletvekilleri Tınastepe ve Ersin katılmadı, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Tuncer Aktaş, bu dosyanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen dava ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını, o nedenle yargılamanın tamamlanması talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Kahya, sanık iki eski milletvekilinin dosyasının, Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi'nde görülen eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı davayla bağlantısının olduğunu söyledi.

Kahya, söz konusu davanın karara bağlanmasının ardından ellerindeki dava dosyasını karar bağlayacaklarını belirterek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tınastepe hakkında davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek", "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "adil yargılanmayı etkilemek" suçlarından 11 yıldan 26 yıla kadar, Ersin hakkında da davanın gizli tanıklarına "rüşvet vermek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Eski Milletvekillerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement