CHP'li Ağbaba: Su Bardağını Bana Fırlattı, Buna Milletvekili Demek Mümkün Değil - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba: Su Bardağını Bana Fırlattı, Buna Milletvekili Demek Mümkün Değil

CHP\'li Ağbaba: Su Bardağını Bana Fırlattı, Buna Milletvekili Demek Mümkün Değil

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner"in kendisine su bardağı fırlattığını belirterek, "İsmi İnsan Hakları olan bir komisyonda böyle bir adamın bulunması da doğru değildir.

29.01.2014 14:54

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner"in kendisine su bardağı fırlattığını belirterek, "İsmi İnsan Hakları olan bir komisyonda böyle bir adamın bulunması da doğru değildir. Çünkü insan hakları, insanların olması gerekir bu komisyonda" dedi.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır ve Ali Tatar'ın kardeşleri de katıldı.

Ağbaba, "Bugün artık ODA TV, Poyrazköy, Ergenekon, Balyoz askeri casusluk ve KCK gibi davalarda hukukun işlemediğini artık herkes görüyor. Bu davalar adeta bir intikam anaforuna dönüşmüş durumda. Bu anaforun ortasında hayatlarını kaybedenler, intihar edenler, kansere yakalananlar oldu" dedi.

-CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRIDA BULUNDU-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Fatih Hilmioğlu için çağrıda bulunan Ağbaba, "İşte bugün, Fatih Hilmioğlu'nun karşı karşıya bırakıldığı durum da ortada. Ölüme terk edilmiş bir profesör. Ölüme terk edilmiş bir insan var karşımızda. Cumhurbaşkanına buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Fatih Hilmioğlu'nun cezaevinde ölmesine izin vermeyin. Yetkinizi kullanın. Ve en azından bu vicdansızlığa son verin" diye konuştu.

Muharrem Işık da, yeniden yargılamanın özel yetkili mahkemelerin tüm kararlarını kapsaması gerektiğini belirterek, özel yetkili mahkemelerin de kaldırılmasını istedi.

Nurettin Demir de, "Balyoz, Ergenekon, Oda Tv, Askeri Casusluk ve benzer davalarda özel bir operasyon yapıldığı artık açıkça ortadadır. En temel hak olan adil yargılanma görmezden gelinmektedir" diye konuştu.

-KUDDUSİ OKKIR'IN EŞİ KONUŞTU-

Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır da, "Kuddusi Okkır son döneme kadar cezaevinde tutulmaya devam edildi. Durumu çok ağırlaşınca da İstanbul'daki hastanelere gönderildi. Burada gerekli tedaviler yapılmadı. İstanbul'da 3 hafta boyunca eşime ulaşamadım, bana gösterilmedi" dedi.

Yarbay Ali Tatar'ın ablası da, "Ali bir askerdi. Onu almaya geldiklerinde onu cezaevine götüreceklerini biliyordu. Ama Ali dedi ki 'siz bana bir ceza veremezsiniz'. Ve Hakk'a yürüdü. Ali'nin yaptığı olaya intihar gibi bakanlara ben tamamen karşı çıkıyorum" dedi.

-MECLİS İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNDA YAŞANANLARI ANLATTI-

Bir basın mensubunun Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda yaşanan olaya ilişkin sorusuna da Ağbaba, komisyon tutanaklarını göstererek şöyle dedi:

"Komisyonda Suriye ile ilgili tartışma vardı. O tartışmada da ben de görüşlerimi ifade ediyordum. Bu konuda meşhur bir AKP milletvekili ben konuşurken üzerime su bardağı fırlattı. Ara verildi. Haberlere baktığımda inanamadım. Sanki karşılıklı su bardağı fırlatmışız gibi hava var. Komisyonun tutanakları var, kimin su bardağı fırlattığı ortada. Ben konuşuyorum, üzerime su bardağı fırlatıyor. Anadolu Ajansı bunu kavgaymış gibi gösteriyor. Bu bir kavga değil, bu bir saldırıdır. Meclis'te şiddeti kullananlara insan demek mümkün değildir. Şiddete başvuranlara milletvekili demek de mümkün değildir. İsmi insan hakları komisyonu olan bir komisyonda böyle bir adamın bulunması da doğru değildir. Çünkü insan hakları, insanların olması gerekir bu komisyonda.

Anadolu Ajansı'nı buradan kınıyorum.

Tutanak burada. Tutanakta ne yazıyor, su bardağı fırlatılması üzerine, o faili meşhur su bardağı fırlatması üzerine, biz de kendimizi korumasını biliyoruz. Ben fırlatmadım, o su bardağını bana fırlattı, pet şişeyle fırlattı. Bunların alışkanlığı oldu. Buna milletvekili demek mümkün değil."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Su Bardağını Bana Fırlattı, Buna Milletvekili Demek Mümkün Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement