Çizdiği Uygunsuz Resme Erdoğan'ı Konu Eden Alman Sanatçı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Çizdiği Uygunsuz Resme Erdoğan'ı Konu Eden Alman Sanatçı Protesto Edildi

Çizdiği Uygunsuz Resme Erdoğan\'ı Konu Eden Alman Sanatçı Protesto Edildi

Dha DIŞ HABER- Çizdiği uygunsuz resme Erdoğan'ı konu eden Alman sanatçı protesto edildiTemel Elcivan Langenfeld, 16 Eylül, (DHA)- Almanya'da Bananensprayer (muz spreycisi) olarak tanınan Alman grafitti sanatçısı Thomas Baumgärtel'in Langenfeld kentinde açtığı resim sergisinde yer alan Erdoğan çizimi, bölgede yaşayan Türklerin tepkisine neden oldu.

16.09.2016 10:18

Dha DIŞ HABER- Çizdiği uygunsuz resme Erdoğan'ı konu eden Alman sanatçı protesto edildi

Temel Elcivan Langenfeld, 16 Eylül, (DHA)- Almanya'da Bananensprayer (muz spreycisi) olarak tanınan Alman grafitti sanatçısı Thomas Baumgärtel'in Langenfeld kentinde açtığı resim sergisinde yer alan Erdoğan çizimi, bölgede yaşayan Türklerin tepkisine neden oldu.

Langenfeld Kuntsverein sanat galerisinde resim sergisi açan ve çizdiği resimlerde muz figürü kullanmasıyla tanınan Thomas Baumgärtel, son sergisinde ağırlıklı olarak tanınmış politikacılara yer verdi. Sergisinde Almanya başbakanı Angela Merkel, eski başbakanlardan Gerhard Scröder'i de sergide konu eden Thomas Baumgärtel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konu alan resmiyle Türklerin tepkisine neden oldu. Resmin Alman basınında yer almasıyla haberdar olan Türkler, Alman sanatçıya ve sergiye kapılarını açan Langenfeld Kuntsverein yetkililerine tepkilerini iletebilmek için, dün akşamüzeri serginin bulunduğu bina önünde toplandı. Langenfeld şehrinde yaşayan ve herhangi bir parti yada dernekten bağımsız olarak toplanan bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ile uygunsuz resmi çizen Alman sanatçıyı protesto etti. Ellerinde getirdikleri muzları da, resim galerisinin önüne bırakarak tepki gösteren yaklaşık elli vatandaş, ' Türkiye, Türkiye', 'Erdoğan, Erdoğan' şeklinde tempo tutarken, resim galerisi yetkilileri de güvenlik amacıyla polis çağırdı. Eylemin gerçekleştiği yere gelen Alman polisi, vatandaşları resim sergisinin bulunduğu binanın kapı ve penceresinden bir kaç metre uzakta durmaları yönünde uyarıda bulundu.

Vatandaşlardan Tepki Yağdı

Söz konusu resimle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakarete, demokratik hakkını kullanarak tepki göstermek için toplanan vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdiler

'Bu yapılan çok çirkin, bunu asla kabul edemeyiz'

Şükrü Yaralı 'Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini, birileri içine sindiremiyor ve Cumhurbaşkanımıza böyle hakarete varan davranışlarda bulunuyorlar. Bunu kınamak için burada toplandık?.

Emel Yavuz Yaşar 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan bu çirkin hareket aslında burada yaşayan bizlere yapılıyor. Erdoğan'ı sevip sevmemek ayrı bir şey, Türkiye cumhurbaşkanına yapılan bu uygunsuz resim sessiz kalamazdık, buna tepkimizi göstermek için bir araya geldik'

Hatice Akbaş 'Ülkemizin cumhurbaşkanına yapılan bu çirkin resim, burada yaşayan bizleri çok üzdü. Biz böyle bir şeyin Angela Merkel'e dahi yapılmasını kabul edemeyiz. Alman yetkililer, bu tip insanlara nasıl müsaade ediyorlar anlamıyoruz?.

Türk vatandaşların Alman sanatçıyı protesto ettiği eylem, her hangi bir taşkınlık yaşanmadan olaysız olarak sona erdi.

Türklerin tepkisine neden olan resmimin de yer aldığı sergi, 6 Ekim 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Sergi yetkilileri, ziyaretçi ve habercilerin, sergiden görüntü almasına izin vermiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çizdiği Uygunsuz Resme Erdoğan'ı Konu Eden Alman Sanatçı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement