Çukurova GİAD, Demokrasi Araçları 'Hain hareketi unutturmayacağız' dedi - Son Dakika
Güncel

Çukurova GİAD, Demokrasi Araçları 'Hain hareketi unutturmayacağız' dedi

Çukurova GİAD, Demokrasi Araçları \'Hain hareketi unutturmayacağız\' dedi

15 Temmuz gecesini anlatan özel filmin gösterildiği "Demokrasi Araçları", 2 ayda 15.000 km yapıp, Adana merkez başta olmak üzere 15 ilçe, yüzlerce köy gezerek yüzbinlerce vatandaşlarla buluştu.

13.12.2016 16:24  Güncelleme: 16:25

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen, 15 Temmuz dayanışma kampanyasına destek olmak için yürütülen proje çerçevesinde, Demokrasi Araçları Adanalılarla buluştu.

Adana'nın en önde gelen sivil toplum örgütü olan Çukurova GİAD'ın projesi, Türkiye tarihinde kara leke olarak yer alacak olan darbe girişimi çerçevesinde 15 Temmuz'da yaşanan olayları akıllara kazıtıp, unutturmamak amacıyla hazırlandı.

1 Ekim'de başlayan proje çerçevesinde, Çukurova GİAD tarafından hazırlanan özel demokrasi araçlarında, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın gösterdiği kahramanlıkları ve fedakârlıkları anlatan 9 dakikalık demokrasi özel filmi binlerce kişi izletildi.

Demokrasi araçları Tufanbeyli, Aladağ, Saimbeyli, Feke, İmamoğlu, Pozantı, Ceyhan, Karataş, Kozan, Yumurtalık ilçelerinde ve köylerinde vatandaşlarla buluştu. 15 Temmuz Şehitleri anısına hazırlanan özel filmin yayınlandığı araçlar Adana' ya bağlı çevre ilçelerdeki gezisini tamamlayıp merkez ilçeler Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ilçelerinde Adanalılar ile buluşarak programını tamamladı.

Çukurova GİAD Özel hazırlanan DEMOKRASI TIRI ile vatandaşları hain girişime karşı bilinçlendirildi.

Üzerinde 'Biriz Biziz Tekiz' yazılı özel dev led ekran ve sessistemi ile donatılmış Demokrasi Araçları, 2 ayda 15.000 km yol kat ederek 15 ilçe ve yüzlerce köy gezip Adana genelinde yüzbinlerce kişiye ulaştı.

Dev ekran, ses sistemi ve vatandaşların hava şartlarından etkilenmemesi için özel tekniklerle donatılan 100 kişi oturumlu koltukların bulunduğu Demokrasi TIR'ı ile de Yüreğir İlçesi'nde 16 mahallede 35 seansla 3 bin 500 kişinin filmi izlemesi sağlandı. Duygulanarak filmi izleyen vatandaşlar, "Türkiye ne çektiyse darbelerden çekti. Her zaman ülkemizi parçalama planları yaptılar ama başarılı olamadılar.15 Temmuz'da bu hain amaçların hiçbir zaman başarılı olamayacağını net olarak gösterdi." diyerek Çukurova GİAD Bşk Ömer Faruk Sakarya'ya ve yönetimine teşekkür ettiler.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ise konuyla ilgili olarak, "Her ne kadar bizler kentimizde benzer olayları yaşamamış olsak da Ankara ve İstanbul 15 Temmuz gecesini yakından yaşadı ve hissetti. Pek çok can kaybettik o gün. Bugün hainleri temizliyor, birlik beraberlik ruhunu güçlendiriyor, daha iyi yarınlar için güçleniyoruz" dedi. Yaşananların ardından Çukurova GİAD olarak birlik ve beraberliğe katkı sağlamak, şehitleri anmak, gazilere minnetlerimizi sunmak amacıyla projeyi hazırladıklarını bildiren Başkan Sakarya, "Kış şartları nedeniyle sinema düzeneğinde özel demokrasi tırını hazırlattık. Demokrasi araçları çerçevesinde 2 kamyon köylerimizi dolaşırken, kent merkezinde de vatandaşlarımızın gündüz güneşin ışığından, yağmurdan, soğuktan etkilenmeden 15 Temmuz filmini izleyebilecekleri bu Demokrasi tırını hizmete soktuk. Amacımız 15 Temmuz'u unutturmamak. Bu hain hareketi unutturmayacağız. Dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız" diye konuştu.

.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çukurova GİAD, Demokrasi Araçları 'Hain hareketi unutturmayacağız' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement