"Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" Mitingi - Son Dakika
Güncel

"Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" Mitingi

"Darbelere Hayır, Mısır\'a Destek" Mitingi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karamollaoğlu: "Mısır'da Mursi'ye ve İhvan'a büyük bir haksızlık yapıldı. Haksızlığa hukuk alet edildi" Memur Sen Genel Başkan Vekili Kaya: "Mısır'daki darbe, küresel sermayenin Mısır halkına zulmüdür. Başta ABD olmak üzere, AB, BM, NATO darbeye 'darbe' diyememişlerdir. Bir kez daha iki yüzlü, çifte standartlı ve sahte bir duruş sergilemişlerdir" Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Esmerer: "Artık, yapanın yanına kar kalmayacak. Her yer Mısır, her yer direniş"

14.07.2013 21:02

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, " Mısır'da Mursi'ye ve İhvan'a büyük bir haksızlık yapıldı. Haksızlığa, hukuk alet edildi" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen "Darbelere Hayır, Mısır Halkına Destek" mitinginde yaptığı konuşmada, her zaman mazlumların yanında olduklarını belirterek, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını kınadı.

Mısır'dan önce Afganistan ve Irak'ta da benzer durumların görüldüğünü ve Müslümanlar'ın zulme maruz kaldığını dile getiren Karamollaoğlu, "Bunların müsebbibi, Batı emperyalizmi ve siyonistlerin emrinden ayrılmayan siyonist işbirlikçilerdir. Mısır'da Mursi'ye ve İhvan'a büyük bir haksızlık yapıldı. Haksızlığa, hukuk alet edildi" diye konuştu.

Karamollaoğlu, kapitalizmin çökmeye mahkum olduğunu anlatarak, "Bunu siz gerçekleştireceksiniz. Bunu silahla değil, orada yaşayan insanların kalbine hükmederek yapacaksınız" ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, İslam dünyasında insanlarda bir uyanış başladığını, yönetimlere artık dindar kişilerin talip olduğunu ve bunun Batı'yı korkuttuğunu ifade ederek, Kazlıçeşme Meydanı'nda bulunanlardan, Mısır'da meydanlarda toplananlar için dua etmelerini istedi.

-"Mısır'daki darbe, küresel sermayenin zulmüdür"

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya da kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın Memur-Sen'in zulmün karşısında olduğunu söyleyerek, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Suriye ve Arakan'daki zulmü kınadıklarını ifade etti.

Günay Kaya, Mısır'ın geleceğini karartmaya yönelik kirli oyunu bozmak, Mısır halkının iradesine karşı yapılan zorbalığa son vermek ve Ortadoğu ile İslam dünyası üzerinde oynanan karanlık oyunları ifşa etmek için Kazlıçeşme Meydanı'nda toplandıklarını belirtti.

Bazı kesimlerin, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerle ilgilenmesinden rahatsız olduğuna dikkati çeken Kaya, "Biz kaosu önlemek için ilgileniyoruz, siz karıştırmak için ilgileniyorsunuz. Biz demokrasiye sahip çıkmak için alanlardayız, siz darbeleri desteklemek için. Dost ve kardeş ülke Mısır'da yapılan darbeyi, hukuksuzluğu nefretle kınıyoruz. Halkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu tercihine yapılan  darbeyi ve darbecileri lanetliyoruz. Mısır'daki darbe, küresel sermayenin Mısır halkına zulmüdür. Başta ABD olmak üzere, AB, BM, NATO, darbeye 'darbe'  diyememişlerdir. Bir kez daha iki yüzlü, çifte standartlı ve sahte bir duruş sergilemişlerdir. Batılı devletleri ve uluslararası kuruluşları, insaflı olmaya ve vicdanlı davranmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Kaya, Mısır'da yönetime el koyan ordunun yöneticileriyle, onlara destek verenlerin yargılanmasını ve Mısır halkının geleceğine sahip çıkarak direnişine devam etmesini istedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ise Mısır'da ordunun yönetime el koymasını kınayarak, Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi.

İslam dünyasının ramazana yine kan, gözyaşı ve ölümle girdiğine değinen Esmerer, "Artık, yapanın yanına kar kalmayacak. Her yer Mısır, her yer direniş" dedi.

"Kıyam eden Mısır halkını desteklemek, onlara selam ve dua göndermek için biraraya geldik" diyen Esmerer, Mısır'ın tek meşru devlet başkanının, seçimle işbaşına gelen Mursi olduğunu söylerken, "Selam olsun Adeviye'ye, yiğit Mursi'ye, İhvan'a ve Mısır halkına" ifadelerini kullandı.

Esmerer, Refah sınır kapısının ve tünellerin açılmasını isteyerek, "Halkına kurşun sıkan ordu, Mısır ordusu olamaz, olsa olsa İsrail ordusu olur" dedi.

Batının 60 yıldır, Mısır'ı idare ettiğini, bu ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürdüğünü söyleyen Esmerer, Mısır'ın küresel güçlere teslim olmaması nedeniyle darbe yapıldığını dile getirdi.

Mısır ve diğer İslam coğrafyasında olup bitenleri "Hak-Batıl mücadelesi" olarak değerlendiren Esmerer, "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Darbelere Hayır, Mısır'a Destek' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement