Defterdarlık Önünde 2b Eylemi - Son Dakika
Güncel

Defterdarlık Önünde 2b Eylemi

Defterdarlık Önünde 2b Eylemi

Antalya'da, 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylülerin Antalya Defterdarlığı önündeki eylemi devam ediyor.

25.02.2013 16:23

Antalya'da, 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan köylülerin Antalya Defterdarlığı önündeki eylemi devam ediyor. Köylülerin yanına gelen AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, 2B sorununun çözülmesi için çalıştıklarını belirterek, "Hükümetin çıkardığı yasa vatandaşla devletin barış yasasıdır" dedi.

Antalya'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan 2B arazisine sahip köylüler, Antalya Defterdarlığı önünde toplandı. Sabahın erken saatlerinde gelen köylüler, Antalya Defterdarı Hidayet Mat'la görüşmek istedi. Polis köylülerin deftardarlık binasına girişlerine izin vermedi. Köylüler slogan atmaya başlarken, Çevik Kuvvet ekipleri bina girişinde güvenlik önlemi aldı.

DUA ETTİLER

Önlerinde duvar gibi polisleri gören köylü kadınlar kalkanların önünde oturdu. Polis kalkanları önünde dua eden kadınlar, arsalarının kendilerine uygun fiyatla verilmesini talep etti. Zaman zaman kapıları zorlayan köylüleri polis güçlükle sakinleştirdi. Köylülerin isteği üzerine görüşmek için iki kişi alındı. Bu görüşmeden de sonuç alamayan köylüler AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin yanlarına gelmesini istedi. Oturma eylemi yapan köylülerden bir kadın fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Deftardarlık önüne gelen AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, megafonu eline olarak köylülere seslendi. 2B ile ilgili bölgesel sorunlar olduğunu hatırlatan Köse, şöyle konuştu: "Rayiç bedellerle ilgili bölgesel sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Zaten bir haftadır bu konuyla ilgileniyoruz. Ben devletle vatandaş arasında bir köprüyüm. Bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğim. Milli Emlak düzenleme yapar mı, yapmaz mı onu bilemem. Ama bir düzenleme yapılması gerektiğini ve sizin sıkıntılarınızı dile getiriyoruz. Kimse sizi yerinizden çıkarmayacak. Ben Antalya'nın çocuğuyum, burada doğdum büyüdüm, burada öleceğim. Sizin sıkıntılarınızı biliyorum. Arkadaşlarınız rica ettiği için buraya geldim. Hükümet yasa çıkardı. Hepiniz onun için burada. Hükümetin çıkardığı yasa vatandaşla devletin barış yasasıdır. Senelerdir bu toprakları siz kullanıyorsunuz ve kullanmaya devam edeceksiniz. Bizi bilenler bilir. Sözümüz senettir. Hiç kimse yanılgıya kapılmasın kimse sizi yerinizden etmeyecek. Beni dinleyecekseniz dinleyin."

Buraya siyaset yapmaya gelmediğini anlatan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz istediğiniz için buraya geldim. Başka bir sebeple gelmedim. Hiç kimse sizleri yerinizden yurdunuzdan etmeyecek. Siz buraya boşuna gelmediniz. Bazı yerlerde sizler yollara düşmeden önce biz milletvekillerimizle Başbakan'a sıkıntı olabileceğini anlattık. Görüşmelerimiz sonucunda ödeme süresini 3 yıldan 5 yıla, 4 yıldan 6 yıla çıkarıldı."

SORUNLARI BİLİYORUM

Konuşması yer yer köylüler tarafından kesilen Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizi ben aylardır dinliyorum. Sorunlarınızı biliyorum. İki gelişme yaşandı. Bir ödeme süresi uzatıldı, tarım bölgelerinde rayiç bedel yüzde 50'ye düştü. Yüzde 70'den 50'ye düştü. Buna rağmen bazı bölgelerde sıkıntı olduğu söyleniyor. Bu problemlerle ilgili 3 gün önce Ankara'da bir toplantı yaptık Maliye Bakanlığı'nda. Müsteşara dedik ki, 'Bazı bölgelerde yüzde 50'ye düşmesine rağmen bedelin yüksek olduğunu söyledik, bir şeyler yapılmasını istedik.' Ama işi yapacak olan devlettir, devletin yetkili kuvvetleridir. Biz

yüksek olan bölgeleri belgeleriyle söyledik. Sizlerden, muhtarlardan belge istedik. Fiyat farkı olan yerlerle ilgili belge getirin."

Köylülere açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, ardından Antalya Defterdarı Hidayet Mat'la görüşmek için içeri

girdi.

Köylülerin deftardarlık önündeki eylemi devam ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Defterdarlık Önünde 2b Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement