Denizli - Bakan Kavaf: ``Bağımsızlığın Teminatı Biziz'' - Son Dakika
Güncel

Denizli - Bakan Kavaf: ``Bağımsızlığın Teminatı Biziz''

Denizli - Bakan Kavaf: ``Bağımsızlığın Teminatı Biziz\'\'

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Gazilerle Sohbet Ederken, 'rengini Şehitlerimizin Kanından Alan Bağımsızlık Sembolü Olan Şanlı Bayrağımız Bugün Olduğu Gibi Bundan Sonra da Tek Başına Dalgalanacak. Kimsenin Şüphesi Olmasın Bayrağımızın da, Bağımsızlığımızın da Teminatı Biziz, Hepimiziz' Dedi. Aydın'daki Törenlere Hiçbir Milletvekilinin Katılmaması Dikkati Çekti.

19.09.2010 16:25

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, gazilerle sohbet ederken, ''Rengini şehitlerimizin kanından alan bağımsızlık sembolü olan şanlı bayrağımız bugün olduğu gibi bundan sonra da tek başına dalgalanacak. Kimsenin şüphesi olmasın bayrağımızın da, bağımsızlığımızın da teminatı biziz, hepimiziz' dedi. Aydın'daki törenlere hiçbir milletvekilinin katılmaması dikkati çekti.

Denizli'deki Gaziler Günü programı valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Törene Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Nihat Zeybekci, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. Gaziler Derneği Denizli Şubesi Genel Sekreteri Turgut Bozkurt, terör örgütüne seslendi, ''Hangi maskeyi takarsanız takın hainliği gizlemeniz mümkün değildir. Bir elinizde yıldırım diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız bile, şehitlerimizden ve gazilerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacak, her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak ve ateşimizle yanacaksınız. Vatanımızı ve şehitlerimizin kanıyla gökteki ay yıldızla meydana gelen şanlı bayrağımızı çiğnetmedik çiğnetmeyeceğiz. Aynı ülke toprakları üzerinde yaşayıp da Türk Bayrağının yanına özerklik hayalleri içinde başka bayrak dikmeye çalışanlara sesleniyoruz; Bu ülke toprakları Türkü, Kürdü Lazıyla bir bütündür bu birlikteliği bozmaya çalışmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Tek vatan tek millet tek bayrak altında mücadelemiz ebediyete kadar tek çatı altında sürecektir' dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Atatürk Parkı içindeki bulunan Gaziler Derneği önündeki törene geçildi. Burada şehit ve gazi yakınlarıyla tek tek ilgilenen Bakan Selma Aliye Kavaf, 'vatan' kavramının önemine dikkat çekti. Kavaf, ''Şairin dediği gibi; bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, vatan eğer uğruna ölen varsa vatandır. Rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımız dün ve bugün olduğu gibi ebediyen dalgalanacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın; bayrağımızın da bağımsızlığımızın da teminatı biziz, hepimiziz. Bu ülke daima bağımsız ve tek ülke olarak tüm yurttaşlarını kucaklamaya devam edecektir' dedi.

Denizli Belediyesi Mehter Takımı'nın mini konserinden sonra Bakan Kavaf ve protokol üyeleri Derneği ziyaret etti. Anı defterini imzalayan Kavaf, engelli şehit Babası Mustafa Özmen için dernek tarafından satın alınan akülü tekerlekli sandalyeyi şehit babasına teslim etti.

AYDIN'DA DA KUTLANDI

Aydın'da da Atatürk Meydanı'ndaki törene Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Vali Coş, tekerlekli sandalyeyle alana gelen gazi Ersel Şit ile özel olarak ilgilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra gaziler adına konuşan Gazi Astsubay Murat Acun, Türk tarihinin kahramanlık günleriyle dolu olduğunu belirtti, ''Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü, milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamış, 'ya istiklal, ya ölüm' demiştir' görüşünü dile getirdi.

Törene, Aydın milletvekillerinden hiçbirinin katılmaması dikkati çekti. Vali Coş ve beraberindekiler daha sonra Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Bakan Kavaf: ``Bağımsızlığın Teminatı Biziz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement