Depremze Yaralanmasına Neden Olan Saat ve Yüzük Takmamaya Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Depremze Yaralanmasına Neden Olan Saat ve Yüzük Takmamaya Yemin Etti

Depremze Yaralanmasına Neden Olan Saat ve Yüzük Takmamaya Yemin Etti

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde 4 katlı binanın enkazında 8 saat mahsur kalan 43 yaşındaki Nizamettin Turan, saati ve yüzükleri nedeniyle sol kolundan ağır yaralandı.

08.11.2011 11:46

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde 4 katlı binanın enkazında 8 saat mahsur kalan 43 yaşındaki Nizamettin Turan, saati ve yüzükleri nedeniyle sol kolundan ağır yaralandı. Artık saat ve yüzük takmamaya yemin ettiğini söyleyen Turan, "Kolon, kolumun üzerine düşerken saatim jilet gibi derimi kesip attı. İki yüzük, parmaklarımın kırılmasına neden oldu. Saat ve yüzüğüm olmasa şu an hastanede değil ailemin yanında olacaktım. Artık hayatımda onlara yer yok" dedi.

Van'da 23 Ekim günü meydana gelen depreme Erciş İlçesi'nde yakalanan evli ve 5 çocuk babası Nizamettin Turan, önce depremin, sonra da çok sevdiği saat ve yüzüklerinin kurbanı olduğunu söyledi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Turan, Alkanat Mahallesi'ndeki bilardo salonuna arkadaşına borç olarak verdiği 250 TL'yi almak için gittiğinde deprem olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Erciş İlçesi'ndeki 'Altın Site'de kapıcılık yapıyorum. Bir arkadaşıma 250 TL borç vermiştim. Mahallemizdeki bilardo salonunda buluştuk. Bir çay içtikten sonra parayı aldım. Tam çıkarken deprem oldu ve 4 katlı bina üzerimize yıkıldı. Kolon sol kolumun üzerine düşünce, saatim kolumun derisini jilet gibi söküp attı. İki yüzük parmaklarımın kırılmasına neden oldu. Yaklaşık 8 saat sonra enkaz altından yaralı olarak çıkarıldım. Bana borcunu veren arkadaşım Abdullah Yaşar öldü. İki kez ameliyat oldum. Saat ve yüzüklerim olmasa bunlar başıma gelmeyecekti. Artık her ikisini de kullanmamaya yemin ettim. Kolumun derisini söküp atan saatimi 2 yıl önce çok severek almıştım."

Yaşları 3- 15 arasında değişen çocukları ve eşini çok özlediğini vurgulayan Nizamettin Turan, "Deprem benden çok onları vurdu. Ben burada çok rahatım. Doktorlar ve hemşireler yakından ilgileniyorlar. Her gün tanımadığım birkaç kişi ziyaretime geliyor. Ama eşim ve çocuklarım soğukta kalmışlar. Onlara sahip çıkacak kimse olmadığı için çadıra daha yeni girmişler. Ben kendimi değil onları düşünüyorum. Tek isteğim bir an evvel taburcu olup onların yanında olmak" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremze Yaralanmasına Neden Olan Saat ve Yüzük Takmamaya Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement