Derelerin Kardeşliği Platformu - Dekap: Fatsa, Bergama Olmasın! - Son Dakika
Güncel

Derelerin Kardeşliği Platformu - Dekap: Fatsa, Bergama Olmasın!

Derelerin Kardeşliği Platformu - Dekap: Fatsa, Bergama Olmasın!

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Dönem Sözcüsü Ömer Şan, HES'lere karşı direnen Fatsa'nın, şimdi de siyanürlü altın çıkarma çalışmalarına karşı direndiğini belirtti.

02.10.2012 11:26

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Dönem Sözcüsü Ömer Şan, HES'lere karşı direnen Fatsa'nın, şimdi de siyanürlü altın çıkarma çalışmalarına karşı direndiğini belirtti.

Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu temsilciliği ile Ordu Doğa ve Yaşama Alanlarını Koruma Platformu tarafından, Fatsa Kültür Sarayı'nda "Fatsa'nın Altında Tehlike Var, Fatsa Bergama Olmayacak" adlı bir panel düzenlendi. Panele DEKAP Dönem Sözcüsü Şan, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Eş Dönem Sözcüsü Özer Akdemir, Eski Metalürji Odası Genel Başkanı Cemalettin Küçük katıldı.

-"HUKUKSAL VE FİİLİ MÜCADELE"-

Şan, yaptığı konuşmada, Fatsa'da siyanürlü altın ayrıştırma çalışması yapılmak istendiğini hatırlatarak, hukuksal ve fiili mücadelenin önemine dikkat çekti. Yaşam alanlarını yok eden projelerle HES'lere karşı mücadelenin büyük özveri istediğini, mücadelenin uzun süreli bir dönem olduğunu aktaran Şan, Hükümet yetkililerinin ülkenin enerji ihtiyacı ve HES'ler konusunda doğru söylemediklerini vurguladı. Siyasi iktidarın hukuku, yasaları çiğnemekte hiçbir sakınca görmediğini belirten Şan, "Bir vatandaş yasalara aykırı bir şey yapsa hemen cezaevine tıkarlarken, hukuku yüzlerce kez delen, hükümet mahkeme kararlarını uygulamıyor. O zaman bizler de kendi siyasetimizi yapmalıyız" dedi.

Küçük, altın ayrıştırma alanlarının insana ve doğaya verdiği zararları anlattı. Uluslararası örneklere de değinen Küçük, siyanürlü altın ayrıştırmacılığındaki zehirlenmenin, işletmenin bulunduğu alanla sınırlı olmadığını, tüm bölgeyi etkilediğinin altını çizdi.

Akdemir de Bergama, Uşak, Kazdağı başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan ve yapılmak istenen siyanürlü altın ayrıştırmalarının doğaya verdiği zararları anlattı. Akdemir, doğaya ve yaşam alanlarımıza karşı yapılan saldırıların emperyalizmin bir saldırısı olduğunu söylerken, "Hukuksal mücadele yeterli değil. Emperyalist bir saldırı olduğu için emek mücadelesi ile çevre mücadelesinin birleştirilmesi gerekir. Bu konuda emek örgütleriyle işbirliği yapılmalıdır" dedi. - Rize

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Derelerin Kardeşliği Platformu - Dekap: Fatsa, Bergama Olmasın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement