Destici: Nasıl Oluyor da Adına Zırhlı Denen Araçlar Bir Roketatarla, Bir Mayınla Patlıyor? - Son Dakika
Güncel

Destici: Nasıl Oluyor da Adına Zırhlı Denen Araçlar Bir Roketatarla, Bir Mayınla Patlıyor?

Destici: Nasıl Oluyor da Adına Zırhlı Denen Araçlar Bir Roketatarla, Bir Mayınla Patlıyor?

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,"Nasıl oluyor da adına zırhlı denen araçlar bir roketatarla, bir mayınla patlıyor?

06.09.2015 17:48

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,"Nasıl oluyor da adına zırhlı denen araçlar bir roketatarla, bir mayınla patlıyor?. Dünyanın hangi güçlü ülkesinde adı ne olursa olsun, gücü ne olursa olsun herhangi bir terör örgütü bırakın aynı gün 3-5 yerde aynı anda saldırı yapma,ı bir ay içerisinde ikinci bir saldırıyı gerçekleştirebiliyor mu?" dedi.

Mustafa Destici Eskişehir'in merkez Karacaşehir Mahallesi'nde düzenlenen Yörük Şenlikleri'nde katıldı. Etkinlik öncesi basın mensuplarının soruların yanıtlayan Destici, vatan topraklarının bölücü tehditle karşı karşıya olduğunu söyledi. Her gün şehit verildiğini belirten Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün de iki tane yiğit, kahraman özel harekat polisimiz şehit edildi, 3 tane yaralımız var.Tabi bizim anlamadığımız ya da cevabını aradığımız soru şu; Nasıl oluyor da her gün geniş bir coğrafyada bu hain, bölücü, kalleş PKK aynı türden saldırılarla yani ya yola mayın döşeniyor, ya roketatarlarla zırhlı araçlara saldırılıyor, ya karakollar taranıyor, ya da yolları kesiyor? Usul aynı. A ynı yöntemle her gün onlarca saldırı yapılıyor ve her gün biz şehit veriyoruz. Yani bir kere bunun istihbarat bilgileri niye alınmıyor? Buna önlem, tedbir niye alınmıyor? Bu büyük Türk milletinin her bir ferdinin bu soruyu sorma ve cevabını istemeye hakkı vardır. İstismar diyerek, fırsatçılık diyerek bunların üstü örtülemez. En çok da bunu sormaya hakkı olanlar şehit ailelerimiz ve onların yakınlarıdır. Biz cevabını bekliyoruz. Nasıl oluyor da adına zırhlı denen araçlar bir roketatarla, bir mayınla patlıyor ve dünyanın hangi güçlü ülkesinde adı ne olursa olsun, gücü ne olursa olsun herhangi bir terör örgütü, bırakın aynı gün 3-5 yerde aynı anda saldırı yapmayı bir ay içerisinde ikinci bir saldırıyı gerçekleştirebiliyor mu? Amerika'da, İngiltere'de ya da Fransa'da. Anında gerekli tedbirler alınıyor. İstihbarat çalışmaları yapılıyor ve anında yakalanıyorlar. Böylelikle gereken de hemen yapılıyor. Maalesef Türkiye'de bu yapılmadı ve yapılmıyor."

'TAKIR TAKIR EVLATLARIMIZI ŞEHİT VERİYORUZ'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelenin topyekün olması gerektiğini de söyleyerek şöyle devam etti:

"Eğer bu mücadele topyekun verilmezse ne kadar güçlü olursa olsun güvenlik güçlerimiz, ki onların da eksikleri var. Dedim ya zırhlı dediğim araç parçalanıyor, bu çocuklara çelik yelek verilmiyor mu? Önceden biz önermiştik ve hafif, taşınabilir çelik yelekler yapılacaktı. Nasıl oluyor da takır takır biz evlatlarımızı, gencecik polislerimizi, askerlerimizi şehit veriyoruz? ve şehit yakınlarımızın tepkileri tutuklamayla sonlandırılıyor."

'ŞAHİT AİLESİNE TÜRK BAYRAĞINI ÇOK GÖRECEK ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Denizli'deki şehit ailesinden Türk Bayrağı'nın geri alınmasını eleştiren Destici, " Ben Denizli'de bir şehit ailemizi ziyaret ettim ve orada annenin feryadı, diyor ki; 'evladımı verdim gepegenç, ben sapa sağlam verdim, bayrağa sarılı verdiler. Vatan sağ olsun dedim ama evimin önüne astıkları bayrağı gelip bir hafta sonra benden istediler. Bu bayrak burada kalsın dedim ama alıp götürdüler' diyor. Bir şehit ailesine, bir şehide Türk Bayrağı'nı çok görecek bir anlayışla karşı karşıyayız. Bakın buradan soruyorum. Bunu kim yapmışsa, bu ayıp kime aitse mutlaka bunun temizlenmesi ve ailemize karşı o ayıbı yapana gerekli dersin verilmesi gerekiyor ki bir daha hiç kimse böyle bir şeye cesaret edemesin. Şehit ailelerinin, yakınlarının feryatları adeta kınanıyor, adeta sessiz kalınması isteniyor" dedi.

'NEDEN BUGÜNE KADAR TEDBİR ALMADIN?'

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Destici, "Siz gerekli tedbirleri zamanında almazsanız, terörün kökünü kazımazsanız, terörle mücadele etmek yerine müzakere ederseniz, Kürt sorunu vardır diye PKK'yı şımartırsanız, PKK'yı bütün o bölgedeki Kürt kardeşlerimizin temsilcisi gibi muhatap alıp, sadece onlarla pazarlık masasına oturur ve devletin yanında durmuş, şehitler vermiş koruyucu ailelerini, aşiretleri, diğer siyasi parti mensuplarını yok sayarsanız işte bugün dün kınadığınız işleri yapacak konuma gelirsiniz. Devlet gerekli tedbirleri alacak ama neden bugüne kadar almadın sorusunu da soracağız" diye konuştu.

Önümüzdeki seçimlerinde milletle ittifak yapacaklarını söyleyen Destici, "Biz inşallah milletimizle ittifak yapacağız. Bize şu ana kadar gelmiş resmi anlamda bir seçim işbirliği teklifi yok. Bu anlamda bir teklif olursa da tabi kapılarımızı kapatmayız, oturur konuşuruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Destici: Nasıl Oluyor da Adına Zırhlı Denen Araçlar Bir Roketatarla, Bir Mayınla Patlıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement