Dişe yapışmayan lokum bayramların vazgeçilmezi oldu - Son Dakika
Güncel

Dişe yapışmayan lokum bayramların vazgeçilmezi oldu

ERDAL TÜRKOĞLU - Yayladağı ilçesinde üretilen ve ünü sınırları aşan Yayladağı lokumu, bayram gibi özel günlerin vazgeçilmez lezzeti haline geldi.

12.10.2013 13:08

ERDAL TÜRKOĞLU - Yayladağı ilçesinde üretilen ve ünü sınırları aşan Yayladağı lokumu, bayram gibi özel günlerin vazgeçilmez lezzeti haline geldi.

Ağızda kolayca erimesi, katkısız olması ve dişe yapışmaması nedeniyle ülkenin pek çok iline gönderilen lokumun ünü, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa, Suriye ve ABD gibi ülkelere kadar ulaştı.

Gördüğü büyük rağbet üzerine Hatay'a ikinci şubesini açan, fındıklı ve cevizli çeşitlerine güllü lokumu da ekleyen firma, bayram gibi özel günlerde fazla mesai yaparak talebi karşılamaya çalışıyor.

Yarım asıra yakın süredir ilçede lokum üreten Okay ailesinin üçüncü nesil ustası olan Hüseyin Okay (22), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinden kalan işi sürdürdüğünü söyledi.

Yayladağı lokumunu diğerlerinden ayıran birçok özellik olduğunu belirten Okay, "Lokum yapımında katkı maddesi kullanmıyoruz. Mide ağrısı olanlar, takma diş kullananlar da bu lokumu rahatlıkla tüketebiliyor. Hatta cevizli yapılan lokumu şeker hastaları dahi yiyebiliyor" dedi.

Lokuma olan talebin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Okay, Yayladağı'nın ardından İskenderun ilçesine de şube açtıklarını kaydetti.

Okay, cevizli, fındıklı, fıstıklı ve sade olarak ürettikleri lokuma gelen istekler üzerine güllü çeşidini de eklediklerini ve satışların çok iyi olduğunu anlattı.

Özellikle, ramazan, bayram ve kandil gibi özel günlerde lokuma olan ilginin çok fazla olduğunu ifade eden Okay, Kurban Bayramı öncesinde de talebin çok iyi olduğunu, siparişleri yetiştirebilmek için fazla mesai yaptıklarını sözlerine ekledi.

Dişe yapışmayan lokum bayramların vazgeçilmezi oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dişe yapışmayan lokum bayramların vazgeçilmezi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement