Diyarbakır Dünyaca Ünlü Ödül Sahibi Diyarbakırlı Deniz, Şimdi Muhtar Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Dünyaca Ünlü Ödül Sahibi Diyarbakırlı Deniz, Şimdi Muhtar Adayı Oldu

Diyarbakır Dünyaca Ünlü Ödül Sahibi Diyarbakırlı Deniz, Şimdi Muhtar Adayı Oldu

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde 4 mahallede 8 Mart'ta yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde 2003 yılında daha önce eski ABD Başkanlarından John F.Kennedy'in de ödül aldığı yarışmada ödül alan 39 yaşındaki Mahfuz Deniz, Medya Mahallesi'nde muhtar adayı oldu.

05.03.2015 10:19

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde 4 mahallede 8 Mart'ta yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde 2003 yılında daha önce eski ABD Başkanlarından John F.Kennedy'in de ödül aldığı yarışmada ödül alan 39 yaşındaki Mahfuz Deniz, Medya Mahallesi'nde muhtar adayı oldu. Yazar Yaşar Kemal'in Binboğalar efsanesini gerçekleştirerek 12 yıl önce yaşadığı mezraya elektrik, yol ve su götürdüğü için ödül alan Deniz, şimdi muhtar seçilmesi halinde ilk hedefinin elektrik kesintileri ile mücadele etmek olduğunu söyledi.

Kayapınar İlçesi'nde yeni oluşturulan 4 mahallede 8 Mart'ta yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde Medya Mahalle muhtarlığı için yarışan Mahfuz Deniz, Türkiye kamuoyunun 12 yıl önce çok yakından tanıdığı bir isim olarak biliniyor. 2003 yılında Kulp İlçesi'ne bağlı yaşadığı Terma köyü ve Hırba Mezrası'na 10 yıl süre ile verdiği mücadele ile bürokratik engelli aşarak önce elektrik, sonra su ve yol götüren Deniz, bu projesi ile Junior Chember (Genç Müteşebisler Jaycees) ödülünü almıştı. Daha önce ABD eski Başkanlarından John F.Kennedy gibi bir çok ünlü kişinin aldığı bu ödülü alan ve bir sürede çobanlık yapan Mahfuz Deniz, şimdi Medya Mahalle muhtarlığı için kolları sıvadı.

"ABD ESKİ BAŞKANI KENNEDY'İ MUHTAR AZASI BİLE SANANLAR VAR"

Daha önce bir fabrikada çalışan ve muhtar adaylığı için işini bırakan Mahfuz Deniz, daha önce bir mezrayı kalkındırmak için verdiği mücadelesinin, dünyaca ünlü bir yarışmada ödül almasına yol açtığını belirterek, "Bu yarışmada, ABD eski başkanlarından John F.Kennedy, Henry Kisinger gibi dünyaca ünlü isimller daha önce ödül almıştı. Dünyaca ünlü bir çok siyasetçi ise bu yarışmada juri üyeliği yapmaktadırlar" dedi. Hazırladığı seçim afişlerinde kendisi ile aynı ödülü alan Kennedy'nin fotoğrafını da bastığını söyleyen Deniz, "Kimisi seçim afişinde görülen Kenneyd'in benim muhtar azam olduğunu, kimisi Mahfuz Deniz, Kennedy ile görüşmüş diyor. Kimisi benim abarttığımı Kenedy'in 40 yıl önce öldüğünü söylüyor. Rakiplerim böyle dedikodu yapıyorlar. Kennedy gençliğinde benim gibi çalışmalara imza atmış ve bu ödülü almış. Bende yıllar sonra çalışmalarım ile o ödülü aldım. Kennedy, 'Ben bu yarışmada ödül almazsam ve adım duyulmasaydı ABD başkanı olmayabilirdim' demiş" dedi.

"YAŞAR KEMAL'İN BİNBOĞALAR EFSANESİNİ CANLANDIRDIM"

Mahfuz Deniz, 13 yıl önce ödül aldığı projesinde köyde ve mezrada elektrik sorunu olduğunu, bu çağda halkın elektriksiz kalmasının, halkın karanlıkta olması anlamına geldiğini ifade ederek, "Bu karanlığı delmek üzere bir başıma harekete geçtim. Herkes 'sen kimsin, senin bürokraside tutunacak bir dalın yok, bunu nasıl yapacaksın' dediler. 10 yıl boyunca bu işlere ömrümü verdim ve sonunda köy ve mezraya elektrik, su yol götürdüm. Ben verdiğim mücadele ile TEDAŞ'ı dize getirdim. Köyü elektriği kavuşturmamda üstad Yaşar Kemal'in Binboğalar efsanesini adeta canlandırdım. Ruhu şad olsun. O benim en büyük esin kaynaklarımdan biridir" diye konuştu.

Medyla Mahallesi'ne muhtar olması durumunda, zapt edilemeyen muhteşem enerjisini halkın hizmetine sunacağını söyleyen Deniz, "Donkişot'un hayallerini gerçekleştirmek için bu işe soyundum. Bu elektrik kesintilerini bitirmek ve bu sorunu çözmek için öncelikle çalışacağım. Ben mezradan Enerji Bakanlığı'nı harekete geçirmişsem buradada sorunların çözeceğim. 100 yılın muhtar adayı olmak üzere yola çıktım, başarılı olmaz isem muhtarlığın 1 ve 2 yılında istifa edeceğimi dünyaya duyurmak istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Dünyaca Ünlü Ödül Sahibi Diyarbakırlı Deniz, Şimdi Muhtar Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement