Diyarbakır Vekillerinin Çalışma Tarzları - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Vekillerinin Çalışma Tarzları

Diyarbakır Vekillerinin Çalışma Tarzları

Diyarbakır küçük Millet Meclisi(DkMM) Koordinatörü Eyüphan Kaya, Diyarbakır Milletvekillerinin çalışma tarzını değerlendirdi.

07.02.2014 15:44

Vekil Profili Değişti

Eski günleri hatırlıyorum bir vekille konuşmak sıradan bir iş olmadığı gibi vekili kendine dinlettirmek ise meseleydi. Bu gün şükürler olsun artık bu sorunlar çözüldü, vekil vatandaşla hemhal olmak için fırsat kolluyor.

Belki vatandaş olarak bizim de bu konuda katkımız vardır.Çünkü sivil toplum kavramı önem kazandı biz de bu kavramın içini doldurmaya çalışıyoruz, eskiden olduğu gibi vekillerimizden iş aş istemiyoruz, tam tersine fırsat buldukça memleketin selameti için bilgi ve düşüncelerimizi onlarla paylaşıyoruz.

Başbakanımızın ustalık dönemi olarak nitelendirdiği AK Partinin üçüncü döneminde vekillerin çalışma tarzında müthiş bir olumlu gelişme görüyorum, nasıl mı?
*Haftanın en az üç günü Diyarbakır'dalar
*Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir aradalar

*Sık sık basına beyanat vererek varlığını hissettiriyorlar, toplumsal sorunlarla ilgileniyorlar.

Şimdi de bir bir ele alalım, malum Diyarbakır küçük Millet Meclisi(DkMM) adında nitelikli bir Sivil Toplum Platformumuz var, vasıflarından bir tanesi "vekil müvekkil buluşmasıdır" her ayın ilk Cumartesi günü Diyarbakır'daki STÖ'lerin tamamını düşünce farkını gözetmeksizin Diyarbakır milletvekilleriyle bir araya getirmek için davet ediyoruz. Ben de bu meclisin sorumlusuyum/hizmetkarıyım.Bundan onur duyuyorum.

CUMA İÇTEN

Vekilimiz Cuma Beyin Danışmanına verdiği talimat şu; DkMM toplantısı varsa o saatte var olan tüm programlarımı iptal edin, çünkü orada STÖ temsilcileri bizi bekliyor, hem onları dinleme fırsatımız oluyor hem de onlarla paylaşmak istediklerimiz var.Ayrıca 2-3 ayda bir STÖ'lerle bir kahvaltıda bir araya gelip dilek ve temennilerini not alıyor, sorularını cevaplandırıyor, neyi yaptıklarını yada yapamadıklarını paylaşıyor. Okulları, kurumları ziyaret ediyor…

GALİP ENSARİOĞLU

Vekilimiz Galip Bey her ne zaman kendisini aradıysam, sade manidar ve içten bir cevap, maili de , mesajı da aldım DkMM'nin toplantı gününden haberim var, tabiki geleceğim diyor ve gelmek için daima Halkın sesinin yankılandığı bu platforma öncelik veriyor.Ocak ayı toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak davet etmiştik,Diyarbakır Uçağı Ankara'dan kalkmadı, Batman uçağı ile Ankara'dan Uçtu sisten dolayı Batman'a inemedi Bingöl'e indi karayoluyla gelip DkMM toplantısına katıldı. hem Belediyeciliğe ait projelerini bir nebze anlattı, hem de sorulan sorulara cevap verdi. Ayrıca günde onlarca sorunla ilgileniyor, yüzlerce kimseleri ağırlıyor…

MİNE LÖK BEYAZ

Vekilimiz Mine Lök Beyaz her fırsatta DkMM paltformunun önemine vurgu yapıyor her fırsatta gelmeye çalışıyor, ancak Meclis Divan katibi olduğu için zaman bulamıyor, gelmekte zorlanıyor.Fakat kendi seçim bölgesine her fırsatta zaman ayırıyor ve seçmenleriyle yüzleşiyor.

MEHDİ EKER, MEHMET HAMZAOĞULLARI VE OYA ERONAT

Tarım Gıda ve hayvancılık Bakanımız Mehdi Beyi yoğunluğundan dolayı, Oya Hanımı da, vekil olma tarzı mecliste tartışmaya meydan verir diye çağırmıyoruz. Bu iki vekilimizi yakından takip etme imkanım olmuyor, ayrıca iletişim kuramıyorum, sadece basından tanıyorum, Yalnız Mehmet Hamzaoğullarını her ay çağırdığım halde bir türlü DkMM'ye gelemedi. Bu demek değil ki bir çalışması yok, zamanının çoğunu Diyarbakır'a veriyor ve daima bir çalışma ve çaba içinde olduğunu bizzat müşahede ediyorum. Aslında DkMM'in bir oturumuna bile gelseydi eminim orayı da artık programına alacaktı.

Doğrusu her altı AK Parti vekilleri de Diyarbakır'da oldukları haftanın üç gününde çok yoğun bir mesai yapıyorlar, halkın dertleriyle dertleniyorlar, halkla iç içe olmak için her fırsatı kolluyorlar, ben bu çalışmayı gözetliyorum, çünkü takip etmekle yükümlüyüm. Her yıl 23 Nisan'da Türkiye küçük Millet Meclisler(TkMM) olarak TBMM'ni ziyaret ettiğimiz zaman başta Meclis Başkanı olmak üzere Mecliste grubu bulunan her dört partinin Grup Başkan Vekilleri bizi ağırlıyor ve vekilleri hakkında bizden bilgi alıyorlar. Kimse sanmasın ki AK Partinin ankette 1.olması tesadüfîdir, Bakanları, Vekilleri, Yöneticileri çalışıyor, karşılığını da alıyor. Elbette ki Başbakanın karizması ve başarısı da işlerini kolaylaştırıyor.

NURSEL AYDOĞAN

BDP Vekillerimiz AK Parti vekillerinden geri kalmıyorlar tabi, Nursel Hanım DkMM çalışmalarına bir kere katıldı, ama çalışmayı önemsiyor o da zamanını çoğunu Diyarbakır'da geçiriyor ve vekalet görevini ifa etmeye gayret ediyor. Bir Türk olarak Kürt'lere vekil olması da barış sürecine katkısı göz ardı edilemez.

ALTAN TAN

Altan Bey, bu barış sürecinde çok ciddi çalışmalara imza atıyor, Meclis Kürsüsündeki düzeyli konuşmalarının yanı sıra katıldığı bir çok panel ve konferanslarla, televizyonların canlı yayınlarıyla ülkenin ve bölgenin iç barışı için elinden geleni yapıyor. Halkı dinlemeyi iyi bildiği gibi Anadolu insanının algısına tercüman oluyor.

LEYLA ZANA

Leyla Hanım bir ara Başbakandan aldığı randevu ile tarihe not bıraktı ve bu barış sürecinin fiili startını neredeyse kendisi başlattı, bu günde Bir Ankara, bir Erbil, bir Kandil derken barış sürecinin hızını arttırmak için bir katalizör edasıyla çalışıyor,

EMİNE AYNA

Emine Hanım sesi kesildi gibi ama onu da bir an evvel meydanlarda barışçıl bir tavırla görmek istiyoruz, eski sivri siyaseti bırakma zamanıdır. Artık muhalefet İktidara danışmanlık yapmalıdır ki, memlekete huzur ve sükunet gelsin. Dileğim o ki bu vekillerimizin bir gün Diyarbakır barış müzesinde resimleri yer alacak, yaptığı çalışmalarıyla bu halkın dualarını alacaklar.
Eskiden böyle miydi? Bir gün bir komşum, "bize vekil geliyor siz de teşrif etmez misin" diye beni evine davet etti, inanır mısınız iki saat boyunca vekil bey sağındaki solundaki vatandaşla küçük harflerle konuştu ve bir sohbet ortamı oluşmadı. Yine bir grup yakınlarım vekil karşılamaya gitmişlerdi, ben kendilerine sordum vekil birşeyler söyledi mi, gitmeye değdi mi? Gidişinizden memnun kaldınız mı? Biri dedi ki, "valla biz bir odadadık vekil de diğer odadaydı herhangi bir konuşma da yapmadı boşa gittik, boşa geldik" cevabını aldım.

ÖĞRENCİLERE SPONSOR OLUN

İşte görüyorsunuz ne vekil eksi vekil ne vatandaş eski vatandaştır. Gün geçtikçe herkes sorumluluğunun farkında, rolünü üstlenmeye çalışıyor.

Dilerim Bu barış süreci hayırla neticelenir ve hepimizin yüzü güler, tebessümünüz daim ola…
DkMM'den vekillere teklif, Son olarak vekillerime bir teklifim var; gelin binlerce gencimizin okuduğu liselerimizden maddi imkanları kısıtlı 10 lise seçelim, kura ile her bir vekilimize birini verelim, başarısına sponsor olsun ne dersiniz? Benim Hacı Cemal Yazıcı adında bir müteahhit arkadaşım var, üç yıl boyunca Yunus Emre İmam-Hatip lisesine yıl sonu itibariyle lazım olduğu kadar para gönderiyordu, okul idaresi bu parayla bir tören düzenleyip, başarılı öğrencilerine ödül veriyordu, şimdi ise sağ olsun benim teklifim üzerine Melik Ahmet İmam-Hatip lisesine katkı verecek inşallah, örnek olsun diye paylaşıyorum arkadaşım beni mazur görsün çünkü duyulmasını istemiyor.
İşte size manidar bir örnek.Vekilimizin okuluna vereceği lojistik desteğin yanı sıra 3-5 bin lira olacak, var mı ötesi? Ama okul başarısına vereceği katkıyı inanın 100 binlerle ölçemeyiz.
Talim terbiyeye yapılan yatırım en verimli yatırımdır, biz öğretmenleri de hayata bağlayan bu anlayıştır.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Vekillerinin Çalışma Tarzları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement