Diyarbakırlılar : BDP'liler de Tahliye Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlılar : BDP'liler de Tahliye Edilmeli

Diyarbakırlılar : BDP\'liler de Tahliye Edilmeli

Diyarbakırlı vatandaşlar, hala yargılanan BDP'lilerin de eşitlik için tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

11.12.2013 10:36  Güncelleme: 13:57

CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesinin ardından gözler BDP'lilere çevrildi. Diyarbakırlı vatandaşlar hala yargılanan BDP'lilerin de eşitlik için tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

BDP'LİLERE DE TAHLİYE UMUDU

Yüksek Mahkemenin Mustafa Balbay'la ilgili verdiği bu kararın, halen tutuklu olan ve haklarındaki hüküm açıklanmamış olan BDP'li milletvekillerinin tahliyesinde ise etkili olabileceği konuşuluyor. Bu kararı örnek alarak müvekkillerinin de tahliye edilmesi talebinde bulunan BDP'li Milletvekillerinin avukatları da olumlu karar çıkmasını bekliyor.

TAHLİYE DIŞINDAKİ KARARLAR SİYASİ OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARIR

BDP'lilerin avukatları Diyarbakır'daki mahkemelere verdikleri dilekçelerde Balbay'ın tahliye edilmesi kararını da ekledi. Hafta içinde BDP'liler için karar çıkması beklenirken, BDP ve tutuklu vekillerin aileleri de heyecanla kararı bekliyor. Kararı bekleyenler yalnızca BDP cephesi ve tutukluların aileleri değil. Diyarbakır halkı da verilecek kararı merakla bekliyor. Tahliye kararının olağan olduğunun belirtildiğini açıklamalarda, beklentinin tersi durumunda verilecek kararın siyasi olacağı ifade ediliyor.

BDP'LİLERİN TAHLİYESİ EŞİTLİĞİ ORTAYA KOYACAKTIR

Diyarbakırlı vatandaşlar CHP milletvekili Mustafa Balbay hakkında verilen tahliye kararının BDP'liler için de uygulanması gerektiğini aksi durumda eşitlik ilkesinin ihlali ve Kürtlerin eşit olmadığı algısının ortaya çıkacağı belirtildi.

BALBAY BIRAKILIYORSA, BDP'LİLER HAYLİ HAYLİ BIRAKILMALI

Diyarbakırlı Veysi Bulut isimli vatandaş tahliye kararının artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, "CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 35 yıl ceza almasına rağmen tahliye ediliyorsa, hala yargılanan ve uzun süre tutuklu olan BDP'li siyasilerin ve özellikle milletvekillerinin hayli hayli bırakılması gerekiyor. Eğer bırakılmazsa bunun altında sürekli aradığımız art niyeti açığa vurulmuş olacaktır. Biz artık bu saatten sonra yalnızca tahliye kararlarının çıkmasından başka bir karar beklemiyoruz. Aksi durumda bu hiç doğru bir karar olmayacaktır" dedi.

HERKES BUNU MERAKLA BEKLİYOR

Vatandaşlardan Alican Ercan ise, "Diyarbakır halkı kaç gündür Balbay'ın bırakılıp bırakılmayacağını merak ediyordu. Sonunda Balbay bırakıldı. Şimdi merak edilen hatta en çok merak edilen BDP'li milletvekillerinin bırakılıp bırakılmayacağıdır. Bizler, Diyarbakırlılar herkes bunu merakla bekliyor. İnşallah beklenilen olur. Beklenilenin olması barış sürecine de olumlu yansıyacağını değerlendiriyorum. Çünkü artık mahkemelerde de devletin savunulması yerine hak ve hakkı savunmanın öne çıktığı olarak görülecektir. Bir Diyarbakırlı olarak seçilmişlerin yerinin meclis olduğunu belirtiyor ve tahliye edilmesini bekliyorum.

İNŞALLAH TAHLİYE EDİLİR

Mustafa Koracan, " Türkiye'nin en önemli davası olan Ergenekon'da 35 yıl gibi bir ceza almasına rağmen Anayasa mahkemesi tarafından milletvekili seçilmiş olmasına rağmen halka hizmet edemediği gerekçesiyle hak ihlal edildiği ve uzun tutukluluğun da hak ihlali olarak kabul edilmesi karşısında mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah aynı anlayış BDP'li milletvekillerinin de aynı haksızlığa uğradığını kabul eder ve tahliye edilir"

KÖTÜ GÜNLERİN GERİDE KALMASINI İSTİYORUZ

Adil Sevgi, "CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın bırakılmasına üzüldüğüm kadar sevindiğimi de belirtmek istiyorum. Neden üzüldüm çünkü bu kişi halkımızın zulüm görmesi için yapılan politikalara gazeteci olarak destek verdiği ortaya çıktı ve bu konuda ceza da aldı. neden sevindim çünkü BDP'liler ise benim kanaatimce yalnızca yaptıkları siyasetten dolayı tutuklu tutuluyorlar ve bu kararın onların da tahliyesi anlamına geliyor. Hayırlısı artık güzel şeylerin olmasını istiyoruz. Kötü ve olumsuz günlerin geride kalmasını istiyoruz"

DARISI TÜM VEKİL VE SİYASETÇİLERİN BAŞINA

Abdulkadir Karaca, "Anayasa mahkemesinin tutuklu vekillerin verdiği dilekçeye karşılık verdiği olumlu karar herkesi mutlu etmiştir. Onlar milletin vekilleridir ve millet iradesiyle seçilmiş insanlardır. İnsanlar onları hatalarıyla da seçiyorsa bu iradenin hapsedilmesi yanlıştır. Darısı BDP'li ve diğer tutuklu bulunan tüm siyasetçilerin başına inşallah. Herkesin beklentisi BDP'lilerin de tahliye edilmesi yönünde insanlar o insanları kendisine hizmet etmesi için seçmişlerdir gidip hapiste otursun ve kendisine oy verenlerin beklentilerini isteklerini yerine getirmek için çalışmaları gerekiyor"

SORUN ÇIKAN ÜLKELERDE DEMOKRASİ SINIRLAMASI NEDENİYLE SORUNLAR YAŞANIYOR

Cemil Aktar, "Bu karar özellikle beni çok mutlu etmiştir. Oy verdiğim vekillerin cezaevinde olması beni mutsuz ediyordu. BDP'lilerin de çıkmasını bekliyoruz dört gözle ve gidip kendilerini karşılayacağım. Hoş geldiniz diyeceğim. İleriki yıllarda bunların ne kadar gereksiz olduğunu hepimiz göreceğiz. Artık demokraside sınır tanımamamız lazım. Zaten sorun çıkan ülkelerde demokrasinin sınırlaması nedeniyle sorunlar yaşanıyor. İnsanların rahat etmesi için devlet ve onların yetkilileri her şeyi yapmaları gerekiyor"

Bahattin Aydın Tan, "Eşit ve adil bir toplum olması için kararların herkesi kapsaması lazım. Birini haklı birini haksız diye verilen aynı kararda birini tahliye ederken diğerini içeride tutamazsınız. Bizim beklentimiz tutuklu bulunan BDP'li vekillerin de tahliye edilmesidir. Eğer tahliye kararı çıkarsa eşit olduğumuz ortaya çıkacaktır, yok eğer tutukluluk hallerinin devamı kararı çıkarsa o zaman ne kadar değersiz ve verilen kararın ne kadar siyasi olduğu ortaya çıkacaktır. Biz tahliye edilmesini bekliyoruz. Aslında yalnızca vekillerin değil, KCK adı altında tutuklu bulunan tüm düşünce suçlularının, siyasetçilerin, gazetecilerin, avukatların, STK ve insan hakları temsilcilerinin bırakılması gerekiyor"

BÖLGE HALKI YILLARDIR ÇİFTE STANDARDA TABİ TUTULUYOR

Selahattin Yılmaz, "Diyarbakır halkı da verilecek kararı merakla bekliyor. Tahliye kararının olağan bir durum olur olağan üstü olmaz. Beklentinin tersi durumunda verilecek kararların siyasi olacağı kesindir. Çifte standarta yıllardır tabi tutulan bölge halkını, insanını, siyasetçisinin artık eşit haklar çerçevesinde tutulması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumda Kürtlerin ikinci sınıf vatandaş olduğu düşüncesi herkesin kafasında biraz daha yer alacaktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakırlılar : BDP'liler de Tahliye Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement