Doğu'da Kar Yağışı ve Fırtına - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kar Yağışı ve Fırtına

Doğu\'da Kar Yağışı ve Fırtına

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına, hasara yol açtı.

17.03.2013 14:11

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına, hasara yol açtı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yağışlı hava ve fırtına, Van, Muş, Hakkari ve Bitlis ile ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

Van'ın Başkale ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza büründü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın karla karışık yağmur şeklinde devam edeceğini belirterek, bölgede heyelan, su taşkını ve çığ tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

Saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye varan rüzgar nedeniyle oluşacak aksaklıklara karşı uyarıda bulunan yetkililer, vatandaşların özellikle soba zehirlenmeleri, heyelan, sel ve çığ hadiselerine karşı dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

-Bitlis-

Bitlis'in Hizan ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanda, ilçeye bağlı Elmacık, Sarpkaya, Erencik, Ekintepe, Çatakdeğirmen ve Çayır köylerinin yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Soğuksu şantiye ekipleri, heyelan nedeniyle kapanan yollarda temizleme çalışması başlatırken, vatandaşların mağduriyetini gidermek için bölgede tali yollar açıldığı ifade edildi.

Kent merkezindeki TOKİ konutları mevkisinde etkili olan fırtına, bazı binaların çatısını uçurdu. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin çatısı da fırtınadan hasar gördü.

-Hakkari, Muş-

Hakkari'de iki günden bu yana aralıklarla devam eden yağmur, bazı mahallelerde taşkına yol açtı. Taşkın nedeniyle bazı evlerin su altında kaldığı kentte, belediye ekipleri ve vatandaşlar suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Yüksekova ilçesinde de havaların ısınmasıyla yüksek kesimlerdeki karların erimesi sonucu ilçenin girişinde bulunan düzlük adeta gölete dönüştü.

Sağanağın etkili olduğu Muş'un Bulanık ilçesinde ise Bahçelievler ve Zafer mahallelerinde bazı ev, ahır ve samanlıkları su bastı.

Kaymakam Ferit Görükmez, ilkbahar aylarında karların erimesi sonucu taşkınların yaşandığını anımsatarak, taşkının, en fazla dere yatağındaki evleri tehdit ettiğini söyledi.

Ekiplerin mahallelerde inceleme yaptığını ve tehlike arz eden evlerdeki vatandaşların tahliye edildiğini anlatan Görükmez, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Ekip/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kar Yağışı ve Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement