Doğubayazıt ve Malazgirt'te Olay Çıktı - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt ve Malazgirt'te Olay Çıktı

Doğubayazıt ve Malazgirt\'te Olay Çıktı

Muş'un Malazgirt ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçelerinde YSK'nın kararını protesto eden grup polisle çatıştı.

21.04.2011 14:10

Muş'un Malazgirt ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçelerinde YSK'nın kararını protesto eden grup polisle çatıştı. Taş ve sopalarla saldıran göstericilere basınçlı su ve biber gazı ile müdahale eden polis, olayları güçlükle bastırdı.

Malazgirt'teki 'Demokratik Çözüm Çadırı' önünde bir araya gelen, aralarında BDP'nin desteklediği Muş bağımsız milletvekili adayı Demir Çelik'in de bulunduğu yaklaşık bin kişi basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan BDP İlçe Başkanı Takyettin Özkahraman, YSK kararını protesto etti. Kürt halkına yönelik kirli oyunların ortaya konulduğunu öne süren Özkahraman, bu kirli oyunların altında AK Parti'nin imzasının bulunduğu iddia etti.

BDP'nin desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Demir Çelik de konuşmasında, "Yapılan hukuksuzluğa karşı halkın demokratik tepkilerine polis yine saldırmış, Diyarbakır'da bir kişi yaşamını yetirmiş, onlarca kişi yaralanmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır. Biz bu uygulamayı nefretle kınıyoruz" dedi.

CAMLARI KIRILAN OKUL TATİL EDİLDİ

Açıklamaların ardından oturma eylemi yapıldı. Bu sırada bir grup gösterici polise taş, sopalarla saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Göstericilerin molotof kokteylleri de atması üzerine ilçe bir anda savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda iki kişi yaralandı. İlçe kaymakamı Mehmet Boztepe ve Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı'nın yaptıkları görüşmeler sonunda olaylar durdu.

Malazgirt'te göstericilerin taş atması sonucu camları kırılan Atatürk İlköğretim Okulu bir gün tatil edildi. Ziraat Bankası, Yurt- Kur, PTT ve bir dershanenin de camları kırıldı. Tüm işyeri kepenlerinin kapalı olduğu ilçede gerginlik sürüyor.

FIRLATILAN KÜREK POLİSİ YARALADI

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde de belediyenin önüne kurulan Demokratik Çözüm Çadırında Diyarbakır'daki olaylarda öldürülen bir kişi için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Ağrı'nın bağımsız milletvekili Halil Aksoy'un konuşmasının ardından 20 kişilik bir grup polise taş attı. Polis göstericilere anında müdahale etti. Göstericilerin fırlattığı bir küreğin isabet ettiği polis memuru hafif yaralandı.

DHA - Muş/ Malazgirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt ve Malazgirt'te Olay Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement