DP Buca'da Çok Adaylı Seçim - Son Dakika
Güncel

DP Buca'da Çok Adaylı Seçim

DP Buca\'da Çok Adaylı Seçim

DP Buca İlçe Kongresi Buca Genç Lokomotif Düğün Salonu'nda gerçekleşti.

03.10.2011 10:32  Güncelleme: 10:35

Kongreye; DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi; GİK Üyesi Kamil Öztürk; DP Ege Bölge Baş Danışmanı Hakkı Keleşoğlu; DP Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Avcı ve partililer katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve demokrasi şehitleri adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından siyasi konuşmalar yapan adaylar partinin kalkınması adına ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler. Siyasi konuşmaların ardından seçime gidildi. Buca İlçe Başkan Adayları Erbil Aksoy, Atacan Örnek ve Hasan Enet oldu. Üç ilçe başkan adayının kıyasıya mücadelesini Hasan Enet kazandı.

Demokrasi havasında bir kongrenin gerçekleştiğini dile getiren DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi; "Kongrelerden çıkan sonuçlarımız yerel yönetimlerde iktidara gelmemize vesile olacaktır. Kongre'de kaybedenler ve kazanan adayımız buradan el ele çıkacaklarına inanıyorum ve partimiz için ortak projelerde buluşup el ele vererek yerel yönetimlerde iktidara gelmek için çalışmalarını öneriyorum" dedi. DP'nin yapıcı yorumlara her zaman açık olduğunun altını çizen Birgüvi; "Bugün bizim için milat olsun. Biz siyaset yapmak için burada değiliz. Siyaset yapmak isteyen iktidar partilerinde nemalanmaya gidiyor. Demokrat Parti çatısında siyaset yaparken diğer partilerden farkımız bayrak ve vatan aşkının bizde daha önemli bir konumda olmasıdır. Bu ülkenin dağında taşında imzamız olduğu gibi bu ülkenin dağına taşına imza atmaya geliyoruz. Biz siyasi rant peşinde koşmayız. İktidar gölgesinden alacağınız çok şey olabilir. Ama siz değerli delegelerimiz DP bayrağının dalgalanmasının ezanın susmaması olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Biz alınan seçim neticesini asla hakkımız olarak görmüyoruz. Bu konjektürel bir neticeydi. Sistem ona göre hazırlanmıştır. Biz diğer siyasi partilerden daha çok çalıştık. Ancak ülke iki partili meclise yönlendirildi. Halk oyum boşa gitmesin diye iki partiye oy verdi. Konjektürel neticeyi hiçbir zaman değiştiremeyiz. Çünkü seçmen bu duruma yönlendirilmişti. Gelin bir bütün olalım başka partilerin fosforlarına kapılmayalım. Taş yerinde ağırdır. Partimize inanalım. Yerel seçimlerde sandıkta zafer bizim olacaktır" şeklinde konuşarak yerel seçimlerde iktidara doğru yürüyeceklerini belirtti.

DP Ege Bölgesi Baş Danışması Hakkı Keleşoğlu ise; "Herşey partimiz içindir. Bu parti Allah'a şükür her zaman ayakta kalacaktır. Sonuç herkese hayırlara vesile olsun" dedi.

DP Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Avcı da; "Bu partinin her taşında benim imzam vardır. Demokrat Parti hiçbir zaman ölmez. DP Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, milletvekili çıkarmış bir partidir. Birgün Ak Parti'de dağılacaktır. Sayın Tayyip Bey'in ayrılaması ile AK Parti'de dağılacaktır. Türkiye'de iki parti kalacaktır. Birincisi Cumhuriyet'in temeli olan Cumhuriyet Halk Partisi, ikincisi ise Demokrat Parti olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DP Buca'da Çok Adaylı Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement