DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da

DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul\'da DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul\'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Fatih İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

15.05.2011 16:50

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, partisinin Fatih İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partlilere seslenen Zeybek, "Ben Recep Tayyip Erdoğan'ı angut olarak ilan ediyorum" sözlerinden dolayı Başbakanın kendisine tazminat davası açtığını hatırlatarak, "Avukatlarına görev vermiş kendisine 'Angut' dedim diye 100 bin liralık tazminat davası açmış. 100 bin lirayla bir ev alınır. Bir kelimeyle, bir ev ne güzel. Demekki Angut kelimesi bu kadar ağırmış. Aslında bilmediği için öyle zannediyor. Ben ona çok daha ağır sözler söyledim" diye konuştu.

"BAŞBAKAN UCUP HASTALIĞINA YAKALANMIŞ"

Ben ona 'Başbakan ucup hastalığına yakalanmış' dedim" diyen Zeybek, "Ucup çok ağır manevi bir hastalıktır. Kitaplarda yazar. Okusa bilirdi ve hemen dava açardı. Angut için 100 bin liralık dava açmış, onun için 1 milyon liralık açması gerekirdi. Ucup hastalığının ne olduğunu anlamak için sağa sola astıkları propaganda afişlerine bakmak yeter. Türkiye'de ne varsa hep o yapmış. Türkiye'de geçmiş iktidarların yaptığı herşeyi ben yaptım diye söylemek, yapmadığı şeyleri yaptığını zannetmek, kendisinde olmayan kabiliyetleri var diye iddia etmek ve böbürlenmek ucup hastalığıdır. Ayrıca 'Allah böbürlenenleri sevmez' diye de ayet vardır. Sahip olmadığı ve yapmadığı şeyleri anlatarak kendisini öyle bir beğenmeye başladı ki kendi söylediklerine kendi de inanmaya başladı. İnandıkça nefsi kabardı, kabardı, kabardı gövdesine sığmaz hale geldi ve sonunda afişlere kadar ulaştı" şeklinde konuştu.

UCUBE ZAMMI UNUTTURDU

"Ucup hastalığı" lafını Başbakanın Kars'taki bir heykel için kullandığı "Ucube" lafından dolayı söylediğini belirten Zeybek, "Hani ucube dedi ya ucube lafından ötürü dedim. Onu da kendisine söylediler. 'Bunu derseniz gündem değişir' diye. O günlerde mazota yapılan zammı unutturmak için başka bir kelime ortaya atmak gerekiyordu" diye konuştu.

"KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN AKLINI PEYNİRLE EKMEKLE Mİ YEDİ Kİ DENİZİ YARSIN"

Başbakanın açıkladığı "Çılgın Projele" ilgili olarak da konuşan Zeybek, "Yalan proje uydurma proje. Hayal masal... Dediler ki 'Bu Kanuni Sultan Süleyman'ın da hayaliydi' Kanuni Sultan Süleyman aklını peynirle ekmekle mi yedi ki denizi yarsın. O zaman tankerler mi vardı ki... Mesele projeye tarihi bir boyut katmak" ifadesini kullandı.

"BAŞBAKANIN SIVAKA HASTALIĞI VAR"

"Sayın başbakan sıvaka. Başbakanın 'Sıvaka hastalığı' var" diyen DP Genel Başkanı Zeybek sözlerine şöyle devam etti: "Gerçeklerin üstünü sıvama hastalığıdır bu. Tabi sıvakaların bir de yalakaları olur, o ayrı onu demedim. 'Ucup' dedim sesini çıkarmadı sıvaka dedim sesini çıkarmadı. Dedim ki 'Sayın Başbakan sen vatanı satıyorsun' hiç sesini çıkarmadı, dava falan açmadı 'Bölücüsün' dedim. 'Vatanı satıyorsun' dedim, aldırmadı ama nedense anguta alındı. Çünkü o angut sözünün argodaki manasını biliyor gerçek manasını bilmediği için ben argo kullanmam çok dikkat ederim kullanmamaya. Onu da argo anlamında kullanmadım ki argo anlamında kullanacak olsam ona gelinceye kadar Türkçemizde neler neler var"

"SEN MÜBAREK OLMAK İSTİYORSAN, ANGUT OLMAK İSTİYORSAN MÜBAREK OLSUN NE DİYİM"

Angut" sözünü gerçek manasıyla kullandığını ifade eden Zeybek, "Angut bir kuştur, sevimli bir kuştur. Fakat tuhaf bir adeti vardır, avcılar ona doğru ateş ederken o avcılara doğru uçarmış, sanki beni vur der gibi. Ben de dedim ki sen angut kuşu gibi seni vuracak olan avcılara doğru gidiyorsun. Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım demekten başlayan bir angutluk. Saddam bu angutluğu yaptı sonunda da asıldı. Sonra Mübarek aynı oyunu oynadı. Zamanı gelince onu da harcadılar. Sen mübarek olmak istiyorsan, angut olmak istiyorsan mübarek olsun ne diyim. Sen bu işleri bilmezsin, kitap okumazsın. Kaçıp kaçıp futbol oynadığını söylüyor Necmettin Erbakan. Bilmez gerçekten bilmez bilgisiz" diye konuştu.

"HABERAL, AKLI SİYASETE ERMEDİĞİ İÇİN BAŞINI BELAYA SOKTU"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında birtakım yalan haberler yapıldığını söyleyen Zeybek şöyle konuştu: "Sayın Demirel, bir konuşmasında Haberal'ı övdü; över. Haberal'ı öven yazı ben de yazdım. Haberal, evvelki seçimde bizim Rize adayımızdı. Haberal, değerli bir insandır ve çok değerli bir doktordur. Karaciğer nakil konusunda 'Haberal yöntemi' diye bir yöntem geliştirmiştir. Siyasetten falan anlamaz. Haberal, 10 dakika siyasi bir konuşma yapamaz. Kendisine de söyledim. SayınDemirel'in onunla ilgili güzel sözler söylemesi tabii bir şeydir. O, onun siyasi kişiliğine değil... Zaten Haberal'ın siyasi kişiliği de yoktur, aklı siyasete ermez. Aklı siyasete ermediği için de başını belaya soktu. Haberal şu anda Zonguldak'tan liste başı, zaten kazanacak. Demirel, Haberal'ı övdü ya 'DemirelCHP'yi destekliyor. ' Ben de şunu söyledim: Demirel, kendisinin kurduğu, genelbaşkanı olduğu, kendisini Başbakan ve Cumhurbaşkanı yapan bir parti varken, başkabir partiyi desteklemez, o şerefli bir insandır. Haberal'ı insan olarak övmekbaşka bir şeydir, CHP'yi desteklemek ise bambaşka bir şeydir"

KILIÇDAROĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ

Zeybek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili olarak da, "CHP'liler kötüdür demem ama CHP'nin başındaki zat, o da planlı bir şekilde oraya getirilip, konmuştur. O da bir tezgahtır, Türkiye'yi bölme planının bir unsurudur. Ama o bile bilmeden yapıyor bunları. Kılıçdaroğlu'nun 'Kürt kimliğinin önündeki engelleri kaldıracağız, Dersim dosyasını açacağız' sözleri çok tehlikeli sözlerdir. O da neye hizmet edeceğini ortaya koydu. Ama bu bütün CHP'lilere kötü adam demek anlamına gelmez. MHP'nin başındaki Devlet Bahçeli de bir başka kurgudur. Maalesef günü gelir gereğini yapar. '3 Kasım'da seçim var' dedi, AKP'yi iktidara o getirdi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da DP Genel Başkanı Zeybek İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement