Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması

"Herkes yanlışını kendi içinde yüksek sesle eleştirmelidir.

11.01.2014 16:20

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, "Herkes yanlışını kendi içinde yüksek sesle eleştirmelidir. Doğruyu ancak böyle bulabiliriz" dedi.

Sendikanın Yozgat Grand Otel'de düzenlediği iş yeri temsilcileri toplantısına katılan Bilgin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul merkezli operasyonlar sonrasında oluşan durumun sorulması üzerine Bilgin, son günlerde yaşanan süreci eğitim camiasının da yakından takip ettiğini, bu sürecin normal olmadığını söyledi.

Sürecin dershanelerle başladığını anlatan Bilgin, sendika olarak  dershanelerin kapatılmaması gerektiğini, sistemin arızası sonucu ortaya çıkan kurumların kendiliğinden kapanmasının daha doğru olacağını dile getirdiklerini vurguladı.

"Bu ülkeye kimse kıymasın. Ülkenin son yıllarda gerçekleştirdiği büyük atılımı kimse yok etmeye çalışmamalıdır" diyen Bilgin, "Hele bunu kendi içimizden bazı grupların yapması bizim için çok büyük sıkıntı. Gerçekten insanların ruhlarında derin fırtınalar oluşuyor. Herkes bu anlamda bir sorumluluk altıda" ifadesini kullandı.

Bilgin, Türkiye'nin yaşanacak olumsuzlukların İslam dünyasını da olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Dünya Müslümanları bize bakıyor. Dünyada son 3 yıldır 3 milyon Müslüman katledildi. Bugün Mısır'da, Suriye'de açlıktan, soğuktan ve bombalardan çocuklar ölüyor. Myanmar'da Müslümanlar yakılıyor, sürülüyor. Her tarafta İslam camiası kan ağlıyor. Hep öyleydi ama son 10 yılda bu çok daha arttı. Eğer Türkiye'nin başına bir şey gelirse Müslümanları neyin beklediğini hiç kimse tahmin edemez. Yeni kıyımlarla gerçek anlamda İslam dünyasının çöküşü söz konusu olabilir."

"Olumlu eleştiriden korkmayalım"

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte hiçbir kesimin eleştiriden korkmaması gerektiğinin altını çizen Bilgin, İslamiyetin eleştiriye bakış açısından da örnekler verdi.

Bilgin, şunları kaydetti:

"Herkes kendi grubunu, yanlışları ile eleştirsin. Türkiye'de olumlu eleştiri kültürünün olmadığını düşünüyorum. Toplumun yüzde 90'ı Müslüman. Peygamberimizin mescidinde müminler tarafından eleştirildiğine dair onlarca hadis var. İslamiyette doğru eleştiri haktır, yapılması gerektiği için o hadisler vardır. Herkes yanlışını kendi içinde yüksek sesle eleştirmelidir. Doğruyu ancak böyle bulabiliriz. Herkes kendi kurumunu, kendi grubunu yanlışları ile eleştirsin." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement