'Eniştenize Sahip Çıktınız' - Son Dakika
Güncel

'Eniştenize Sahip Çıktınız'

\'Eniştenize Sahip Çıktınız\'

Vatandaşları Provakasyonlara Karşı Uyaran Erdoğan, Siirtlilere İşte Böyle Seslendi!

12.12.2010 21:12  Güncelleme: 22:05

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan kardeşliğin, birlik ve beraberliğin güçlenmesinin birilerini rahatsız ettiğini belirterek, "Biz bu tehditlere, tahriklere aldanmadan yolumuza devam edeceğiz. Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık. Kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik" dedi.

Erdoğan, yanında eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'le birlikte gelidği Siirt'te 32 tesisin topla açılışını yaptı. Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda yağmur altında bekleyen yaklaşık 3 bin kişiye konuşan Erdoğan, referandumda yüzde 95 oranında 'evet' oylu verdikleri için Siirtlilere teşekkür etti. Erdoğan, "Ben eminim ki baskılar olmasaydı, Siirtli kardeşimin hür iradesi baskı altına alınmasaydı, Siirt yeni bir rekora imza atabilirdi. Katılım oranı yüzde 51'de kaldı, zira sıkıntılar vardı. Bu bölgede benim vatandaşımın sandığa gitmesini engelleyenler, yüksek oranda 'evet' oyu çıkacağını çok iyi biliyorlardı" dedi. Erdoğan birilerinin engelleme çabalarına karşın bölgenin çehresini değiştirdiklerini, Türkiye'nin itibarını büyütüklerini, yıllardır devam eden yasaklara son verdiklerini, inkar politikalarını ellerinin tersiyle ittiklerini söyledi.

"ENİŞTENİZE SAHİP ÇIKTINIZ"

Ankara'dan Siirt'e tarifeli uçak seferlerinin bu ay içinde başlayacağını anlatan Erdoğan, Siirt'in derin kökleri, zengin kültürü, bereketli toprağı, mert insanı olduğunu söyledi.

Erdoğan, "2003 yılında sizler yiğit, düştüğü yerden kalkar dediniz. 2003 yılında sizler, bu kardeşinize, eniştenize sahip çıktınız. Biz de çok şükür Siirt'e mahcup olmadık, Siirt karşısında yüzümüzü yere eğmedik. Nasıl ki Siirt bizim her zaman yanımızda olduysa, biz de Siirt'in her zaman yanında olduk, oluyoruz" diye konuştu.

"GELİŞMELERİ HAZMEDEMEYENLER VAR"

Başbakan Erdoğan, bazılarının gelişmelerden rahatsız olduğunu, gelişmeleri hazmedemeyen ve yatırımları engellemek için her yola başvuran hazımsızların olduğunu belirterek, sözleini şöyle sürdürdü:

"Dün çetelerle, kirli senaryolarla, kirli tezgahlarla kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, bugün de boş durmuyor, bugün de çeşitli provokasyonlarla süreci bulandırmaya çalışıyorlar. Ben Siirtli kardeşlerimden her zaman uyanık olmalarını rica ediyorum. Oynanan oyunları çok iyi takip etmenizi, oynanan oyunların hedefini, niyetini, gayesini çok iyi anlamanızı sizlerden rica ediyorum. Bir yandan Türkiye'nin uluslararası gücü üzerinde, bir yandan da kardeşliğimiz üzerinde kirli planlar yapanlara karşı sağduyulu olmanızı sizlerden istiyorum. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, yeryüzünde hakkı ve hukuku savunması, insanlığı, vicdanı savunması elbette birilerinin işine gelmiyor. Aynı şekilde, kardeşliğimizin güçlenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi de birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Biz bu tehditlere, tahriklere aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık, kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde sahneye konulan bayat tahrikleri her fırsatta tekrarlamak istediler, hiçbirine boyun eğmedik. Bugün de Allah'ın izniyle aldanmayacak, kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz."

Erdoğan, üzerlerinde milletin emaneti, yetimin hakkı olduğunu belirterek, "İşte bu hassasiyetle biz siyaset yapıyoruz. Üç beş oy hırsıyla, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılarla beraber olmak bizim kitabımızda yok" dedi.

Kendilerinin yapmanın, inşa inşa etmenin, imar etmenin mücadelesi içinde olduklarını anlatan Erdoğan,"Görüyorsunuz, onlar yıkmanın, tahrip etmenin, bozmanın mücadelesi içindeler. İşte Siirtli kardeşimin tüm bu oyunları görmesini, bu oyunları bozma noktasında b

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel 'Eniştenize Sahip Çıktınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement