Erdemir'den Belediyeye Ruhsat Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Erdemir'den Belediyeye Ruhsat Tepkisi

Erdemir\'den Belediyeye Ruhsat Tepkisi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren OYAK'a bağlı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Oğuz Özgen, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle binalarını mühürleyen belediyeye tepki gösterdi.

25.08.2011 11:26

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren OYAK'a bağlı Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Oğuz Özgen, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle binalarını mühürleyen belediyeye tepki gösterdi. Özgen, Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın, 12 Haziran seçimlerinde CHP 3'üncü sıra milletvekili adayı olan eşi Neriman Posbıyık'ın seçilememesinin ardından mühürlemelerin yaşandığını ileri sürdü.

Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, dün akşam iftarda bir araya geldiği basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özgen, geçtiğimiz günlerde fabrika içinde büyük bölümü inşaat halinde olan 6 binalarını ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürleyen Ereğli Belediyesi'ni eleştirdi.

'TESİSLER İSTİHDAMI ARTIRMAYA YÖNELİK'

Özgen, fabrika içinde istihdamı artırmaya yönelik yaptıkları tesisler için belediyeden ruhsat alamadıklarını ileri sürdü. Bölgedeki en önemli sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Özgen, şöyle konuştu:

"Kriz sırasında yüzde 7'lerde olan işsizlik oranı, şu anda yüzde 10'lara çıkmış durumda. Bölgenin tek istihdam kaynağı sanki Erdemir gibi görünüyor. 6- 7 bin kişinin istihdam edildiği tersaneler çok kan kaybetti. Bölge için büyük kayıp oldu. Bana, arkadaşlarıma, sendikamıza çok sayıda iş müracaatları oluyor. İşsizlik problemine çözüm olarak bazı yatırım projeleriyle istihdam yaratmaya gayret ediyoruz. Yapacağımız yatırımlarla 1- 2 yıllık geçici de olsa personel istihdam etmeyi arzu ediyoruz. "

'EŞİ SEÇİLEMEYİNCE MÜHÜRLEMELER BAŞADI'

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık'ın, 12 Haziran seçimlerinde CHP'den 3'üncü sırada milletvekili seçilememesinin ardından bu durumun değiştiğini savunan Özgen, şöyle dedi:

"Seçimlerde ne olduysa akıl tutulması başladı. Seçimden sonra mühürlemeler yaşandı. Seçimler halkın özgür iradesidir. Halk tercihini kullanmıştır. Burada iyi niyet ile art niyet arasında ince bir çizgi var. Bunu da insanların ayırt edebilmelerini arzu ediyorum. Erdemir düşmanlığı yaratmanın kimseye faydası olmaz. "

BAŞKANA SALDIRMIŞLARDI

Geçen hafta AK Parti eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın verdiği iftar çıkışında Türk Metal Sendikası üyesi bir grup işçinin yumruklu saldırısına uğrayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, saldırıdan Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ile Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı sorumlu tutmuştu. - Zonguldak/ Eregli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdemir'den Belediyeye Ruhsat Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement