Ermeni Uçağı Bugün Değil Dün İndirilmiş - Son Dakika
Güncel

Ermeni Uçağı Bugün Değil Dün İndirilmiş

Ermeni Uçağı Bugün Değil Dün İndirilmiş

İddiaya göre Ermenistan'dan Suriye'ye giden insani yardım uçağı Erzurum'a bugün değil dün indirildi.

15.10.2012 15:10  Güncelleme: 18:46

HABERLER.COM/ÖZEL

Muhabirimiz Bilal Teymur'un istihbarat kaynaklarından aldığı bilgilere göre Ermenistan'dan Suriye yönüne seyahat eden insani yardım uçağı bugün değil dün 15:30'da Erzurum'a indirildi.

SÖZ KONUSU UÇAK 15 TON GIDA TAŞIYOR

Türkiye ile varılan mutabakat uyarınca "kontrol" için Erzurum Havaaanına indiği belirtilen Ermeni uçağının Suriye'ye 15 ton gıda taşıdığı bildirildi.

"KARDEŞİNE YARDIM ET"

Ermenistan havayolu şirketi Air Armenia Genel Müdürü Arsen Avestiyan, Ermenistan medyasınca yansıtılan açıklamalarında uçağın, "Kardeşi'ne Yardım Et" adlı sivil toplum hareketinin girişimi üzerine toplanan 15 ton gıda taşıdığını kaydetti.

Haberde "Kardeşi'ne Yardım Et" hareketinin Suriye'nin Halep kentine, "tahıl, şeker, yağ, bitki yağ, reçel, makarna ve konserve et" gönderdiği belirtiliyor.

ERMENİSTAN HAVAYOLU ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada kendi ülkesinde Armenian News'e konuşan Avestiyan, Erivan'dan Halep'e insani yardım taşıdığı belirtilen uçağın, Erzurum havaalanına "daha önce varılan bir mutabakat uyarınca kontrol için" indiğini kaydetti.

"İNİŞ KONUSUNDA ŞOV YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Arsen Avestiyan, açıklamaları sırasında "Türk tarafının, medyanın yardımı ile zorla bir iniş olduğunu söyleyerek, planlanan iniş konusunda şov yapmaya çalıştığını" iddiasında bulundu.

KARGOSU GERİ YÜKLENDİ, UÇAK HAVALANDI

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, teknik iniş yapan Ermenistan uçağıyla ilgili olarak, "Uçağın kargosu geri yüklendi. Kapılar kapatıldı. Uçuş izni için çalışmalar başlatıldı." dedi. Ermenistan'a ait uçak, saat 17.20'de Erzurum'dan kalkış yaptı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermeni Uçağı Bugün Değil Dün İndirilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement