Erol Günaydın Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Erol Günaydın Vefat Etti

Erol Günaydın Vefat Etti

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın (79) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

15.10.2012 15:50

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın (79) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Usta sanatçı Günaydın, Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu. Günaydın, KOAH alevlenmesine bağlı gelişen solunum, dolaşım ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınmış, tedavisi solunum makinesi desteği ile devam ediyordu. Bir süredir bilinci kapalı olan Günaydın, hastalığına yenik düşerek vefat etti.

Erol Günay'dın vefatını kızı Günfer Günaydın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurdu. Günfer Günaydın, twitter sayfasından "Babamı kaybettik" diye yazdı.

1933 Trabzon doğumlu sinema, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Günaydın, tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başladı. 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda "Papaz Kaçtı" adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başlayan Günaydın, 1960'da "Yeşil kurbağalar" ile ilk sinema filminde oynadı. Elli yıllık bir süre içinde çok sayıda film, tiyatro ve TV dizisinde oynayan Günaydın, Nasreddin Hoca tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı diğer pek çok karakterle günümüzün en tanınan tiyatro ustaları arasında kabul edildi. Günaydın, 1967 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Güzel Bir Gün İçin" filmiyle En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erol Günaydın Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement